malux20 11.04.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 w końcu mnie żona pochwaliła za reku-jak zobaczyła że nie będzie trzeba otwierać okien jesli założe miedzy reku a skrzynką od nawiewu elastyka to zmniejsze te buczenie?mam teraz coś od uniflexa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.04.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Jestem właśnie poi świeżej rozmowie z jednym z przedstawicieli IB, i powiem wam ze zwrócił mi uwagę , iż reku to najlepszy sposób aby kogoś okraść. Wystarczy w odpowiednią rurę dać środek usypiający i idzie się jak po swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.04.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 różnica w przewierceniu ramy ale coś w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.04.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 To jest raczej malo smieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.04.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Z tym gazem to nie jest śmieszne. Na początku 2000 roku pracowałem w firmie która sprowadzała jako pierwsza do Polski rekuperatory J.E. StorkAir. Jeden z Naszych klientów zakupił takie urządzenie i zamontowała przy pomocy jakiegoś Pana X rekuperację w domu. Kila miesięcy później odwiedzili Nas panowie z Policji zadając pytania czy istnieje możliwość wprowadzenia gazu przez taką instalację i jak można zabezpieczyć taką instalację przed taką sytuacją. Kilka dni później rozmawiałem z klientem którego właśnie w taki sposób okradli. Przez cała noc wyczyścili mu dom. Więc jest to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.04.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Nie nawet nawiewnik okienny nie jest.Ale reku ma jedną wadę - zaletę możesz z jednego puntu uśpić wszystkich domowników:)Każdy pokój - sypiania - nawiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 11.04.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 A każda inna wentylacja z czerpnią a bez requ jest w takim razie bezpieczna? czepiasz się słówek ... wiadomo że chodzi o taki układ wentylacyjny który ma centralny wlot do chałupy... a że kojarzy się z rekuperatorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 11.04.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Nie, tak się właśnie tworzą mity. czepiasz się i tyle... rekuperator jednoznacznie kojarzy się z centralą wentylacyjną i wentylacją mechaniczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.04.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 jedyne to dobrze ukryć czerpnię i tyle. Chociaż jest inny sposób, czujnik w rurze, jak wykryje gaz natychmiast wyłącza reku i włącza alarm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 11.04.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 A wiesz jaki gaz - wonny czy bez, odbijający IR czy nie? Czujek napakujesz a i tak możesz nie trafić Ukryć czerpnię, czujka ruchu, pies itp. Dobre drzwi i okna antywłamaniowe zawsze się przydadzą czy masz czerpnię czy nie. jakoś tak z filmem AZYL się to kojarzy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 11.04.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Zrobisz wszystko, a i tak cię obrobią. To jak loteria, jedni trafiają w totka, inni na fachowca w branży : ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 11.04.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 ...ja proponuję nie robić do domu przyłącza prądu bo słyszałem, że kiedyś kogoś prąd kopnął i go uśmiercił, słyszałem też, że kiedyś gdzieś ktoś się utopił w wannie więc z wodą trzeba uważać, a tak w ogóle to w Smoleńsku było słychać strzały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.04.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 nie twierdzę że W smolensku były strzały ale chętnie dowiedziałbym się wszystkiego.-zdawanie się na uczciwośc ruskich- to tylko nasze słoneczko.ja niestety mam do czynienia w roku przeciętnie z 2-4 uspieniami u klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 12.04.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Hej, Jeszcze odnośnie czasu pracy reku. U mnie w okresie zimowym działa od 5AM do 8AM potem od 4PM do 00 - z różnymi wydajnościami a w łikendy nie ma przerwy w działaniu w ciągu dnia bo jesteśmy w domu . Ale każdy do swoich ustawień powinien dojść samemu. W lato będzie pewnie działał inaczej - w zależności od potrzeb. PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 12.04.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 ja niestety mam do czynienia w roku przeciętnie z 2-4 uspieniami u klientów to powinni się cieszyć, że na uśpieniu się skończyło, jak by nie mieli WM to może złodzieje weszliby do domu razem z drzwiami z łomami w rękach i też by ich uśpili tyle że już ostatecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.04.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 przy wentylacji ramy i tak uszkodzają, jakoś wejsc muszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 12.04.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 przy wentylacji ramy i tak uszkodzają, jakoś wejsc muszą no tak, ale skoro domownicy mocno śpią i nie ma ryzyka że się obudzą to mogą się skupić tylko na kradzieży a nie na unieruchamianiu obecnych w domu sorki, ale ja już nie brnę w ten temat, bo chyba i ja i Ty wiemy równie dobrze, że przedstawianie przykładów uśpienia domowników poprzez czerpnię jako wady wentylacji mechanicznej jako takiej jest po prostu głupotą , bo pomimo, że takie przypadki być może się zdarzają to wystarczy przemyśleć gdzie umieścić czerpnię i sprawa z głowy... nikt nikogo nie zmusza do robienia czerpni pół metra od ogrodzenia albo na elewacji na wysokości 1,5 mb nad ziemią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.04.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 masz racjęu mnie to jest 2,2 m no ale alarm zewn i kamery te miejsce jakoś chronią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.04.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 mam z jangazem problem-przy 40-50 % ją słychać na nawiewachmam własciwie nowy reku po wymianie sterowania i izolacji i czegoś tamna starym przeciekającym to szum się zaczynal od 70% ma ktoś podobne doswiadczenia/zwróciła mi uwagę na to osoba z dużym doświadczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 12.04.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 mam z jangazem problem-przy 40-50 % ją słychać na nawiewach mam własciwie nowy reku po wymianie sterowania i izolacji i czegoś tam na starym przeciekającym to szum się zaczynal od 70% ma ktoś podobne doswiadczenia/ zwróciła mi uwagę na to osoba z dużym doświadczeniem a coś dobrego masz w tej centrali ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts