PZAUT 23.02.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Do compi. Nie wiem czy to jest bezpieczne - na razie tylko to rozważam. Nie wiem jakie są opory na takiej rurce więc nie wiem czy trzeba wymuszać czy pomóc.Podłogówka chodzi na I sprawdziłem na piętrze ledwie trzyma 1,5l/m na rotametrach. Pozdrawiam serdecznie PZAUT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 23.02.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Nie kombinuj, masz bardzo sprawny system CO.A zetka, no cóż .Robić GWC pod kotłownię to spora przesada, już lepiej dołóż tam grzejnik .Mam ten sam problem, nie zrobiłem w kotłowni podłogówki. No ale opuśćmy ten wątek, jest kilka innych na ten temat o którym piszemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 23.02.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Wymuszona przy tym kotle będzie chyba niezgodna z przepisami. Czy będzie działać jako grawitacja to nie wiem. Napisałeś że wraca na podłogówce o 8 stopni mniej. To chyaba OK? A kocioł hulał cały czas bo róznica 0,3 stopnia to moment przy takich temp. Robi się offtop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PZAUT 23.02.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Panowie przepraszam za offtopic - już więcej nie będę. Ale dopowiedzcie mi ta 350 brać ze sterowaniem ręcznym czy auto - mam na myśli GWC i korektę nadmuchu w Jangazie no i ewentualnie pozostałe korzyści lub straty z posiadania "automatu". Pozdrawiam serdeczniePZAUT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.02.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 ja mam rolety z wszelkimi opcjami gsm i inne takie całą zime zabieram się do studiowania unstrukcji ,życie trzeba sobie urościć pokrętełko nie będzie problemem w naprawie . ten jan -gaz warto zakładać w domu jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 23.02.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 ja już założyłem i jestem na tym etapie zadowolony , na 99% w praktyce wyjdzie tak samo ... ale to za ok 2-3 miesiącewstępne pomiary poboru prądu jak i sprawdzenie hałasu (głośności pracy centrali) jak i "szumu" w kanałach (a raczej ich braku) wypadły pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 23.02.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 (edytowane) Instalator zastrzelił mnie reku za 12 KPLN netto i nie potrafi mi udzielić odpowiedzi dlaczego ten. zmień instalatora do jangaza e5 możesz mieć auto bajpas, w manualu będziesz rękę wajchował Edytowane 23 Lutego 2012 przez kangaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 23.02.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Re Pzaut - sam zwykle montuję automatyczną przepustnicę do GWC, więc jeśli Janek przełącza się na GWC to za jednym zamachem otwiera przepustnicę i włącza korektę podnoszącą nawiew. To jest standard w każdym Janku ze sterownikiem tygodniowym , fajna rzecz ten sterownik, ustala się godziny pracy i wydajności według rzeczywistego przebywanie w domu i wymaganej wydajności. Jeszcze niezamontowałem reku bez tego sterownika, wyceniam po prostu od razu ze sterownikiem i nie pytam klienta o zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 23.02.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Panowie przepraszam za offtopic - już więcej nie będę. Ale dopowiedzcie mi ta 350 brać ze sterowaniem ręcznym czy auto - mam na myśli GWC i korektę nadmuchu . jak chcesz sterować przepustnicą GWC to zwykły sterownik Ci tego nie umożliwi...korekty wydajności też zwykłym nie uzyskasz... a czy to jest Tobie potrzebne to już sam powinieneś wiedzieć najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 27.02.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Wczoraj włączyłem sobie na jakiś czas reku JanGaz 420 (dom w budowie). Pracował na 2 biegu. Po ustabilizowaniu parametrów wyświetlacz sterownika pokazywał : zad: 21C, temp 19.2C, zewn.1.8, reku 7.8C. Zakładam, że reku oznacza temperaturę powietrza wychodzącego z centrali i nawiewanego do pomieszczeń (gdzieś zawieruszyła mi się instrukcja do centrali). Spodziewałem się wyższej temperatury na wywiewie przy wczorajszych warunkach. Ten wyniku u mnie to w miarę standardowy ? Reku stoi w kotłowni, w której temperatura to kilkanaście stopni ciepła (coś około 16-18, nie mierzyłem wczoraj) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 27.02.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Jaki masz sterownik? Te 7,8'C to temperatura tacy ociekowej, a nie powietrza nawiewanego do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 28.02.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Jaki masz sterownik? Te 7,8'C to temperatura tacy ociekowej, a nie powietrza nawiewanego do domu. Sterownik mam ten "nowszy" http://www.ucs.com.pl/pl/products.details/30/Inne/RMC-20/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 28.02.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 ja już założyłem i jestem na tym etapie zadowolony , na 99% w praktyce wyjdzie tak samo ... ale to za ok 2-3 miesiące wstępne pomiary poboru prądu jak i sprawdzenie hałasu (głośności pracy centrali) jak i "szumu" w kanałach (a raczej ich braku) wypadły pozytywnie Nie chce mi się szperać. Instalację masz na spiro czy flexach - możesz cosik o niej napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeeolek 28.02.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Bardzo powaznie zastanawiam sie nad WM z odzyskiem ciepla w swoim nowo budowanym domu. Po przeczytaniu wielu postow na FM moim faworytem, jesli idze o reku, jest jan-gaz (choc z ta cena troche pojechali...).Mam jednak obawe w kwestii zastosowania kuchenki gazowej (koniecznie chcemy wlasnie taka). Moja obawa dotyczy dokladnie systemu odszraniania, ktory jest realizowany poprzez wylaczenie went. nawiewnego na czas 5 min - w domu tworzy sie w ten sposob podcisnienie, co w przypadku wlaczonych palnikow na kuchence gazowej jest zwyczajnie niebezpieczne... Nie bede, przynajmniej na razie, mial GWC, wiec samo odszranianie trzeba w jakis sposob realizowac. Tylko jak, zeby nie bylo problemu, o ktorym napisalem?Z gory dzieki za podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 28.02.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Rozszczelnij okno w kuchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 28.02.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Nie chce mi się szperać. Instalację masz na spiro czy flexach - możesz cosik o niej napisać? wszystko możesz przeczytać w moim DB jakieś 2-3 strony temu w tym tygodniu kończymy instalacje WM i GGWC na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 28.02.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Nie bede, przynajmniej na razie, mial GWC, Napisz mi n PW dlaczego a Ja Ci coś zaproponuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeeolek 29.02.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Rozszczelnij okno w kuchni . Nie do konca o to mi chodzi Jak juz bede mial reku to chcialbym jak najwiecej ciepla odzyskiwac na wymienniku. Gotujemy dosc sporo, wiec to rozwiazanie tym bardziej odpada. O poza tym pamiec ma to do siebie, ze szwankuje Napisz mi n PW dlaczego a Ja Ci coś zaproponuję . Zastanawiam sie caly czas nad tym GWC, ale juz widze mine zony jak jej oznajmie, ze musimy ciac koszta na wykonczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 29.02.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 No to kup płytę gazową i słuchaj Żony, nie ma to jak generowanie sobie kłopotów na życzenie . A tak swoją drogą to później będzie krzyczeć bardziej jeśli GWC nie zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 03.03.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Co myślicie o zintegrowanej czerpni z wyrzutnią jaką sprzedaje Jan-Gaz? Patent fajny pod względem estetyki ale czy te powietrza nie będą się mieszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts