Renia 04.01.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 A fe ! Jak ty sie wyrazasz o rodakach ! No .... a kto jest w rządzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 04.01.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 A po drugie: kto na ten rzad glosuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.01.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Było ciemnoWięc niewiele co widziałem I pamiętam też niewiele Było ciemnoWiem, że z pochyloną głowa stałem, tak jak stoi się w kościeleA wiec stałem, nie widziałem, było ciemno, lecz słyszałem wciążTen glos…„Podejdź bliżej”,więc podszedłem jak skruszony obywatel do przedstawiciela władzy„Podejdź bliżej”,Już wiedziałem, że ucieczka błyskawiczna tu niczemu nie zaradziWiec podszedłem, posłuchałemByło ciemno, lecz słyszałem wciążTen głos, ten głos, ten głos! To nie wróg był, bo glos cichy i subtelny, ale polski i nieskazitelnyTo nie wróg był, ten by zaraz, mnie zapytał czy mój światopogląd celnyWiec to nie był wróg na pewno, bo nad głowa, tuż nade mną, wciąż słyszałem ten głos,ten głos, ten głos…„Ty, to masz szczęście,że w tym momencie,żyć Ci przyszło, w kraju nad Wisłą…Ty, to masz szczęście…Twój kraj szczęśliwy, piękny, prawdziwy,Ludzie uczynni, w sercach niewinni…Twój kraj szczęśliwy…” Było ciemno, więc nie mogłem stwierdzić, komu pomyliły się epoki lub stulecia, Było ciemno, może to Mickiewicz jaki, bo tak zgrabnie romantyczna wiarę krzesał, Chyba niezorientowany, bo w tym kraju, tak kochanym, dawno nie był już widziany Może Norwid, bo cos plótł, że łza gdzieś znad planety spada i groby przecieka, Ale skąd by, skąd by wiedział, że na jego słowa ktoś tu jeszcze może czekać Teraz w modzie nie Norwidy, filozofów okryj winy. Więc czyj ten głos, ten głos, ten głos! Było ciemno i sam nie wiem jak do domu wprost doszedłem i do siebieByło ciemno, a ja czułem się jak w niebie, lecz dlaczego nie wiem, nie wiemZ pochylona głową stałemWierzcie, ja nie zwariowałem,Lecz jak dziecko powtarzałem ten głos, ten głos, ten głos Ja to mam szczęście,że w tym momencieżyć mi przyszło, w kraju nad Wisłą…Ja, to mam szczęście…Mój kraj szczęśliwy, piękny, prawdziwy,Ludzie uczynni, w sercach niewinni…Mój kraj szczęśliwyJa, to mam szczęście…że w tym momencieżyć mi przyszło w kraju nad Wisłą…Ja, to mam szczęście…Ja, to mam szczęście…że w tym momencieżyć mi przyszło, w kraju nad WisłąJa, to mam szczęście… (Tango na orkiestrę, głos i jeszcze jeden głos) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 04.01.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Nastepna reforma szkolnictwa z pewnoscia zlikwiduje problem debilizmu wsrod obywateli. Jakim cudem, jak reformy robia debile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 04.01.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 No przyznaje dałem się konkursowo wpuscic w bezproduktywne przerzucanie się postami (jedna z ulbionych rozrywek na tym forum) To już nie przeszkadzam dłużej w samouwielbieniu. Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.01.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Prosze tylko nie zapomniec o wnoskowaniu na najblizszym zebraniu o zlkwidowaniu biblioteki ! Bibliotekarz zapewne wyjedzie do Norwegii . Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 04.01.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 dałem się konkursowo wpuscic w bezproduktywne przerzucanie się postami (jedna z ulbionych rozrywek na tym forum) To już nie przeszkadzam dłużej w samouwielbieniu. Dobranoc No a co mamy robić jak przerwa w budowaniu jest ? A pogadac sie chce ? No co mamy robic, no co ? A tak to zawsze jest szansa, że ktos piane wytoczy na klawiature .... Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.01.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Reniu, czy ja sie myle czy ty sie brzydko wyrazasz o reformatorach oswiaty ? ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.01.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 O Boze ! Czy ty Reniu, wyrazasz sie tez brzydko o czlonkach rzadu ? ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 04.01.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Tak, mój syn był pierwszym testującym nowy system - gimnazja i licea profilowane. Skutki opłakane Primo: skoszarowanie młodziezy w jednym "wybuchowym" wieku w jednej szkole .... bez kontaktu z mlodszymi i starszymi Secundo: oblana matura wielu absolwentów liceów profilowanych Ostatnio słyszałam od przedstawicieli oświaty, że przymiarki sa do likwidacji liceów profilowanych. A nie dobrze to bylo jak podstawówka liczyła 8 klas a liceum 4 ? No nie dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 04.01.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 O Boze ! Czy ty Reniu, wyrazasz sie tez brzydko o czlonkach rzadu ? ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.01.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Stad tylko krok do anarchii i pochwaly rewolucji. Widzisz jak sie staczasz ? ? ! ! Ja przynajmniej, w przerwach miedzy staczaniem, chadzam do Filharmonii. A czasami do biblioteki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 04.01.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 zapomniałas o teatrze ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 04.01.2009 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Bo przepisy tworza ludzie, których my wybieramy ! Kogo do sejmu wybieramy ? Renię Beger, Danusie Hojarską ... Leppera .... każdy sobie resztę dospiewa. A jakie oni maja wykształcenie ? Żadne. Matury nie mają !!! Zdaja ją podczas swojej kadencji. Żenujące. Bez wykształcenia, bez pracy, z długami, ze sprawami w sadzie tudziez innymi aferami i ... do sejmu sie dostają No chyba lekko się mylisz. Chciałem Ci przypomnieć w wolnej Polsce premierzy: 1 - Tadeusz Mazowiecki - studia prawnicze - stowarzyszenie Pax, tygodnik"Dziś i Jutro", zastępca naczelnego "Słowa Powszechnego". 2 - Jan Olszewski - studia prawnicze - obrońca w niemożliwym czasie dla innych Kuronia, Michnika i wielu innych 3 - Jasiu Krzysio Bielecki - ekonomista - w maju 1982 za działalność opozycyjną został usunięty z pracy w Ministerstwie Przemysłu 4 - Jerzy Buzek - do dzisiaj autorytet na Polibudzie śląskiej prof Nauk Technicznych była jeszcze pani Suchocka między nimi Leszek Balcerowicz, Steinhoff , Geremek, prof Bartoszewski, Kuroń......i wielu innych którym nie zarzucałbym ani braku kultury ani braku wykształcenia, ani braku troski o państwo i współobywateli. I właśnie chyba wszystkim politykom brak dzisiaj tego zwrotu współobywatel. To ktos inny niż obywatel Więc nie demonizujmy że dotychczas to My, Polacy, wybieraliśmy Leppera i Begerową - bez jaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 04.01.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 wielu innych którym nie zarzucałbym ani braku kultury ani braku wykształcenia, ani braku troski o państwo i współobywateli. [/b] Więc nie demonizujmy że dotychczas to My, Polacy, wybieraliśmy Leppera i Begerową - bez jaj Masz absolutnie racje, wymieniłes autorytety. Ja tez ich cenię, szkoda tylko, że do wszystkich nie mozna odnieśc tego co piszesz. Reszta robiła borute, afery goniły afery ... a i rozumem nie bardzo mogli sie pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 04.01.2009 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Tak, mój syn był pierwszym testującym nowy system - gimnazja i licea profilowane. Skutki opłakane no niby tak, tylko wiesz to standard dzisiaj na świecie jest. I przeliczalny że maja niestety lepsze wyniki niz nasi uczniowie. A spróbuj inaczej. Ekipa Buzka która ta reformą, oraz służby zdrowia i ubezpieczeń społecznych zapoczątkowała coś - czego inni do dzisiaj nie potrafią dokończyć - zapłaciła niechęcią obywateli. Może tutaj jest ten właśnie powód. Przyzwyczajenie do starych, niezrozumiałych przywilejów, bonusów i naleciałości. Bo zawsze było tak "że kto oddaje i zabiera - ten sie w piekle poniewiera" Tylko czy ktoś kiedyś na wyrost nie dał: darmowych biletów PKP, deputatów węglowych, prądowych, gazowych, szybkich emerytur, darmowych wczasów "pod gruszą" i Bóg Wie czego jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.01.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Wynika z tego, ze ktos dal moim dziadkom i rodzicom prace na wyrost za 20 dol miesiecznie. i ze nie placili podatkow cale swoje zycie. A z tymi reformami oswiaty to jest tak, ze gdyby sie przyjzec ile zarabiaja na tym reformatorzy........i caly ten biurokratyczny aparat powolany do nadzorowania reformy.......i klejnej reformy....i kolejnej reformy....i kolejnej reformy....i tak co cztery lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 04.01.2009 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 mnie sie wydaje że szukamy źle. Nie powinniśmy jak Renia winić nas za złe wybory, albo jeszcze inne chyba mało trafione. Mnie sie wydaje że to My sami, jak ktoś wcześniej pisał - My sami do końca nie dogadamy sie jako naród. Vide kara śmierci, telewizja publiczna, ojciec Rydzyk i jego radio, - zobaczcie jak naród jest sam ze soba podzielony w wielu sprawach, ile partii dziwnych..... Amerykanie to demokraci - i republikanie. I już A my? Emeryci, wszystkie grupy zawodowe ze swoimi związkami zawodowymi, lewica, prawica, katolicy, wieś jako ta Leppera i ta Pawlaka, miasto.............stowarzyszenia, kurcze, niesamowite......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.01.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Zmartwie cie Bobiczku - istnieja juz rowniez Niezalezni jak i i Republikanie oraz Demokraci.Sa tez odlamy Liberalnych Republikanow i Konserwtywnych Demokratow. Ha, a ile kosciolow ......luteranie, kwakrzy, metodysci, baptysci, no katolicy, prawoslawni , dnia siodmego i nie pamietam. Emeryci tez sa - i stanowia bardzo silna grupe bo stawiaja sie tlumnie na kazde glosowanie. Szczegolnie do wladz lokalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 04.01.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 no niby tak, tylko wiesz to standard dzisiaj na świecie jest. I przeliczalny że maja niestety lepsze wyniki niz nasi uczniowie. Kumpel powiedział że rodziny nie ściąga do siebie, bo pomimo że ludzie otwarci i mili - to tacy inni. Inni znaczy mało myślą, państwo swoja opiekuńczą rolą spowodowało, że szanuja kogoś takiego jak on - potrafiącego radzić sobie w róznych sytuacjach, z róznym sprzętem i myślącego. Dlatego nie chce swoich dzieci w ich szkole i w ich życiu. jakby sprzeczność ... Co do reszty - zgadzam się z Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts