Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

obrzydła mi ojczyzna -:(

bobiczek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 441
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dlatego czytaj teraz ode mnie dziewczynko - Polski nowy rok (specjalnie dzisiaj z małej) - to rozliczanie u mnie, pisemko dostałem ile alkoholu sprzedałem w zeszłym roku podać szybciutko - żeby haracz naliczyć (urzędowo nazywa się "wielkość sprzedaży alkoholu w zeszłym roku" - opłata na leczenie alkoholików - niby, świetlic dla ich dzieci - i tak pójdzie gdzie indziej"

Muszę wpłacić niemało.

I nie myl ze "zwykłą" opłatą koncesyjna wnoszoną.

Płacić, dodatkowo od dodatkowego/

To są realia moje codzienne.

Więc zbastuj, zrozum i pomyśl.

Że mogę mieć żal czasami do reali codziennych

zawsze jak mi się stawiasz to rozrywasz - :D

Tylko prawdy , realia odległe.

Żartujemy nie raz, sam się staram obracać w żart - sprawy które powodują czasami zdrowotne wrzody na żołądku (mniej radosne)

Lubię Twoje oderwane od rzeczywistości komentarze.

Tylko pamiętaj - mogą być dla niektórych oderwane.

Co nie znaczy że nie powodują uśmiechu :D

Ale tylko dla twardych - dla "miętkich" spowodują frustrację

Droga Lumpiaro!

Spis z natury wbrew nazwie - w RP - ważny, bardzo ważny i z konsekwencjami.

Tym sie właśnie chyba różnimy od Norwegii.

Spis z natury może spowodować Twoją traumę i bankructwo!!!

Głupie?

No ja całe to o czym piszę pod początku.

To tez jest jeden z wielu - dlaczego mnie wkurwia Polska bardziej od Norwegii

Hi, hi ........ ja naprawde przejelam sie losem Wokulskiego.

Postanowilam nie powielac jego bledu i poszerzyc sobie zakres wolnosci - tak na wsiakij sluczaj - bo pieniadze pod ta szerokoscia geograficzna to jeszcze nie wszystko. :D co wlasnie opisal bardzo ladnie Prus Boleslaw.

Nie uzywaj brzydkich slow - a fe !

No i, kto przytomny to bral kredyt w zeszlym roku w Polsce a gotowke... to sie przeznaczylo na architekta wnetrz i bidety.

brzydkie słowa wytłuść-bo nie wiem o których mowa - z realiami których nie znasz i pojąć nie chcesz - pogódź się.

Bo są - wierz mi - trudne, trudniejsze niż w tej Norwegii z tematu - dziwaczne dziwolągi Polskie i polskiej rzeczywistości.

Wracam do źródła o żalu - o tym że ten kraj jest dla głupich którzy kopią sie z nim jak z "koniem", walczą i to moje żale są właśnie.

Między innymi w nowym roku z małej litery

Wkurwiaj - bobiczku, bardzo brzydko. Bardzo. I to dziadek tak przeklina !

Realia to ja znam az za dobrze ale nie musze bynajmniej sie afiszowac ze swoja wiedza :D

Czy myslisz, ze tylko w Polsce jest US ?

Czy ty uwazasz, ze ja mieszkam na ksiezycu ? ? ?

Warszawianki a do tego prazanki z urodzenia n i g d y nie placza. N i g d y .

I nie przeklinaja :D

Lepiej poszerzyc sobie zakres wolnosci niz zarobic kolejne tysiace - takie jest moje motto zyciowe. :D

szczególnie Airbus :lol:

wracając do naszych rzeczywistości, która mnie ostatnio dopadła:

Moja siostra chciała wziąć ślub z obywatelem RPA, który aktualnie mieszka w Kanadzie. Facet nie ma zbyt rodziny, więc postanowiła się wydawać w PL.

Gość musiał mieć zaproszenie. I zaczęło się. jako starszy brat wziąłem to na siebie.

musiałem przedstawić w urzędzie:

1.że mnie stać na utzrymanie gościa ( uwaga!!! ) - 100PLN/dzień przez 3miechy, bo na tyle wystawiają wize-mimo że koleś chce być tylko 2 tyg w PL.wyciąg z banku!!!- nie wystarczyło pismo potwierdzające wypłacalność. Dokładnie ile mam kasy na koncie- ciekawe poco to urzędnikowi starostwa???

2. zapewnienia mu lokum/pokoju u mnie w domu. do zdobycia było pismo ile moja buda ma pokoi ( sic!). wiecie skąd takie pismo zdobyć?

3. teraz najciekawsze: ponieważ prowadzę działalność - stała trójca: Ewidencja, regon, Nip - Po kiego? nie wiem co ma do rzeczy jaką ja działalność prowadzę.

Zaproszenie otzrymałem.

Teraz siostra do USC - to jest jeszcze lepsza opowieść.

koniec końców wzieli ślub w Kanadzie. 10 min rozmowy przez telefon.

i zaproszenie na ceremonie zaślubin.

Dziękuję za wysłuchanie.

pozdraiwam

Nowy rok w chinach zapowiada się bardzo ciekawie.

Łupią firewerkami od dzisiaj, że hej

.

1.że mnie stać na utzrymanie gościa ( uwaga!!! ) - 100PLN/dzień przez 3miechy, bo na tyle wystawiają wize-mimo że koleś chce być tylko 2 tyg w PL.wyciąg z banku!!!- nie wystarczyło pismo potwierdzające wypłacalność. Dokładnie ile mam kasy na koncie- ciekawe poco to urzędnikowi starostwa???

2. zapewnienia mu lokum/pokoju u mnie w domu. do zdobycia było pismo ile moja buda ma pokoi ( sic!). wiecie skąd takie pismo zdobyć?

3. teraz najciekawsze: ponieważ prowadzę działalność - stała trójca: Ewidencja, regon, Nip - Po kiego? nie wiem co ma do rzeczy jaką ja działalność prowadzę.

ja cież niepiedzielę...............

A spodobała mi sie jedna murzynka ostatnio.

Ale dzieki - wyleczyłem się.

Więc Lump? Dalej gadamy po Twojemu-czy może coś już zrozumiałaś o czym ja do Ciebie, ehe,ehe (przeziębiony jestem) :)

Nadal nie mam pojecia z czym ty do mnie........byle nie z klonica.

Panstwo sobie pozwala na tyle na ile mu pozwalaja obywatele. Zero wspolczucia .

A tak w ogole to pod kazda szerokoscia geograficzna najwiecej p la c z a ci,

ktorym sie najlepiej powodzi.

A najdrozej p l a c a ci, ktorzy ledwo wiaza koniec z koncem. 8)

Ten p i l o t - po awarii w dwoch silnikach wyladowal genialnie - i 149 pasazerow i 6 czlonkow zalogi wyszlo bez szwanku.

Powiedzial do pasazerow tylko jedno zdanie - be prepare for the impact ,

zawrocil nad Hudson i posadzil samolot na lodowatej wodzie. :D

Klopoty - sprawa wzgledna.

Pilot zarabia krocie - robienie z niego bohatera to tak jak z paniami z ZUS - że dobre decyzje wydały.

Miał doświadczenie, kasę, na to liczą wszyscy - że w takiej sytuacji zaradzi i poradzi.

To w sposobie myślenia Twojego - więc się nie podniecajmy za bardzo, dobrze?