bobiczek 09.01.2009 01:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 i wiesz co Lumpiaro?gadaj co chcesz , jak chcesz i prowokuj.Mamy niestety na co dzień (czyli 8 lat byłych) takich, bez mojego udziału - słowo http://pl.youtube.com/watch?v=wK6uhEUiLws&NR=1 moja wina niby jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.01.2009 02:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Drogi bobiczku - nie zycze sobie podstawianao slow piosenki zdolnego poety i pisarza ( "Boso, ale w ostrogach" i " Piec lat kacetu " ), Stanislawa Grzesiuka, dobrego socjalisty, warszawiaka , absolwenta szkoly Wawelberga i niezlego pijaka pod osobe bylego prezydenta Polski - z tego prostego powodu, ze Stanislaw Grzesiuk mial klase i talent. I gdyby urodzil sie gdzie indziej bylby klasykiem miejskiej muzyki folkowej . I lubianym pisarzem . Powazanym i channel 13 czyli Public Television Station czyli PBS zrobilaby o nim dobry program. Czy ktos tu mowi o winie ? Patrze w przyszlosc, jestem dobrej mysli - co nie znaczy, ze nie oceniam rzeczywistosci po trzezwemu. Albo tak mi sie wydaje, bo stracilam jednak samochod na gieldzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.01.2009 02:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Co do muzyki - to prosze cie.... albo ostry tekst ( wide Stanislaw Grzesiuk )albo dobry glos albo dobra muzyka. Kocie miauczenia mnie nie interesuja. Chocby byly super sentymentalne. ( Dlatego zagluszamy gdy smedzi Edyta - tak w ogole to o czym ona spiewa ? ) Nie twoja wina, i nie chce zebys mial zal. Mlodzi sa silni i sobie poradza. Wszyscy sobie poradzimy . Radza sobie nawet w prowincjonalnych Chinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 09.01.2009 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Drogi Lumpie! Ani w jednej ani w drugiej książce cytowanej Grzesiuka poezji nigdy nie znalazłem - więc nie szczuj. I bohaterem moim nigdy nie był jak u Ciebie - bo wydłubywanie i wklejanie dziur po sękach, albo noszenie rury kanalizacyjnej przez miesiąc, kosztem innych, to nie duma, co najwyżej refleksja o smętnym czasie. A rzeczywistość dzisiejsza, od tej przedwojennej i wojennej - nie różni się zbytnio , więc uznajemy że moja piosenka tak samo podobna i śmieszna, jak wspomnienia Grzesiuka - tyle że smutniejsza, bo teraźniejsza dla mnie i niedawno codziennie oglądana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 09.01.2009 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 poza tym podobni są w poglądach lewicowych, z tym gościem z "teledysku". Tak że musisz - musisz widzieć podobieństwo jakieś - choćby najmniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.01.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Niech ci sie nie myli socjalizm z komunizmem. ( i to w rosyjskim wydaniu ). A komuny czyli gminy zakladali juz pierwsi chrzescijanie ( najstarsze na terenie obecnego Iraku - czyli chaldejczycy .Polityka Busha spowodowala exodus chaldejczykow z Iraku - nie mowiac o egzekucjach - sa postrzegani jako kolaboranci ) . Warszawska szkola Wawelberga ksztalcila doskonalych fachowcow - wiec nie szczuj - no i po 20 lat reform w polskiej oswiacie nie ma w Polsce nadal takich szkol . Stanslaw Grzesiuk byl tworca slow tej piosenki - poeta byl i to niezlym choc nie wieszcz type - jak i wielu innych, ktore weszly w obieg polskiej kultury i niszowo, ale funkcjonuja do dzis - to a propos smierci. A co bedzie funkcjonowalo jak juz umrzesz - lastrykowy grobowiec ? Stanislaw Grzesiuk byl rowniez zdolnym muzykiem. Mial pecha - urodzil sie w Polsce i to w takim czasie . Ale nie mail zalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 09.01.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Zupelnie jak Janko Muzykant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 09.01.2009 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Nigdy u Grzesiuka nie doczytałem żalu rodzonego faceta w Polsce. Warszawski cwaniak był - jak Ty - nie doczytałem optymizmu kraju w którym żył. A że sobie radził????WSZYSCY SOBIE RADZIMY DZISIAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.01.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Poeci, choc pijacy zawsze sobie radza - moze nawet leoiej od innych, choc z reguly umierali w jakiejs strasznej nedzy Bo cwaniakowali za duzo i w ten sposob zostali ukarani. Dobrze im tak. No, oczywiscie, nie we wspolczesnych spasionych spoleczenstwach zgnilego zachodu - sa spasieni, pisza piosenki, biora tantiemy , i moze dlatego sa malo nosni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 13.01.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Ojczyzna to miejsce, gdzie nie wyzyskuje się obywatela, bo jeśli się to czyni, jeśli mu się odbiera to, co do niego należy, to nie jest to ojczyzna. Pytanie za 2 złote: kto jest autorem tych słów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 13.01.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Nie wiem kto, ale z Kuba mi sie kojarza i artykulem Stasinskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 13.01.2009 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Jak za dwa zlote to nie mam pojecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 14.01.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 GDZIE SĄ NASZE PIENIĄDZE, ZAINWESTOWANE W OJCZYZNĘ KURDELE BELE?!!!!!!!!!!!!!! Błąd w myśleniu. Nie w OJCZYZNĘ, nie w KRAJ. W PAŃSTWO, mój drogi, w PAŃSTWO ! A kraj i państwo to dwa całkowicie rozdzielne pojęcia. Kraj kocham, państwa nienawidzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 14.01.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ojczyzna to miejsce, gdzie nie wyzyskuje się obywatela, bo jeśli się to czyni, jeśli mu się odbiera to, co do niego należy, to nie jest to ojczyzna. Pytanie za 2 złote: kto jest autorem tych słów? Fakt, te słowa nie są warte więcej jak dwa złote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.01.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Nie wiem kto, ale z Kuba mi sie kojarza i artykulem Stasinskiego takie paskudne gazety czytujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 15.01.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 A kto to jest Stasinski ? Bo lecial ze mna taki chudy gosc z wazna mina, ciagle cos pisal na luznych kartkach, chrzakal i nie potrafil wydusic z siebie jakiegos sensownego zdania . To ten ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 15.01.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 jak na luznych - to nie on. taki slynny czarny glos. Wrocil z USA . Moze mu obrzydlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 15.01.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Jak jesteśmy przy cytatach - to dla Ciebie Bobiczku: Życie w Polsce jako żywo przypomina pływanie w basenie wypełnionym kisielem. Niby pływasz jak w wodzie, ale każdy ruch kosztuje więcej wysiłku. Jeśli człowiek nie ma wyboru, przywyka. Przestaje zwracać uwagę na ciągły opór i nie dziwi się swojemu zmęczeniu. Do momentu, aż na chwilę znajdzie sie w wodzie lub choćby popatrzy, jak radzą sobie ci, którzy po prostu pływają. Kto chce - niech zgaduje Ja natomiast zgaduję, że ten dytat dość dobrze oddaje uczucia autora wątku...a przynajmniej to, jak ja osobiście je rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 15.01.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Plywaja bo sa cwani i nie placza - w Peru tez nie zyje sie lekko na przyklad. W ogole to wydaje mi sie, ze bobiczek przeszedl na przymusowa diete bezmiesna - kwota dzienna w puszce na wyzywienie osobnika - 2 zl . Kawalek suchego chleba i woda z Wisly - doskonale na te zwaly cholesterolu po Swietach Na swiecie tak sie dziwnie plecie, tak sie dziwnie plecie Dobre i zle Dzis smutno, dzis w kieszeni plotno Jutro - tega mina. limuzyna, buty ........ Albo sie obrazil , bobiczek jeden Komu dzwonia, temu dzwonia Mi nie dzwoni zaden dzwon Bo takiemu pijakowi Jakie zycie taki skon, skon, skon, trarara . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.01.2009 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Lump!!!! Co Ty pierdzielisz??????????????? Jaki SKON?????? JAKI ZGON - dziewczynko oczytana - Nie bywałem - bo Nowy Rok Polski! Nowy Rok w Polsce - to strach przed urzędnikiem skarbowym który poluje na kaskę, - czytaj czy masz remanent, spis z natury, chodzą pańcie z torbą czarną i polują. To też polskie reality - trudno. A Ty żyjesz nieświadomie - to i nieświadome posty walisz od czasu do czasu - ale wybaczamy! - Realia są trudne, kosztowne i powodujące frustracje i wrzody na żołądku - czy Ci sie podoba czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts