lump praski 15.01.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 No wlasnie. Dobrze mysle , ze sie ukrywasz. Spis z natury ? ? ? Musisz sie rozebrqac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.01.2009 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Dlatego czytaj teraz ode mnie dziewczynko - Polski nowy rok (specjalnie dzisiaj z małej) - to rozliczanie u mnie, pisemko dostałem ile alkoholu sprzedałem w zeszłym roku podać szybciutko - żeby haracz naliczyć (urzędowo nazywa się "wielkość sprzedaży alkoholu w zeszłym roku" - opłata na leczenie alkoholików - niby, świetlic dla ich dzieci - i tak pójdzie gdzie indziej"Muszę wpłacić niemało.I nie myl ze "zwykłą" opłatą koncesyjna wnoszoną.Płacić, dodatkowo od dodatkowego/To są realia moje codzienne.Więc zbastuj, zrozum i pomyśl.Że mogę mieć żal czasami do reali codziennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 15.01.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Ale ja to rozumiem. Probuje cie rozerwac. Spis z natury ? Musisz sie rozebrac ? Aaaaa, alkohol . Kryzys to beda pic. Bedziesz mial udany rok. To trzeba bylo wziac kredyt a gotowke trzymac w banku ziemskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.01.2009 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 zawsze jak mi się stawiasz to rozrywasz - Tylko prawdy , realia odległe. Żartujemy nie raz, sam się staram obracać w żart - sprawy które powodują czasami zdrowotne wrzody na żołądku (mniej radosne) Lubię Twoje oderwane od rzeczywistości komentarze. Tylko pamiętaj - mogą być dla niektórych oderwane. Co nie znaczy że nie powodują uśmiechu Ale tylko dla twardych - dla "miętkich" spowodują frustrację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 15.01.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Nie wiem kto, ale z Kuba mi sie kojarza i artykulem Stasinskiego takie paskudne gazety czytujesz? tak tylko podczytuje w przychodni stomatologicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.01.2009 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Droga Lumpiaro!Spis z natury wbrew nazwie - w RP - ważny, bardzo ważny i z konsekwencjami.Tym sie właśnie chyba różnimy od Norwegii.Spis z natury może spowodować Twoją traumę i bankructwo!!!Głupie?No ja całe to o czym piszę pod początku.To tez jest jeden z wielu - dlaczego mnie wkurwia Polska bardziej od Norwegii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 15.01.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Hi, hi ........ ja naprawde przejelam sie losem Wokulskiego. Postanowilam nie powielac jego bledu i poszerzyc sobie zakres wolnosci - tak na wsiakij sluczaj - bo pieniadze pod ta szerokoscia geograficzna to jeszcze nie wszystko. co wlasnie opisal bardzo ladnie Prus Boleslaw. Nie uzywaj brzydkich slow - a fe ! No i, kto przytomny to bral kredyt w zeszlym roku w Polsce a gotowke... to sie przeznaczylo na architekta wnetrz i bidety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.01.2009 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 brzydkie słowa wytłuść-bo nie wiem o których mowa - z realiami których nie znasz i pojąć nie chcesz - pogódź się.Bo są - wierz mi - trudne, trudniejsze niż w tej Norwegii z tematu - dziwaczne dziwolągi Polskie i polskiej rzeczywistości.Wracam do źródła o żalu - o tym że ten kraj jest dla głupich którzy kopią sie z nim jak z "koniem", walczą i to moje żale są właśnie.Między innymi w nowym roku z małej litery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.01.2009 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 wkurwia - to to brzydkie, teraz dopiero doczytałem, masz rację.Ale dla mnie w codzienną walką z przepisami które maja spowodować moją radość życia w tym kraju - to i tak light minimalny jako określenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 15.01.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Wkurwiaj - bobiczku, bardzo brzydko. Bardzo. I to dziadek tak przeklina ! Realia to ja znam az za dobrze ale nie musze bynajmniej sie afiszowac ze swoja wiedza Czy myslisz, ze tylko w Polsce jest US ? Czy ty uwazasz, ze ja mieszkam na ksiezycu ? ? ? Warszawianki a do tego prazanki z urodzenia n i g d y nie placza. N i g d y . I nie przeklinaja Lepiej poszerzyc sobie zakres wolnosci niz zarobic kolejne tysiace - takie jest moje motto zyciowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.01.2009 23:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Pouczanie mnie w zakresie realii polskich - takie sobie.Zatraciłaś w tym poście "żmijkę" która mądra i zawsze logicznie udziela odpowiedzi.Lump!Przechodzę do kontrofensywy.Okazałaś się mięczakiem bez bez argumentów.Fe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 15.01.2009 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Czy za dezercje nadal czeka czlowieka kula w leb ? I za co ? ? Za co ? ? Ja tylko pilnie studiowalam literature polska. Gdybys byl w tym Airbusie co wlanie wpadl do Hudsonu to by ci sie humor z mety poprawil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.01.2009 23:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Głupio kombinujesz!Uciekasz od problemu w realu - przywołujesz abstrakcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 15.01.2009 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Ten samolot w lodowatym Hudsonie to abstrakcja ? ? ? Jutro bedziesz mial w telewizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 16.01.2009 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 LUMPIARO!!!!!!!!!!!!!!! A co ma samolot do wiatraka??????? Drinka za mocnego zrobiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.01.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 A co ma samolot do wiatraka??????? jak to co? śmigło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 16.01.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 szczególnie Airbus wracając do naszych rzeczywistości, która mnie ostatnio dopadła: Moja siostra chciała wziąć ślub z obywatelem RPA, który aktualnie mieszka w Kanadzie. Facet nie ma zbyt rodziny, więc postanowiła się wydawać w PL. Gość musiał mieć zaproszenie. I zaczęło się. jako starszy brat wziąłem to na siebie. musiałem przedstawić w urzędzie: 1.że mnie stać na utzrymanie gościa ( uwaga!!! ) - 100PLN/dzień przez 3miechy, bo na tyle wystawiają wize-mimo że koleś chce być tylko 2 tyg w PL.wyciąg z banku!!!- nie wystarczyło pismo potwierdzające wypłacalność. Dokładnie ile mam kasy na koncie- ciekawe poco to urzędnikowi starostwa??? 2. zapewnienia mu lokum/pokoju u mnie w domu. do zdobycia było pismo ile moja buda ma pokoi ( sic!). wiecie skąd takie pismo zdobyć? 3. teraz najciekawsze: ponieważ prowadzę działalność - stała trójca: Ewidencja, regon, Nip - Po kiego? nie wiem co ma do rzeczy jaką ja działalność prowadzę. Zaproszenie otzrymałem. Teraz siostra do USC - to jest jeszcze lepsza opowieść. koniec końców wzieli ślub w Kanadzie. 10 min rozmowy przez telefon. i zaproszenie na ceremonie zaślubin. Dziękuję za wysłuchanie. pozdraiwam Nowy rok w chinach zapowiada się bardzo ciekawie. Łupią firewerkami od dzisiaj, że hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 16.01.2009 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 . 1.że mnie stać na utzrymanie gościa ( uwaga!!! ) - 100PLN/dzień przez 3miechy, bo na tyle wystawiają wize-mimo że koleś chce być tylko 2 tyg w PL.wyciąg z banku!!!- nie wystarczyło pismo potwierdzające wypłacalność. Dokładnie ile mam kasy na koncie- ciekawe poco to urzędnikowi starostwa??? 2. zapewnienia mu lokum/pokoju u mnie w domu. do zdobycia było pismo ile moja buda ma pokoi ( sic!). wiecie skąd takie pismo zdobyć? 3. teraz najciekawsze: ponieważ prowadzę działalność - stała trójca: Ewidencja, regon, Nip - Po kiego? nie wiem co ma do rzeczy jaką ja działalność prowadzę. ja cież niepiedzielę............... A spodobała mi sie jedna murzynka ostatnio. Ale dzieki - wyleczyłem się. Więc Lump? Dalej gadamy po Twojemu-czy może coś już zrozumiałaś o czym ja do Ciebie, ehe,ehe (przeziębiony jestem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.01.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Nadal nie mam pojecia z czym ty do mnie........byle nie z klonica. Panstwo sobie pozwala na tyle na ile mu pozwalaja obywatele. Zero wspolczucia . A tak w ogole to pod kazda szerokoscia geograficzna najwiecej p la c z a ci, ktorym sie najlepiej powodzi. A najdrozej p l a c a ci, ktorzy ledwo wiaza koniec z koncem. Ten p i l o t - po awarii w dwoch silnikach wyladowal genialnie - i 149 pasazerow i 6 czlonkow zalogi wyszlo bez szwanku. Powiedzial do pasazerow tylko jedno zdanie - be prepare for the impact , zawrocil nad Hudson i posadzil samolot na lodowatej wodzie. Klopoty - sprawa wzgledna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.01.2009 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Pilot zarabia krocie - robienie z niego bohatera to tak jak z paniami z ZUS - że dobre decyzje wydały.Miał doświadczenie, kasę, na to liczą wszyscy - że w takiej sytuacji zaradzi i poradzi.To w sposobie myślenia Twojego - więc się nie podniecajmy za bardzo, dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts