miki121 03.11.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 z izolacją, rekuperatorem, montażem i regulacją 10k???Ile metrów masz domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 03.11.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 z izolacją, rekuperatorem, montażem i regulacją 10k??? Ile metrów masz domek? dokładnie jak wyżej dom 150m2 uzytkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.11.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 szczerze mówiąc sprawdź tą ofertę bo trudno wykonać taką instalację za taką kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 03.11.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 szczerze mówiąc sprawdź tą ofertę bo trudno wykonać taką instalację za taką kasę jestem w stałym kontakcie z wykonawcą. dziękuję za radę. BTW. ile wg. Ciebie powinna kosztować ta instalacja? Powiedz mi jeszcze, który reku brać: JAN GAZ 350 EC lub JAN GAZ AC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 03.11.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 bluenet, o ile dobrze widziałem to dopiero rozpoczynasz budowę czyli went będzie robiona za rok, i mimo wszystko ktoś się odważył zaproponować taką cenę przy tak odległej realizacji? przecież wystarczy, że materiały i urządzenie zdrożeją o kilka % i wtopa murowana... dla mnie albo wykonawca nie wie co robi, albo teraz Ci zamydli oczy bo nie ma roboty, a za rok nie będzie odbierał telefonów jak sytuacja się odmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 03.11.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 bluenet, o ile dobrze widziałem to dopiero rozpoczynasz budowę czyli went będzie robiona za rok, i mimo wszystko ktoś się odważył zaproponować taką cenę przy tak odległej realizacji? przecież wystarczy, że materiały i urządzenie zdrożeją o kilka % i wtopa murowana... dla mnie albo wykonawca nie wie co robi, albo teraz Ci zamydli oczy bo nie ma roboty, a za rok nie będzie odbierał telefonów jak sytuacja się odmieni Spokojnie. Domek stanie na wiosnę, to tylko kilka miesięcy. podobno mamy kryzys, recesja dobija się do wrót Najjaśniejszej. Mam nadzieje, że wręcz przeciwnie. Wszystko stanieje. Nadal nie dostałe info, ile wg. Was powinna kosztować inwestycja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.11.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Nadal nie dostałe info, ile wg. Was powinna kosztować inwestycja? Koszt reku i materiałów z 8% to ok.7-8tys.zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.11.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Koszt reku i materiałów z 8% to ok.7-8tys.zł. ile kosztuje Jan gazowa 350" z silnikami na prąd stały ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.11.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 ile kosztuje Jan gazowa 350" z silnikami na prąd stały ...? Wg cennika jangaza bez bypassa 5600 netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 03.11.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Koszt reku i materiałów z 8% to ok.7-8tys.zł. to ile wg. Ciebie powinna robocizna wynieść za 2 dni roboty??? 3 tyś, 4? a może 5 tyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 03.11.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 ile kosztuje Jan gazowa 350" z silnikami na prąd stały ...? a która jest lepsza na stały czy zmienny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.11.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Wg cennika jangaza bez bypassa 5600 netto. nawet niech to i będzie brutto to zostaje nie co ponad cztery klocki na komplet rur, wieszaki, taśmy, anemostaty, czerpnie/wyrzutnie i robociznę ... chyba to jakiś desperat że za taką kwotę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.11.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 a która jest lepsza na stały czy zmienny? bardziej ekonomiczne są te na stały ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.11.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) to ile wg. Ciebie powinna robocizna wynieść za 2 dni roboty??? 3 tyś, 4? a może 5 tyś? Zależy od instalatora,może być i 10tys.zł U mnie robocizna wyniesie 0zł nawet niech to i będzie brutto to zostaje nie co ponad cztery klocki na komplet rur, wieszaki, taśmy, anemostaty, czerpnie/wyrzutnie i robociznę ... chyba to jakiś desperat że za taką kwotę ... Nie zapominaj,że nie robi tego detalista,odlicz od tego upust,tj od 5600. Edytowane 3 Listopada 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 03.11.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Zależy od instalatora,może być i 10tys.zł Jak zrobisz sobie sam,wyniesie 0zł Teraz rozumiem skąd Twoje zdziwienie, że podejrzanie mało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.11.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) Teraz rozumiem skąd Twoje zdziwienie, że podejrzanie mało.... Akurat ja się nie dziwiłem,że podejrzanie mało Jeśli oba w tej samej cenie,chociaż nie sądzę, to bierz EC Jeśli jest to łączna cena z reku i pełną instalacją łącznie z materiałami to nawet za AC,bez bypassa i z ciankim sterownikiem to bardzo przyzwoita cena. Ja jestem inwestorem a nie instalatorem Edytowane 3 Listopada 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.11.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 masz taką cenę że nie warto się w tym grzebać ale jeśli coś z tą ceną będzie nie tak rób sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 03.11.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 masz taką cenę że nie warto się w tym grzebać ale jeśli coś z tą ceną będzie nie tak rób sam i tak właśnie zrobię! Wielkie dzięki za cierpliwość i wszelkie odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.11.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) masz taką cenę że nie warto się w tym grzebać ale jeśli coś z tą ceną będzie nie tak rób sam Są firmy,które wezmą za instalacje 10tys.zł i nie mamy do końca pewności,że będzie dobrze a są firmy,którym styknie 1-2tys.zł z instalacji,tutaj też nie mamy pewności czyli jednym słowem,chcesz mieć dobrze i tanio,zrób to sam Ja wyznaję tą zasadę Edytowane 3 Listopada 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.11.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 No tutaj nie zgodzę się z tym określeniem Po pierwsze samemu można zrobić prosty a przy normalnej instalacji na sztywnych spiro można trochę narobić bałaganu;) Do tego pamiętaj jeszcze o jednym że nie każdy inwestor jest techniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts