lump praski 04.01.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Aha. Sprzecznosc i roznorodnosc opinii. I to w jednej osobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 04.01.2009 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 To nie sprzeczność. To są jego codzienne obserwacje dorosłych. Stąd chyba jego wnioski.Ale porównywanie wyniesionych ze szkoły wiadomości z doświadczeniem życiowym i borykaniem sie z codziennością - to nadużycie z Twojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.01.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Wydaje mi sie, ze nalezy dazyc do jednosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 04.01.2009 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Lump!Ty mi nie mów o odłamach, Ty mi mów kogo jakie partie jednoczą i które wygrywają. Odłamy to te same partie w końcu.Nikt osobno nie stara sie wygrać - tylko ugrać - prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 04.01.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 mnie sie wydaje że szukamy źle. Mnie sie wydaje że to My sami, jak ktoś wcześniej pisał - My sami do końca nie dogadamy sie jako naród. I co dalej ? Zostawic wszystko swojemu biegowi ? Jakim cudem doprowadzic do dogadania sie ? Jakim cudem moherowy beret będzie jednej mysli z mlodym intelektualistą np. ? Czy jest szansa aby przynajmniej w jednym temacie myslec podobnie ? Mysle, że to złudna ndzieja Nawet tutaj na forum toczymy boje o pierdoły a co dopiero tak ważkie sprawy jak terazniejszość czy przyszlość naszego kraju ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 04.01.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Ale porównywanie wyniesionych ze szkoły wiadomości z doświadczeniem życiowym i borykaniem sie z codziennością - to nadużycie z Twojej strony Nie miałam takiego zamiaru, tak wyszlo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.01.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Bobiczek ! ...i nie wiem co mam napisac., w gardle mi zaschlo. Ale wydaje mi sie, ze kluczem do sukcesu jest zlkwidowanie zawodu bibliotekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 04.01.2009 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 A z tymi reformami oswiaty to jest tak, ze gdyby sie przyjzec ile zarabiaja na tym reformatorzy........i caly ten biurokratyczny aparat powolany do nadzorowania reformy.......i klejnej reformy....i kolejnej reformy....i kolejnej reformy....i tak co cztery lata bzdecisz. Jeżeli uważasz że system oświatowy, służba zdrowia, system emerytalno-rentowy nie wymaga reform - to nie gadam z Tobą. Chyba że żyjesz daleko,daleko w innym świecie. A tak na marginesie to mogliśmy sobie to na czacie powiedzieć, zamiast nabijać licznik forum PS: hurrrra, zostanę chyba kiedyś "Oświecona Górą Olimpu" - jeszcze kilka takich dyskusji - i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.01.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 „Ty, to masz szczęście, że w tym momencie, żyć Ci przyszło, w kraju nad Wisłą… Ty, to masz szczęście… Twój kraj szczęśliwy, piękny, prawdziwy, Ludzie uczynni, w sercach niewinni… Twój kraj szczęśliwy…” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.01.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 PS: hurrrra, zostanę chyba kiedyś "Oświecona Górą Olimpu" - jeszcze kilka takich dyskusji - i już nigdy nie byłem "Oświeconą Górą Olimpu" ciekawe jak to jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 04.01.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Chyba że żyjesz daleko,daleko w innym świecie. domysliłam sie jakis czas temu, że ona zyje daleko w innym świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 04.01.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Twój kraj szczęśliwy, piękny, prawdziwy, Ludzie uczynni, w sercach niewinni… Twój kraj szczęśliwy…” ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 04.01.2009 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Stasiu! A wiesz że podobno jak na tych urodzinach Wałęsy co to ich TVP nie chciała transmitować bezpośrednio, bo za drogo grali ten kawałek, to w słuchawkach które mieli dygnitarze - goście - nie było tłumaczenia tekstu i zakłócenia - bo inaczej podobno pospadaliby z krzeseł. Ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.01.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Inny swiat......a mi sie wydawalo, ze inaczej zorganizowany. Drugi filar jest n i e o b o wi a z ko wy. na przyklad. Bo zwiazany z ryzykiem inwestowania na gieldzie. Sa pozwy zbiorowe. System prawny oparty na precedensie .I bibliotekarz to jest gosc ! Zreszta kazdy prezydent po ustapieniu za punkt honoru ma wybudowanie biblioteki - jakis szal, odchodzxacy wraz z propaganda ustwicznego sukcesu bush, rowniez buduje ....bibliteke na wzor bibliteki Kennede'go. Jakas moda na te bibliteki w tym innym swiecie czy co ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 04.01.2009 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 http://pl.youtube.com/watch?v=9U4K0BfJ01k&feature=related Renia to ta piosenka.Mojej mamie sie podoba - ale ona po 70-tce.Mnie mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.01.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Twój kraj szczęśliwy, piękny, prawdziwy, Ludzie uczynni, w sercach niewinni… Twój kraj szczęśliwy…” ??? A co nie wierzysz?? Ja wierzę! Nikt przy zdrowych zmysłach by tak nie robił, a skoro chory, to... niewinny!!! PS. W psychuszkach 100% głosował na obecnego prezydęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 04.01.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 PS: hurrrra, zostanę chyba kiedyś "Oświecona Górą Olimpu" - jeszcze kilka takich dyskusji - i już a swoja drogą jak to sie Stasiu musiał nadyskutować żeby taki licznik osiagnąć a my stare ryje taka nędza, czas popracować, a tu sie veto odzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 04.01.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Twój kraj szczęśliwy, piękny, prawdziwy, Ludzie uczynni, w sercach niewinni… Twój kraj szczęśliwy…” ??? A co nie wierzysz?? Nie wierze, że uczynni i niewinni. Nie wszyscy. I nie wierzę, że kraj szczęsliwy - tyle tu mamy biedy ! Szczęsliwość sie bierze z dobrobytu (w szerokim tego slowa znaczeniu). Wszechobecnego. Spróbuj byc szczęśliwym jak jestes glodny, chory i bez pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.01.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Chwileczka....czy to cytaty ze staruszka Marksa ???? Pisal, ze najpierw baza a pozniej nadbudowa....czy jakos tak i ze kapital i te rzeczy Huh, do czego to doszlo... Musisz przerobic to, ze jestes glodny, chory i bez pieniedzy - na sukces . To proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 04.01.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 W pełni popieram to co pisze lump praski. Szczęśliwi czują się tu ci których stan posiadania jest wyższy niż przeciętny w naszym pięknym kraju.Czy rzeczywiście takim pięknym? Są piękniejsze. Gdyby nie rodzina, czmychnęłabym stąd czym prędzej. Co mi się w innych krajach podoba? Że za podobnie ciężką pracę mogę oczekiwać godziwego wynagrodzenia. Że dla urzędu skarbowego nie byłabym z definicji potencjalnym przestępcą. Że prawdopodobnie nie musiałabym się prosić o odpowiednią opiekę lekarską dla moich dzieci. i tak dalejMam gdzieś mój drogi kraj, bez bólu mogę zmienić obywatelstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts