malux20 12.04.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 sterowanie na własne życzeniereszta-moim zdaniem ok dobrze byłoby jakby sami powiedzieli co zmienili że tak słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.04.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) mam z jangazem problem-przy 40-50 % ją słychać na nawiewach To nie problem reku,to problem źle zaprojektowanej wentylacji/przepływów. Czyżby jeszcze jedna wymiana ? Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.04.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 jednak trochę problem reku jest przed gruntownym tunungiem nie bylo problemua przewody-projektinstalacje mam taką że trudno coś spieprzyć jesli możesz rozwin mysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 12.04.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 reszta-moim zdaniem ok dobrze byłoby jakby sami powiedzieli co zmienili że tak słychać warunki zewnętrzne się zmieniły to i słychać... zużycie energii też pewnie wzrosło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 12.04.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 jednak trochę problem reku jest przed gruntownym tunungiem nie bylo problemu pewnie wcześniej went . nawiewowy nie mógł rozwinąć skrzydeł bo mu elektronika nie dawała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.04.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) ja przewody-projekt instalacje mam taką że trudno coś spieprzyć jesli możesz rozwin mysl esli możesz rozwin mysl Byś się zdziwił Jakie masz przepływy w m3/h na kanałach PE ? Na nich trzeba mieć znacznie mniejsze niż na termofleksach,a zdecydowanie mniejsze niż na spiro z tłumikami żeby było cicho. Trzeba było wymienić na DEC-i a nie łykać reklamę michała L U mnie totalna cisza nawet na max. wydajności Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.04.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 ostatnie dnii to _+ 4kwh łącznie z cwu utrzymywanie 35 stop bez większego zużycia]od 1 kwietnia nie dobiłem d0 80 kwh ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 12.04.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 ostatnie dnii to _+ 4kwh łącznie z cwu utrzymywanie 35 stop bez większego zużycia] od 1 kwietnia nie dobiłem d0 80 kwh ] ja o konsumpcji przez centralę a nie cała chałupa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.04.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 ja jednak z tych przewodów jestem zadowolonyo cenie się nie wypowiadamdec-przypomnij po czyim gadaniu w ostatniej chwili sie na nie zdecydowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.04.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) ja jednak z tych przewodów jestem zadowolony Tak zadowolony,że narzekasz na głośność z nawiewów...ale co będę wymagał od kogoś kto pompą ciepła zużywa 10-12kWh na dobę a przy tym chwali sobie ekogroszek...że byłby super. Czy Ty piszesz w jednej osobie czy kilka malux-ów pisze na forum ? Zależnie od...no właśnie od czego ? Jeśli słyszysz powietrze z nawiewów tzn. masz spieprzoną wentylację,kanały,przepływy a wina reku jest tu żadna. Teraz pora na michała.L i jangaza ? A moze od siebie trzeba zacząć ? dec-przypomnij po czyim gadaniu w ostatniej chwili sie na nie zdecydowałeś Pozostałem przy zwykłych termofleksach f-my Alnor,aczkolwiek DEC pod względem jakości nie ma konkurencji na polskim rynku. Mój Alnor śmiga bez zarzutów Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.04.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 no bo ekogroszek obecnie użytkuje -jest bezproblemowyszczeg w serwisowaniu.artur ja te 63mm mam x 3 do każdego nawiewu iwyciągu [ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.04.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) artur ja te 63mm mam x 3 do każdego nawiewu iwyciągu [ Jakie przepływy w kanałach przy jakiej wydajności reku ? Z tego co pamiętam jak zastanawiałem się nad PE to na 40m3/h robiłem 2x75mm. Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.04.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 ło dupa nie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.04.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 ło dupa nie odpowiem Przejrzyj projekt,tam powinno coś widnieć a jak nie to śmiało uderzaj do michała.L.,z nawiewu nawet przy max.wydajności nie powino nic słychać. Inaczej to wina kanałów i złych przepływów a nie reku,czyli wina robiącego instalacje a nie centrali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 13.04.2013 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 no ale u mnie jest tak że przed modernizacją bylo całkiem znosnie a teraz troszkę średnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 13.04.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 może dostałeś osiemsetkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 13.04.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 szkoda że firma udoskonala sprzęt kosztem klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AKU 14.04.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Witam, mam pytanie z innej beczki - czy stosujecie wariantowe sterowanie do rekuperatora?- np. wyjście z domu (załączenie alarmu) powoduje odłączenie wentylatorów (ew. minimalny bieg)- zapalenie światła w łazience powoduje załączenie max obrotów (szybki wywiew wilgotnego powietrza po kąpieli)- załączenie okapu kuchennego również załącza max wydajność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 14.04.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 taaa... a na sam koniec mamy ustawioną ( eksperymentalnie na podstawie obserwacji... ) optymalną wydajność przez całą dobę... oczywiście jak już nam przejdzie grzebanie w sterowniku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 14.04.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Że jesteś anty nastawiony do tego czego nie kumasz (elektronika+programowanie) to wszyscy wiedzą więc nie musisz tego cały czas powtarzać. Z telefonu też korzystasz zamawiając międzymiastową czy może masz coś takiego co działa bezprzewodowo? czy ja muszę się znać na elektronice i programowaniu aby sobie reku przestawić...? jak zwykle ... skomplikować tylko po to aby było skomplikowane ... a potem jakieś lamenty że z kanałów cieknie, że zamarza, że coś śmierdzi itd, itp... włączyć , ustawić raz a dobrze i zapomnieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts