Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekuperator Jan-Gaz opinie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

szczerze mówiąc sprawdź tą ofertę bo trudno wykonać taką instalację za taką kasę :)

jestem w stałym kontakcie z wykonawcą. dziękuję za radę.

BTW. ile wg. Ciebie powinna kosztować ta instalacja? Powiedz mi jeszcze, który reku brać:

JAN GAZ 350 EC lub JAN GAZ AC

bluenet, o ile dobrze widziałem to dopiero rozpoczynasz budowę czyli went będzie robiona za rok, i mimo wszystko ktoś się odważył zaproponować taką cenę przy tak odległej realizacji?

przecież wystarczy, że materiały i urządzenie zdrożeją o kilka % i wtopa murowana...

dla mnie albo wykonawca nie wie co robi, albo teraz Ci zamydli oczy bo nie ma roboty, a za rok nie będzie odbierał telefonów jak sytuacja się odmieni ;)

bluenet, o ile dobrze widziałem to dopiero rozpoczynasz budowę czyli went będzie robiona za rok, i mimo wszystko ktoś się odważył zaproponować taką cenę przy tak odległej realizacji?

przecież wystarczy, że materiały i urządzenie zdrożeją o kilka % i wtopa murowana...

dla mnie albo wykonawca nie wie co robi, albo teraz Ci zamydli oczy bo nie ma roboty, a za rok nie będzie odbierał telefonów jak sytuacja się odmieni ;)

Spokojnie. Domek stanie na wiosnę, to tylko kilka miesięcy. podobno mamy kryzys, recesja dobija się do wrót Najjaśniejszej. Mam nadzieje, że wręcz przeciwnie. Wszystko stanieje.

Nadal nie dostałe info, ile wg. Was powinna kosztować inwestycja?

Gość Arturo72
to ile wg. Ciebie powinna robocizna wynieść za 2 dni roboty??? 3 tyś, 4? a może 5 tyś?

Zależy od instalatora,może być i 10tys.zł ;)

U mnie robocizna wyniesie 0zł ;)

nawet niech to i będzie brutto to zostaje nie co ponad cztery klocki na komplet rur, wieszaki, taśmy, anemostaty, czerpnie/wyrzutnie i robociznę ...

chyba to jakiś desperat że za taką kwotę ...

Nie zapominaj,że nie robi tego detalista,odlicz od tego upust,tj od 5600.

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
Teraz rozumiem skąd Twoje zdziwienie, że podejrzanie mało....

Akurat ja się nie dziwiłem,że podejrzanie mało ;)

Jeśli oba w tej samej cenie,chociaż nie sądzę, to bierz EC ;)

Jeśli jest to łączna cena z reku i pełną instalacją łącznie z materiałami to nawet za AC,bez bypassa i z ciankim sterownikiem to bardzo przyzwoita cena.

Ja jestem inwestorem a nie instalatorem :)

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
masz taką cenę że nie warto się w tym grzebać

ale jeśli coś z tą ceną będzie nie tak

rób sam

Są firmy,które wezmą za instalacje 10tys.zł i nie mamy do końca pewności,że będzie dobrze a są firmy,którym styknie 1-2tys.zł z instalacji,tutaj też nie mamy pewności czyli jednym słowem,chcesz mieć dobrze i tanio,zrób to sam :)

Ja wyznaję tą zasadę ;)

Edytowane przez Arturo72