romano78 04.12.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 wybijcie pomysł mi z głowy po co wyrzucać powietrze z centrali na zewnątrz jak można wyrzucać to na nieużytkowy strych i w ten sposób podnosić temp na strychu u mnie membrana i 15 cm wełny pod dachówką wilgoć będzie coś złego robić na strychu? Jak masz wełne po samą kalenice to chyba będziesz chłodził a nie dogrzewał chyba że masz kiepską wełne albo ci wyrzuca z 15 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 05.12.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 wybijcie pomysł mi z głowy po co wyrzucać powietrze z centrali na zewnątrz jak można wyrzucać to na nieużytkowy strych i w ten sposób podnosić temp na strychu u mnie membrana i 15 cm wełny pod dachówką wilgoć będzie coś złego robić na strychu? Może nie dokładnie o ogrzewaniu strychu zużytym powietrzem, ale znajdziesz poniżej kilka cennych informacji. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?11017-CZY-OGRZEWA%C4%86-GARA%C5%BB&p=5681491&viewfull=1#post5681491 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?11017-CZY-OGRZEWA%C4%86-GARA%C5%BB&p=5713839&viewfull=1#post5713839 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.12.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 05.12.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Mam jan gaza 350 i mi nawiewa 16.9 C jak na dworze 0 C czy to nie za mała sprawność bo.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 09.12.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Mam jan gaza 350 i mi nawiewa 16.9 C jak na dworze 0 C czy to nie za mała sprawność bo.8 To zależy ile masz stopni na wywiewie. Jeżeli 18,0 to ok, ale jeżeli 22,0 to nie bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trafal 13.12.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Witam, dołączyłem do użytkowników Janka - jak do tej pory wszystko jest ok.Dziękuje koledze z forum za montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 17.12.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Witam, też mam ten rekuperator, mam prośbę o poradę. Mam kilka kontaktów dzwonkowych do wyzwalania szybszej pracy rekuperatora. Może mi ktoś podrzucić link w miarę przystępnej cenie wyłącznika czasowego, co się montuje w tej skrzynce przy reku? Chodzi przede wszystkim o czas pracy np około 20 minut oraz aby było to uruchamiane na kontakt dzwonkowy. Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.12.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Nie lepiej zamówić oryginalny sterownik choćby taki najprostszy? Chyba, że coś źle zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 17.12.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Sterownik jest. I opcja w sterowniku gdzie można dać wywiew na maxa ale, żeby go wyłączyć trzeba kliknąć A ja zrobiłem sobie kilka dzwonkowych kontaktów w łazienkach i w kuchni po to aby wyzwalać reku na większą moc na określony czas i do tego potrzeba chyba taki wyłącznik czasowy aby go w obudowie zamontować. Tzn ja nie wiem czy moja teoria jest poprawna ale taki mam plan do wykonania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.12.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 U mnie tym ma sterować nexwell. Ale rozumiem ze trzeba coś prostszego wymyślić. Skontaktuj się z kangaxx. On ma producenta na odległość rzutu kamieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 17.12.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Sterownik jest. I opcja w sterowniku gdzie można dać wywiew na maxa ale, żeby go wyłączyć trzeba kliknąć A ja zrobiłem sobie kilka dzwonkowych kontaktów w łazienkach i w kuchni po to aby wyzwalać reku na większą moc na określony czas i do tego potrzeba chyba taki wyłącznik czasowy aby go w obudowie zamontować. Tzn ja nie wiem czy moja teoria jest poprawna ale taki mam plan do wykonania:) Jeśli sterownik ma jakieś wejście którego zwarcie powoduje pełna moc a rozwarcie powrót do normalnej pracy to potrzebujesz cos takiego: http://www.fif.com.pl/produkt/26/256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romanik99 17.12.2014 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 ja myslalem o GWC ze to samo dobro, a tu mnie zbiliście z tropu. wytłumacz mi dlaczego ciepło podgrzene przez GWC nie wejdzie do domu a to od grzałki wejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 18.12.2014 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 ja myslalem o GWC ze to samo dobro, a tu mnie zbiliście z tropu. wytłumacz mi dlaczego ciepło podgrzene przez GWC nie wejdzie do domu a to od grzałki wejdzie? spytaj Brzęczkowskiego. To kolejna jego bzdurna teoria. Ciepło z GWC jak i z grzałki trafi w dużej części do wyrzutni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.12.2014 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Dokładnie chodzi o wejście cyfrowe E3. Można min sterować wentylatorami. Od włączenia na max poprzez naprzemienną pracę obu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.12.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Mam jedno pytanie odnośnie janków. W obecnej temperaturze sporo wody mi się skrapla na tacce ściekowej. Pytanie jest takie. Skąd ta woda się bierze? Nie jest to z rozmrażania bo temperatury są dodatnie. Temperatura na zewnątrz i wewnątrz są podobne. Rozumiem, że cześć jest to wilgoć z budynku a cześć jest to wilgoć pobrana przez czerpnie. Ciekawi mnie proporcja tych wilgoci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.12.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Faktycznie w nocy jest zimniej. Ale w dzień temperatura jest taka sama. Ale nie o to przecież chodziło. Interesuje mnie skąd ta wilgoć pochodzi? Jutro zrobię pomiary ile dobowo ale myślę, że jakieś 2-3litry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 18.12.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 tackę masz po stronie wywiewu z pomieszczeń. Woda pochodzi z domu. Można butelkować i sprzedawać: "kopulanka średniozmineralizowana":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.12.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Jak zawsze na kolegę można liczyć. Prosto zwięźle i na temat Wniosek. Mam sporo wody w domu. Ale jestem zadowolony ze jej ubywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.12.2014 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Tak też planuję. Ale ustawiłem reku na max i jak następnego dnia wpadłem to było na 50%. Nie wiem czemu. Moze pracownik grzebał. Jeśli się wyłączy prąd to automatycznie praca sie ustala na 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 19.12.2014 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Jeśli sterownik ma jakieś wejście którego zwarcie powoduje pełna moc a rozwarcie powrót do normalnej pracy to potrzebujesz cos takiego: http://www.fif.com.pl/produkt/26/256 Dzięki za pomoc. O to właśnie chodzi. Szukam w internecie takich przekaźników ale z szerszym wachlarzem załączania tak około godziny (uruchomienie na przycisk dzwonkowy). I nie mogę znaleźć. Mam w sumie 3 przyciski dzwonkowe: 2 w łazienkach i 1 w kuchni i kable idą do skrzynki przy reku. Chciałbym aby powiedzmy w łazienkach reku uruchamiał sie na maxa np na 10 minut a w kuchni na tę godzinę. Czy da się połączyc w tej skrzynce przy reku dwa przekaźniki, jeden z krótszym czasem a drugi z dłuższym czasem załączania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts