piogron 06.11.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Ok dzięki za info, czyli najlepiej zamiast skrętki dać 5-żyłowy kabel na 220 V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 06.11.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 nie wiem ile żył idzie do nowego sterownika, ale w najczęstszym standardzie pięć wystarcza do zmiennego, niedługo na stronce jangaza ma się pojawić aktualizacja o nowe sterowniki, w nowym ma również być styk bezpotencjałowy wg słów właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.11.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 najlepiej dać dwa - skrętkę + 5 żył. Wtedy masz pewność że podłaczysz absolutnie każdy sterownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.11.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 nie wiem ile żył idzie do nowego sterownika, ale w najczęstszym standardzie pięć wystarcza do zmiennego, niedługo na stronce jangaza ma się pojawić aktualizacja o nowe sterowniki, w nowym ma również być styk bezpotencjałowy wg słów właściciela nowy E2? czy nowy E1 - bo się zagubiłem? Ps odpaliłem Jan-gaza + GWC Glikolowe u mojego brata. Dokonałem paru przeróbek - w obudowie z wymiennikiem GWC są umieszczone kolejno: filtr wyciągnięty z centrali, wentylator nawiewny wycięgniety z centrali, nagrzewnica GWC. Potem sonoduct do centrali. Reszta już normalnie. Efekt: centrala na 4 biegu jest absolutnie niesłyszalna . Żeby usłyszeć czy działa musieliśmy iść do pokoju i zamknąć drzwi bo nam lodówka przeszkadzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyspa7 06.11.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Witam, oglądaliście nowy cennik Jan-Gaza na 2012 rok . Właśnie zbierałem się do zakupu centrali a tu podwyżka z 4700 na 5600 netto . chyba będzie trzeba się rozejrzeć za czymś innym - czy możecie zaproponować coś alternatywnego dla WNW O 350 P B E1 DC ??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 06.11.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Podwyżki już weszły w życie czy dopiero wejdą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 06.11.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Chyba już weszły. A co to jest ten styk bezpotencjałowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyspa7 06.11.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Podwyżki już weszły w życie czy dopiero wejdą ? No właśnie czekam na info z Jan-Gaz'a - wcześniej robili też projekt instalacji, a teraz nie widzę żadnej wzmianki na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 06.11.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Ja również odkładałem na wiosnę zakup centrali, a tu taka niespodzianka w postaci podwyżki i to znacznej. Brak projektu, który miał być gratisem i nieścisłości na ich stronie - w opisie wymienniki krzyżowe a w cenniku tylko przeciwprądowe. Muszę ponownie zacząć porównywać oferty central, a wydawało mi się, że wyboru już dokonałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyspa7 06.11.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Ja również odkładałem na wiosnę zakup centrali, a tu taka niespodzianka w postaci podwyżki i to znacznej. Brak projektu, który miał być gratisem i nieścisłości na ich stronie - w opisie wymienniki krzyżowe a w cenniku tylko przeciwprądowe. Muszę ponownie zacząć porównywać oferty central, a wydawało mi się, że wyboru już dokonałem. Ja właśnie napisałem w tej sprawie i czekam - ale chyba też będzie trzeba się rozejrzeć za ew. alternatywą. Chyba że takiej nie ma Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 06.11.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Brink nie zmienił ceny, a w moim porównaniu to właśnie centrale Brink Medium + sterownik Ib-tron i JG350 DC z E2 walczyły o mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyspa7 06.11.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Brink nie zmienił ceny, a w moim porównaniu to właśnie centrale Brink Medium + sterownik Ib-tron i JG350 DC z E2 walczyły o mnie. Czy ten brink ma na wyposażeniu wentylatory prądu stałego EBM'a?? czy stosują inne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 06.11.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 http://www.rekuperatory-ask.pl/produkty/wentylacja/z-odzyskiem-ciepla-rekuperacja/rekuperatory-renovent-300-i-400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 06.11.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Niech ktoś potwierdzi czy ceny na Jan-Gaza już poszły w góreEw co wg Was jest najpoważniejszą rozsądną konkurencją J-G ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 06.11.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 ja chyba będę wybierał pomiędzy jangazem 350 DC E2/E3 (tylko jakoś dużo niewiadomych : nie wiadomo jaki jest końcu teraz ten sterownik i co sobą reprezentuje, nie wiadomo jak z cenami) a nikolem320 (wiem, cennikowo sporo droższy ale producent na miejscu, i cenę na mieście po "małym" rabacie można znaleźć, no i kilka bajerów ma więcej w sterowniku , prócz tego dwa razy większe filtry, nie ma grzałek, teoretycznie troszkę wyższą sprawność) w sumie to jeszcze nie wiem ale w tym tygodniu muszę wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 06.11.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 (edytowane) o jakich (przydatnych) bajerach w sterowniku piszesz?Cena dość zaporowa ... ile kosztuje Brink i jakie są różnice w stosunku do Jan GAza Edytowane 6 Listopada 2011 przez rosomakx4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyspa7 07.11.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 o jakich (przydatnych) bajerach w sterowniku piszesz? Cena dość zaporowa ... ile kosztuje Brink i jakie są różnice w stosunku do Jan GAza Różnica w cenie dość znaczna http://allegro.pl/show_item.php?item=1900512942 Tylko jak wypada porównanie z reku od Jan_Gaza ?? Może ktoś z uzytkowników Jan-GAza wypowie się jeśli brał pod uwagę te 2 urządzenia i co zdecydowało o wyborze Jan-gaza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 07.11.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Ja potrzebuje reku 450-500 więc cena nawet po podwyzce to i tak mniej niz Nikol. Nikol około 10 tys. a tu około 8 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 09.11.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Widze jednak,że Bartosza Vene 4 można kupić za 6800, http://allegro.pl/rekuperator-bartosz-vena-4-od-wioldar-com-i1914378566.html, więc faktycznie Jan Gaz przestaje być konkurencyjny, tym bardziej,że Bartosz nie zamarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 09.11.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Widze jednak,że Bartosza Vene 4 można kupić za 6800, http://allegro.pl/rekuperator-bartosz-vena-4-od-wioldar-com-i1914378566.html, więc faktycznie Jan Gaz przestaje być konkurencyjny, tym bardziej,że Bartosz nie zamarza. 6800 kosztuje Bartek bez jakiegokolwiek sterowania. Dołóż tysiaka na sterowanie i będzie można porównać . Poza tym Janek przy ciut większej wydajności ma wentylatory pobierające 290 W (AC) lub 200W (DC) a nie 340W jak w Bartoszu. Niezamarazanie Bartosza - jest cały wątek na ten temat. Ps. Janek też nie zamarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts