Leszek1979 02.01.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Czy ktoś buduje lub zamierza budować dom w kiwi z archonu? Czy ktoś ma już jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asienkie 04.01.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Właśnie się zastanawiamy nad tym projektem. Faktycznie nie udało nam się zdjagnozować, czy ktoś realizuje ten projekt. Myślałeś juz nad jakimiś zmianami w projekcie?pozdrowienia,Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek1979 05.01.2009 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Właśnie zamówiłem projekt domu w kiwi. Jest optymalny na naszą działkę. Projekt jest dość świeży bo z końca sierpnia, więc zdjęć raczej nie będzie. Co do zmian: muszę zmniejszyć okapy o 20 cm. Myślę nad powiększeniem łazienki na dole (kosztem spiżarki). Muszę zmienić kąt dachu nad garażem. Poza tym projekt jest fajnie rozwiązany w środku i chyba nie trzeba wiele zmieniać. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 29.04.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 My już budujemy, jesteśmy na etapie wykończeniówki. Chciałabym ostrzec przed błędem w projekcie! Bynajmniej był jak my kupiliśmy. Zwracajcie uwagę na okna przy zamawianiu. W projekcie był błąd w kuchennym na dole koło spiżarki i w pokoju na górze - tym nad kuchnią! Niestety nie zauważyliśmy i zamontowaliśmy tak, że ograniczają przestrzeń. Otwierają się nie na ścianę, ale tak, że zabierają miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 29.04.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 A dom jest śliczny! Dużo światła wpada z góry! Znajomi stukają się w głowę, że tyle okien do mycia, ale chyba warto co do zmian to spiżarnia i łazienka dla mnie są ok, ale pokój na górze z garderobą moim zdaniem nie był ustawny, jak na sypialnię, więc zmieniliśmy ścianki działowe i sypialnię mamy z drugiej strony, a dodaliśmy okno dachowe nad łożkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biernaagresja 05.05.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 witam ja właśnie zaczynam budowę tego domu (10 maj) systemem gospodarczym... zastanawiam się ile mnie wyjdzie stan surowy jak ktoś wie proszę o przybliżoną kwotę... jakie pułapki mnie czekają w projekcie (o oknach już wiem i skorygują). kosztorysy są strasznie niewiarygodne w projekcie nic nie zmieniłem prócz ogrzewania i pokrycia nie dachówką a blachą budynek w 100 procentach zgodny z oryginałem. zastanawiam się nad kominem czy opłaca mi go robić ze zwykłej cegły czy zgodzić się na składany z elementów gotowych (tak w projekcie jest) firmy leiner(lub innej), dzięki za rady i jak coś ja mogę wam pomóc piszcie śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 13.05.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 to, że warto podnieść górę o jeden bloczek to chyba wiesz.. dużo osób tak teraz robi i warto - my przynajmniej jestesmy wysocy i to duzo daje.. uwazaj na okna kuchenne - jezeli chodzi o wysokosc na ktorej sa.. zebys nie mial kolizji z blatem kuchennym zalezy co chcesz.. my wzielismy szafki standardowe z blatem i parapety osobno (krotkie) z tego samego kamienia jest roznica miedzy wysokoscia ale na etapie projektowania kuchni byl strach bo okna sa nisko (podobno) uwaga na rolety na wykuszu, bo trzeba ja z cala pewnoscia podzielic.. u nas zamontowali dzielona na dwie czesci (jedno okno + plus dwa- boczne i srodek) co do komina to robilismy gotowy i jest ok, kominek wyjdzie w standardzie przy scianie.. co do kosztów to chyba indywidualna sprawa co stosujesz wiec nie podaje.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 14.05.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 no i jeszcze kilka spraw technicznychdot. kotłownii, na których ja sie za bardzo nie znam ale jeśli chodzi o kotłownie to jest mała i mielismy problem z piecem.. umiescilismy go, ale musielismy kuć drzwiczki w scianie od garazu, zeby w razie czego dostac sie do "slimaka".. jeśli planujesz solary to sprawdż czy wszystko Ci się zmieści.. rozplanuj kotłownię przed budową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cobratom 29.12.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Wiatm Mam pytanie, o dom w kiwi. Jak wyglada doswietlenie poddasza, my zastanawiamy sie nad rezygnacja z okien polaciowych, do tego zmiany okien w szycztach, na szczycie po stronie garazu chemy dac 3 okna zamiast balkonu, a po drugiej stronie zamiast 2 balkonowych to takie zwykle, tyle ze nie wiemy czy nie bedzie za ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts