Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekuperator Jan-Gaz opinie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z tym gazem to nie jest śmieszne.

Na początku 2000 roku pracowałem w firmie która sprowadzała jako pierwsza do Polski rekuperatory J.E. StorkAir.

Jeden z Naszych klientów zakupił takie urządzenie i zamontowała przy pomocy jakiegoś Pana X rekuperację w domu.

Kila miesięcy później odwiedzili Nas panowie z Policji zadając pytania czy istnieje możliwość wprowadzenia gazu przez taką instalację i jak można zabezpieczyć taką instalację przed taką sytuacją.

Kilka dni później rozmawiałem z klientem którego właśnie w taki sposób okradli.

Przez cała noc wyczyścili mu dom.

Więc jest to prawda :)

Hej,

Jeszcze odnośnie czasu pracy reku. U mnie w okresie zimowym działa od 5AM do 8AM potem od 4PM do 00 - z różnymi wydajnościami a w łikendy nie ma przerwy w działaniu w ciągu dnia bo jesteśmy w domu ;). Ale każdy do swoich ustawień powinien dojść samemu. W lato będzie pewnie działał inaczej - w zależności od potrzeb.

PZDR

Qter

przy wentylacji ramy i tak uszkodzają, jakoś wejsc muszą

no tak, ale skoro domownicy mocno śpią i nie ma ryzyka że się obudzą to mogą się skupić tylko na kradzieży a nie na unieruchamianiu obecnych w domu ;)

sorki, ale ja już nie brnę w ten temat, bo chyba i ja i Ty wiemy równie dobrze, że przedstawianie przykładów uśpienia domowników poprzez czerpnię jako wady wentylacji mechanicznej jako takiej jest po prostu głupotą , bo pomimo, że takie przypadki być może się zdarzają to wystarczy przemyśleć gdzie umieścić czerpnię i sprawa z głowy...

nikt nikogo nie zmusza do robienia czerpni pół metra od ogrodzenia albo na elewacji na wysokości 1,5 mb nad ziemią

mam z jangazem problem-przy 40-50 % ją słychać

na nawiewach

mam własciwie nowy reku po wymianie sterowania i izolacji i czegoś tam

na starym przeciekającym to szum się zaczynal od 70% ma ktoś podobne doswiadczenia/

zwróciła mi uwagę na to osoba z dużym doświadczeniem

a coś dobrego masz w tej centrali ...?