michal_mlody 25.01.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Tu na forum bardzo chwalą Janka jak również Brinka. Cena tego pierwszego trochę podskoczyła ale i tak według znawców tematu wart jest swej ceny. Powoli też zaczynam myśleć o centrali. Co wybrać. Ale 10tyś na pewno nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.01.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Tu na forum bardzo chwalą Janka jak również Brinka. Cena tego pierwszego trochę podskoczyła ale i tak według znawców tematu wart jest swej ceny. Powoli też zaczynam myśleć o centrali. Co wybrać. Ale 10tyś na pewno nie dam. Wydaje mi się że 14 tysięcy za całość to taka kwota a 10tyś za reku to chyba zehnder z dotykowym sterownikiem Pytanie to też jakie chcesz reku A tak ogólnie to widzę że kolega po sąsiedzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zet77 25.01.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Za 10 000 to juz można powybierać ale też mi się nie uśmiecha wydawać taką kasę tym bardziej, że za wykonanie instalacji też trzeba trochę zapłacić, w moim przypadku od 7 000 do 10 000 zl. Szkoda, że nie jestem Adamem Słodowym albo McGyverem : D Choć podobno to żadna filozofia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.01.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Za 10 000 to juz można powybierać ale też mi się nie uśmiecha wydawać taką kasę tym bardziej, że za wykonanie instalacji też trzeba trochę zapłacić, w moim przypadku od 7 000 do 10 000 zl. Szkoda, że nie jestem Adamem Słodowym albo McGyverem : D Choć podobno to żadna filozofia ... Niby nie ale troszkę wiedzy trzeba mieć Kiedyś w jakimś poście pisałem parę informacji na temat wykonania instalacji na sztywnym spiro Jest też kwestia cen zakupu i jakości zakupionego materiału... Za 20 tysięcy to można zrobić porządną instalację na sztywnych rurach z rekuperatorem z bardzo wysokiej pułki np. ZEHNDER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 25.01.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 miki121No prawie po sąsiedzku:)Co do rekuperatora to chcę coś w miarę prostego. Bez zbędnych bajerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 25.01.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Szkoda, że nie jestem Adamem Słodowym albo McGyverem : D Choć podobno to żadna filozofia ... Zawsze możesz pogadać ze mną. Daleko nie mam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 25.01.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Kiedyś w jakimś poście pisałem parę informacji na temat wykonania instalacji na sztywnym spiro Podrzucisz linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 25.01.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 ja nowego jan gaza sprawdzałem u siebie - na 1 biegu to właściwie go nie słychać żonie odstawiłem numer jak pierwszy raz włączyłem to na 4 biegu- zrobiła oczy. i co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.01.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 i co się stało? Mógł być głośny.. Chyba że instalacja była dobrze dobrana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 25.01.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Mógł być głośny.. Chyba że instalacja była dobrze dobrana Był głośny bo jeszcze instalacji nie ma ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.01.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Był głośny bo jeszcze instalacji nie ma ! Kurde to fakt Mógł być głośny bez instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zet77 25.01.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Zawsze możesz pogadać ze mną. Daleko nie mam ! Bardzo chętnie. Można mi podesłać telefon na priva ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 25.01.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Mógł być głośny.. Chyba że instalacja była dobrze dobrana Nie pamiętam komentarzy o tym, że był głośmy. W tym roku podobno jest nowy model z nowymi wentylatorami - widział ktoś i testował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 25.01.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 W środę jadę do nich aby zobaczyć te ich produkty Może warto nimi pohandlować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.01.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Był głośny bo jeszcze instalacji nie ma ! instalacji jeszcze nie mam ale oszczędnosci na wentylacji były zauważalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 25.01.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Nie pamiętam komentarzy o tym, że był głośmy. W tym roku podobno jest nowy model z nowymi wentylatorami - widział ktoś i testował? ja a ty zet77 nie słuchaj typa który pieprzy o cenach tylko dobierz maszynę do tego czego od niej potrzebujesz, facet dla którego wykładnikiem "dobrości" jest cena mało wie albo handluje tymi za 10 tys. Edytowane 25 Stycznia 2012 przez kangaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zet77 25.01.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Facet handluje różnymi, być może z tych za 10 tys ma największy zysk, nie wiem.To czego oczekuje od sprzętu to : stosunek jakości do ceny do określonego pułapu offcourse, cicha praca,dobre wentylowanie chałupy, bezawaryjność, tania eksploatacja ( pobór prądu, filtry ).Gabaryty jak i wygląd nie mają znaczeniaJakieś typy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 26.01.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 wszystko z wymiennikiem pp co kupisz w połowie tej ceny którą rzucił typ, jeśli jednak chcesz mieć pewność że zalodzenie nie będzie ci psuło nastroju to bartosz albo nikol ale tu cena jak u tego kolesia, sprawnościowo nie wypadają jakoś specjalnie lepiej niż dobre pp, ale za to nie zamarzają co się przydaje gdy nie masz gwc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 26.01.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 ja No i? Jakieś opinie? Co jest lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 26.01.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Od jutra jan-gaz w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts