redlum 17.09.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 jak można mieć lepsze i gorsze w standardzie? jak dla mnie te słabsze są w standardzie - a za lepsze trzeba dopłacić. No chyba że cena obu jest identyczna - ale to już wtedy nabijanie nieświadomego klienta w butelkę dając mu słabsze wentylatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 17.09.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 nie tak, po prostu obie opcje są standardowe do wyboru z tą różnicą ze jedna tańsza druga trochę droższa, jeśli wolisz to ujmę to tak: standardowa wersja jest z lepszymi ale dla szanujących kieszeń klientów jest wersja z tańszymi wentylatorami o tej samej wydajności i w niższej cenie ale trochę większym poborze prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 17.09.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 aha - ok - no ale jak te lepsze sa w standardzie - to te słabsze - są poniżej standardu trochę dziwna dywersyfikacja cenowa - bo przeważnie aby przyciągnąć klientów daje im się na starcie najniższą cenę, a za wszelkie dodatki każe się dopłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 17.09.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 zależy jak na to patrzeć przecież, kupujesz auto w standardzie ze skórą ale możesz też z welurem zamiast skóry , nie nazwałbym tego dywersyfikacją a raczej poszerzeniem oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 18.09.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Czy ja też mogę ten cennik na priva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 18.09.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 tak się luźno zastanawiam - od czasu do czasu wymiennik trzeba umyć. Ja swojego wyciagam i wsadzam do zlewu pod kran. Z bartoszem chyba tak łatwo nie pójdzie. Też kiedyś o nim myslalem. Nie zmiescił sie na strych wiec zakupiłem mniejszą centralkę. Problemów brak więc jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 18.09.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 o mamusiu,,, myć bartosza... to gorzej niż z tym kołem od tira... wymiennik waży ponad 60 kilo i nie da się go ot tak zdemontować bo stanowi niejako część instalacjina ale jak ktoś się uprze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 19.09.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 kurt,wysłałem ci pw z cenami sprawdź czy doszedł bo coś mi ta opcja kuleje redlum bartosz ma w standardzie te gorsze i w standardzie te lepsze do wyboru Dzieki..... ceny masz takie jak autoryzowany przedstawiciel Bartosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 19.09.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 nie jestem autoryzowanym przedstawicielem, oni mają ceny niższe jeszcze tyle że doliczają większą marżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 23.09.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Widzę,że ceny chyba poszły w górę, centrala 500 kosztuje brutto prawie 8 tys., przestaje chyba już być konkurencyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 24.09.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 z tym wymiennikiem Bartosza przy myciu naprawdę taki problem będzie...dla kobiety? Własnie wybieram rekuperację do domu. Tym razem bardziej swiadomie. Zaciekawił mnie Jan Gaz.Mam zakopane GWC rurowe, ale nie mam zadnej dokumentacji do tego, mam tylko rozrysowany na zdjęciu nieczytelny schemat (roboczy instalatorów) rozprowadzenia rur reku po domu. Szczerze, to dzisiaj mi trochę głupio, ze nie interesowałam się tym tematem bardziej(ale na budowie wszystko dzialo się tak szybko-zdałam sie na ekipę montującą, zwłaszcza, ze to niby "mercedes"). Jest mi jeszcze gorzej, jak wiem już co to znaczy montować gwc i zastanawiam się na co ja wydałam tyle kasy w błoto. Ale mniejsza o to.Zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie nie rozumiem, dlaczego przy realizacji nawiewów rurami bodajże 12 cm, a wywiewów 11 cm mam w kuchni i spizarce 12tki a nie 11stki, a w jadalni z kolei na odwrót-jakby stamtąd był wyciąg? Czy ktoś może mi dojśc o co w tym wszystkim chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 24.09.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 bartosz jest dobry ale jego przewaga maleje gdy masz gwc, ty masz więc pomyśl o tańszej konstrukcji, tylko żeby wymiennik przeciwprądowy miała a nie krzyżowy, musisz prosić kogoś by rozgryzł na miejscu u ciebie co masz tam porobione albo domagaj się projektu od wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 24.09.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 bartosz jest dobry ale jego przewaga maleje gdy masz gwc, ty masz więc pomyśl o tańszej konstrukcji, tylko żeby wymiennik przeciwprądowy miała a nie krzyżowy, musisz prosić kogoś by rozgryzł na miejscu u ciebie co masz tam porobione albo domagaj się projektu od wykonawcy dzięki, będę rozkminiać sprawę.Swoją drogą za bartosza z podłączeniem do gwc niezłą sumkę śpiewają, czytałam, ze z gwc nie stanowią udanej pary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 24.09.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 nie tyle że para nie dobrana a że traci przewagę którą ma nad innymi, tzn tej samej wielkości wymiennikami, bo porównanie wymiennika bartoszowego do jakiegoś krzyżowca wielkości pudełka na buty nie ma sensu , nawet gdy ten drugi ma gwc wielkości boiska piłkarskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 28.09.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 a kapał kondensat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 28.09.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Pobiegałem sobie wczoraj po domu z termometrem (dokładniejszych urządzeń analitycznych brak...), ku czemu skłoniło mnie - self hand made - ocieplenie całego systemu wentylacji na strychu (nieogrzewanym). Temp. w domu ok. 21 st. Temp. na zewnątrz ok. 10. st Temp. nawiewana ok. 19 st. Sprawność ok. 81 %. Na drugim biegu reku. Jakie jest zużycie prądu na samą centralę nie wiem. Ale skoro przy działającym reku na wszystko w lato płaciłem ok. 100 zł. - to są to bardzo małe kwoty. pzdr Twoje wyliczenia to miod na moje uszy, bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 28.09.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Bartosza, ale chodzi mi o ogolny poziom kosztow (DuoHeaty + podobne ocieplenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 28.09.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Cieszę się, że żyjesz...... Dziennik zarzucony, komentarze trochę mniej..... A tak serio, po jakim czasie myłeś wymiennik ?? Mój chodzi od końca marca, no i przyznam nie chce mi się go przed zimą myć. pzdr rok czasu i jeszcze nie myłem. Ale kiedyś go umyje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 28.09.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie nie rozumiem, dlaczego przy realizacji nawiewów rurami bodajże 12 cm, a wywiewów 11 cm mam w kuchni i spizarce 12tki a nie 11stki, a w jadalni z kolei na odwrót-jakby stamtąd był wyciąg? Czy ktoś może mi dojśc o co w tym wszystkim chodzi? bez "wizji lokalnej" raczej tematu się nie ogarnie... rozumiem że fachowcy zniknęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 29.09.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 zaraz po wypłacie, standardowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts