Karlsen 17.04.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 ... w sterowniku E3 po zwarciu funkcja działa 30 min możesz opisać jak chcesz podłączyć ten automat żeby zewrzeć bezpotencjałowo ten styk? Pisałem już Sławek, że ja będę korzystał z funkcji użytkownika za pomocą przekaźnika pośredniczącego, a nie styku bezpotencjałowego. Może Kangaxx wytłumaczy to lepiej, ponieważ naocznie uczestniczył w procesie konfigurowania okablowania centrali. Mój kabelek do tej funkcji mogę podpiąć pod 230V - wtedy centrala pracuje w trybie użytkownika. Dołożyłem do tego automat czasowy i mogę w zakresie automatu ustawić czas pracy trybu. Przy okazji pozdrawiam Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 18.04.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 pozdro karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.janowski 20.04.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam wszystkich,Chciałem wyjaśnić jednoznacznie zasadę działania wejscia dodatkowego do aktywacji tzw. funkcji użytkownika.W sterowniku E2/E3 wystarczy jednorazowe zwarcie styku np. wyłacznikiem dzwonkowym do aktywacji funkcji użytkownika. Dostępne są 3 tryby: 1: wyciąg max, nawiew max, 2:nawiew stop, wyciag max, 3: nawiew min, wyciag min. Po aktywacji centrala wraca do normalnego programu po 30 min, lub poprzez ponowne zwarcie styku,W sterowniku E5 - funkcja jest aktywowana zwarciem styku i jest aktywna dopóki styk jest zwarty. Dostępne są 3 tryby: 1: nawiew i wyciag max, 2:nawiew stop wyciag max, 3: nawiew min wyciag min.W centralach produkowanych od około 4.05.12 w sterowniku E5 będzie jeszcze czwarty tryb dodany: 4:nawiew max, wyciąg wył. - do zrobienia nadciśnienia w domu ułatwiającego rozpalenie kominka - funkcję tę dodajemy po sugestiach klientów.W razie jakichkolwiek pytań, indywidualnej adaptacji sterowania służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 20.04.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 no i pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.04.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Panie Łukaszu - a jak wygląda sprawa zamontowania siłownika do bypassu - chcemy go podłączyć do sterownika dedykowanego na 12v, jakie w gre wchodzą koszty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 20.04.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 ... W centralach produkowanych od około 4.05.12 w sterowniku E5 będzie jeszcze czwarty tryb dodany: 4:nawiew max, wyciąg wył. - do zrobienia nadciśnienia w domu ułatwiającego rozpalenie kominka - funkcję tę dodajemy po sugestiach klientów. W razie jakichkolwiek pytań, indywidualnej adaptacji sterowania służę pomocą. To się pośpieszyłem z zakupem . Czy jest jakaś możliwość update`u oprogramowania? Sterownik E5 - świeży Kangaxx - Ty to masz siłę sugestii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.04.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 sterownika dedykowanego na 12v Konrad ten sterownik ma oddzielne zasilanie przekaźników z dowolnym napięciem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.janowski 20.04.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Upgrade sterownika w wersji E5 jest możliwy jak najbardziej, szczegóły do ustalenia, wyślemy nowy sterownik na zamianę albo obecnemu możemy upgrade zrobić.Do innego wątku: sterowanie by-passem jest możliwe też przy innych (obcych) sterownikach, możemy zainstalować siłownik na 24V (standardowo) lub na 230V. W oby przypadkach po zastosowaniu odpowiedniego przekaźnika (~15-20 zł) będziemy mogli go sterować dowolnym napięciem w zależności od przekaźnika.Przed zastosowaniem modyfikacji proszę o kontakt ze mną, to doradzę odpowiednie rozwiązanie aby było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 20.04.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 ...nie rozumiem dlaczego w nowych sterownikach funkcja użytkownika nie przełącza się do zadanego programu po upływie jakiegoś czasu (np tych 30 min jeżeli nie ma możliwości ustawiania czasu przez użytkownika)może jeżeli chodzi o współpracę z alarmem czy jakimś czujnikiem np dymu czy wilgotności rzeczywiście ma sens działanie funkcji tylko wtedy gdy wejście zwarte, ale dla tzw przewietrzania to znaczy załączenia centrali na max w przypadku chwilowej potrzeby o której decyduje sam użytkownik jest to niewygodne bo trzeba pamiętać o przełączeniu łącznika w drugie położenie...żeby wilk był syty i owca cała pomyśl drogi Łukaszu może o wejściu 6 które będzie dedykowane do przewietrzania, a wejście 5 do współpracy z rozmaitymi czujnikami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 20.04.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Podzielam zdanie Sławka. Przecież wystarczy do bezpotencjałowego styku dołożyć funkcję (ustawianą za pomocą E5) czasu pracy w trybie użytkownika. Wspomniany tryb 4:nawiew max, wyciąg wył. - brakuje możliwości ustawienia czasu pracy - tu wystarczyłoby ustawić np. 2 min - każdy zdąży dołożyć do kominka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.04.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 a jaki jest koszt takiego siłownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.janowski 20.04.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Wszelkie sugestie mile widziane, jesteśmy do tego przychylni, będziemy mieć na uwadze przy nowej wersji softu tak żeby zrobić drugie wejście na "kliknięcie" z możliwością ustawienia czasu, tak żeby były 2 "funkcje użytkownika".Na razie pracujemy nad interface do zdalnego zarządzania i nadzoru centralą z komputera, jeszcze nie wiem czy to będzie w postaci web servera, czy interface do USB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.janowski 20.04.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Siłownik kosztuje 250 zł, tyle co dopłata pomiędzy by-pass ręczny i automatyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.janowski 20.04.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 W następnym sofcie będą 2 wejścia na funkcje użytkownika - pierwsza taka jak obecnie a druga czasowa z regulacją czasu aktywowana zboczem (kliknięciem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 20.04.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 ...wow co za szybka reakcja, jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikusb 22.04.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Witam, serdecznie zapraszam użytkowników, którzy od dłuższego czasu (np kilka lat) używają rekuperatory tej firmy do wyrażenia opinii w temacie awaryjności tych urządzeń tzn czy zdarzały się jakieś awarie, usterki jak kosztowne były naprawy, jak się współpracuje z serwisem gwarancyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 22.04.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 ...a co niby ma się tu psuć Twoim zdaniem?wentylatory masz dobre, reszta się nie psuje z definicji chyba że zaczniesz rzucać urządzeniem o ziemię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 22.04.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 W następnym sofcie będą 2 wejścia na funkcje użytkownika - pierwsza taka jak obecnie a druga czasowa z regulacją czasu aktywowana zboczem (kliknięciem) Kiedy możemy spodziewać się "następnego" softu? Czy w tym przypadku również możliwy będzie upgrade? Proszę o więcej szczegółów - póki nie zakupiłem automatu schodowego. W kwestii upgrade - czy będzie oficjalna informacja, czy indywidualnie za pośrednictwem poczty internetowej dokonujemy ustaleń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 23.04.2012 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Witam. A jak się ma sprawa z reku na prąd zmienny i z najprostszym sterownikiem (E1)? Można za pośrednictwem klawisza dzwonkowego włączyć reku na najwyższy bieg? Jestem przed wylewkami, tak więc mogę jeszcze jakiś przewód poprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 23.04.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 ...e1 nie ma takiej opcji (chyba że coś się zmieniło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts