malux20 02.07.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 u mnie sterownik już działa przez tel jg mi pomógłja załatwiam wszystko z nimi przez telefon[żadnych pisemnych zgłoszeń] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 02.07.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 wystarczy mówić zamiast toczyć piane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.07.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 o gwarancji nie che mi się pisać - jedynie że jest DOBROWOLNA- A JEŚLI KTOŚ TEGO nie rozumie to sam sobie szkodzi.wiem że było mało dnii z upałami ale do chwili obecnej ggwc moim zdaniem było zbędne dla komfortu w domie[ale to może być różnie w każdym domu]mam nadzieję że będzie w tym roku z 2 tyg upałów to się przekonam o zaletach ggwc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 07.07.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 podpowidzccie jaką ustawiać temp zadaną?sterownik ustawia sobie na 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 08.07.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 jak ustawisz nisko to będzie ci za pomocą bajpasu próbował schładzać dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.07.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 13.07.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 widzę że latem dzięki reku ręczniki ładnie schną ale latem jakoś nie widzę zbyt wiele zalet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 13.07.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 to wejdź w lecie do łazienki na poddaszu z WG 30 minut po kupie. Poczujesz różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 14.07.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Obecnie centrala u mnie chodzi na 1 biegu cały czas. Ale chciałbym żeby w południe jak są największe upały centrala się wyłączała. Ale w sterowniku E 3 można zaprogramować godzinowo tylko zmiany biegów od 1 do 4. Czy można zaprograwmoać wyłączenie o jakiejś godzinie, czy centrala w trybie automat musi chodzić 24/dobe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 14.07.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Obecnie centrala u mnie chodzi na 1 biegu cały czas. Ale chciałbym żeby w południe jak są największe upały centrala się wyłączała. Ale w sterowniku E 3 można zaprogramować godzinowo tylko zmiany biegów od 1 do 4. Czy można zaprograwmoać wyłączenie o jakiejś godzinie, czy centrala w trybie automat musi chodzić 24/dobe? a po co chcesz wyłączać ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 14.07.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Może chce zmniejszyć ,,przegrzewanie'' w domu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 14.07.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Może chce zmniejszyć ,,przegrzewanie'' w domu ?? tyle że skutek będzie odwrotny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.07.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 z powodu kup nie mam poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.07.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 ile jg 350 bierze pradu przy 30 ile prądu bierze jg przy 25% , 50 i 75%reku 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 14.07.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 http://jan-gaz.com.pl/rekuperatory_0_Wymiary_charakterystyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 29.07.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Panie, Panowie, znacie może algorytm sterujący bypassem?Na logikę mam wszystko ok, a jednak sterownik uparcie włącza w obieg wymiennik.(temp. zadana 10 stopni, na czerpni 33, na GWC 17, wewnątrz 26, a ten chce wymiennika używać, zamiast puścić bypassem)inne - parametry nawiewu min 5, max 55, HDIS 13 (ale to samo było przy HDIS 25), CDIS 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 29.07.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Panie, Panowie, znacie może algorytm sterujący bypassem? Na logikę mam wszystko ok, a jednak sterownik uparcie włącza w obieg wymiennik. zawsze włącza czy są zakresy temp w których nie włącza? nie znam tego algorytmu, ale z tego co mi się kojarzy w starych sterownikach bypass wyłączał się powyżej pewnej temp czerpni po to żeby schładzać gorące powietrze zewnętrzne powietrzem wywiewanym być może tutaj też jest coś takiego i dlatego jak jest za gorąco to przełącza na wymiennik pomimo tego, że powinien uwzględnić działające gwc i puścić bypasem (a może wstaw czujnik temp czerpni za gwc to będzie widział tą temp i wtedy puści ??? ) oczywiście to tylko moje dywagacje, które wymagają potwierdzenia u producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 30.07.2013 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 zawsze włącza czy są zakresy temp w których nie włącza? nie znam tego algorytmu, ale z tego co mi się kojarzy w starych sterownikach bypass wyłączał się powyżej pewnej temp czerpni po to żeby schładzać gorące powietrze zewnętrzne powietrzem wywiewanym być może tutaj też jest coś takiego i dlatego jak jest za gorąco to przełącza na wymiennik pomimo tego, że powinien uwzględnić działające gwc i puścić bypasem (a może wstaw czujnik temp czerpni za gwc to będzie widział tą temp i wtedy puści ??? ) oczywiście to tylko moje dywagacje, które wymagają potwierdzenia u producenta Musze dokładniej pospisywać - czasem jest ok, dlatego pytam o algorytm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 30.07.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Musze dokładniej pospisywać - czasem jest ok, dlatego pytam o algorytm a jak masz w ogóle rozwiązane gwc? osobny czujnik jest w czerpni i osobny w gwc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 30.07.2013 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Musze dokładniej pospisywać - czasem jest ok, dlatego pytam o algorytm Miałem podobny problem. Napisz do JG opisując problem, podając jednocześnie wersję oprogramowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts