Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rema-sobótka

askaaa

Recommended Posts

• 6 months później...

podciągam temat :roll:

kupiłam /podpisałam umowę tam na narożnik w połowie lutego, ale do dziś go nie mam :evil: spóźniają się już 1,5 mies. Pracownica mówi że szef się ze mną skontaktuje, ale szef się nie kontaktuje a i ja nie mogę się do niego dodzwonić :evil: chore....

czy ktoś miał doczynienia z tą firmą?

• 2 months później...

no to ja dalej o tej chorej "firmie" Rema-Sobotka bo do tej pory narożnika nie mam !!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:

owszem przyszedł mi 25 sierpnia..malutkie spóźnienie :evil: ale jak się okazuje nie zrobili lustrzanego odbicia... więc zły :evil: zwrot :evil:

no dobra można się pzrecież pomylić, więc aby znowu nie czekać prawie pół roku napisaliśmy umowę że jeśli nie dostarczą nam dobrego narożnika w ciągu 6 tyg poźniej płacimy za niego 50 %.

dziś tzn już wczoraj przyjezdza do nas ponownie narzożnik. Dostawa godzina 22 :roll: no ale maja czas do 24 to ok. Pan wyciąga jedną część i co ??? nie ten kolor ... owszem pomaranczowy, ale ja zamawiałam wpadający w rudy a nie pomarańcza żarówka :evil: . Dzwonie do szefostwa a Pani mi wmawia że zamawiałam taki pomaranczowy , mimo iż próbkę mam od nich i jest całkiem inna :evil: Narożnik wkońcu odjechał i co dalej ???? Mam się sadzić ??? Bo wedle umowy powinni mi go dostarczyć za połowę ceny :roll:

Ostrzegam przed nimi !!!!!!

U mnie naroznik dotarł i jakosciowo był ok. oraz zgodny ze zamówieniem ale dojechal z kilkutygodniowym poslizgiem. Kontakt z firma przypominal trochę głuchy telefon i skecz "będzie pan zadowolony" nie wiem czy to przeważyło ale w końcu poinformowałem właściciela że opisze calą sprawę w internecie i zrobię odpowiednia antyreklamę i po tej rozmowie naroznik pojawił się za kilka dni.

witam,chcialam panstwa uspokoic,gdyz ja zamawialam naroznik rossini i czekalam na niego 6 miesiecy i przyszedl w koncu.Wykonalam wiele telefonow rozmawialam wielokrotnie z wlasciecielem gdyz nabieralam coraz wiekszych obaw do wierzytelnosci umowy itd ale efekt koncowy byl szokujacy.NA PLUSnarozniki stoja w salonie i sa piekne zarowno pod wzgledem jakosciowym jak i estetycznym.zamowilam wiosna jeszce fotelik bodajze romantike i tez czekam cierpliwie.pozdrawiam wszystkich.

witam,chcialam panstwa uspokoic,gdyz ja zamawialam naroznik rossini i czekalam na niego 6 miesiecy i przyszedl w koncu.Wykonalam wiele telefonow rozmawialam wielokrotnie z wlasciecielem gdyz nabieralam coraz wiekszych obaw do wierzytelnosci umowy itd ale efekt koncowy byl szokujacy.NA PLUSnarozniki stoja w salonie i sa piekne zarowno pod wzgledem jakosciowym jak i estetycznym.zamowilam wiosna jeszce fotelik bodajze romantike i tez czekam cierpliwie.pozdrawiam wszystkich.

ja nie pisze o jakości bo narożnik który mi przyszedł za pierwszym razem też był fajny jakościowo ale cóż z tego jak nie zrobili odbicia lustrzanego i był do zwotu....zaznaczam że też czekałam ponad 6 miesięcy. Widać że umowy z nimi te niby 16 tg. to pic na wodę... każdemu jak widać przychodzą meble i tak później, a przecież nie odstąpie od umowy po 18 tyg jeśli tyle czekałam :roll: pod tym względem już widać że są kręty i tyle.

Nie rozumiem tylko jak można się pomylić AŻ 2 RAZY w sprawie jednego klienta tak jak było w moim przypadku. Za pierwszym razem brak odbicia lustrzanego a za drugim razem zamiast koloru terakota (za który zresztą dopłacałam) przywieźli pomarańczowy rażący :roll: Drugą umowę miałam napisaną tak, że jeśli firma z drugim narożnikiem prawidłowym nie przyjedzie w ciagu szesciu tygodni to w późniejszym terminie zobowiązuje się nam go spzredać za połowę ceny !! No moje oko nie wywiązali się z umowy bo ponownie przywiźli zły narożnik...

Firma dzwoni na drugi dzień i mówi że nie sprzedadzą nam tego narożnika bo odstępują od umowy !!!!

Jak widać nie traktują klientów poważnie wręcz jak śmieci !!!! ładnie jest tylko wtedy jak wszystko jest ok....

Ale tak jak już pisałam sprawę kieruję do sądu, bo coś takiego w tych czasach nie może mieć miejsca....już nie mówie o nerwach ..

Przykro mi ,ze mialas taka przygode,ja rowniez zamawialam lustrzane odbicie oraz kolor.Chwilami to juz mnie tak trzeslo,ze mialam tam pojechac i wybrac pieniadze.za to ,ze termin sie przedluzal w nieskonczonosc bo wiadomo mi bylo ,ze te zamowienia realizowane sa we wloszech w jakiejs manufakturze... wycofalam wplate,zerwalam umowe i za 2 tyg otrzymuje tel ze NAROZNIK JEST!!!!!!!!a wiec zgodzilam sie na dostawe za pobraniem.Oczywiscie kultura kierowcy,opakowanie towaru bez jakichkolwiek najmniejszych zastrzezen.teraz czekam na bajeczny fotelik i az zadzwonie dzisija,zeby sie dowiedziec czy juz wystrugali chociaz nogi??? hehehe.pozdrawiam

Przykro mi ,ze mialas taka przygode,ja rowniez zamawialam lustrzane odbicie oraz kolor.Chwilami to juz mnie tak trzeslo,ze mialam tam pojechac i wybrac pieniadze.za to ,ze termin sie przedluzal w nieskonczonosc bo wiadomo mi bylo ,ze te zamowienia realizowane sa we wloszech w jakiejs manufakturze... wycofalam wplate,zerwalam umowe i za 2 tyg otrzymuje tel ze NAROZNIK JEST!!!!!!!!a wiec zgodzilam sie na dostawe za pobraniem.Oczywiscie kultura kierowcy,opakowanie towaru bez jakichkolwiek najmniejszych zastrzezen.teraz czekam na bajeczny fotelik i az zadzwonie dzisija,zeby sie dowiedziec czy juz wystrugali chociaz nogi??? hehehe.pozdrawiam

ja dokładnie louge royal kolor terakota (dopłata 550zł) + odbicie lustrzane (550zł)

i nie miałaś przygodę tylko MAM :wink: ciągle mam...