Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

a ja kocham telewizor

bobiczek

Recommended Posts

mam ich w domu sześć + tuner TV w kompie :) To jest uczucie! :D

To już jest chyba zboczenie :o

Po prostu jak mnie lub żonę coś interesuje to zamiast się przemieszczać, jakieś TV jest zawsze pod ręką (tylko w kiblu nie mam :D )

Różnie to bywa:

- przy obiadku Teleexpress

- wieczorem po Dobranocce oglądam sobie z dzieckiem Discovery "Jak to jest zrobione" obierając i jedząc owoce

- później w salonie na sofie cos tam sobie oglądam (dzisiaj był "Duch")

- wieczorem i w nocy siedzę przed kompem i w tle sobie coś tam leci w małym okienku na monitorze (teraz "National Geographic"), a drugim okiem np. na Forum, a żona w tym czasie pracuje w swoim pokoju też lubiąc, jak jej coś tam gada.

- a jak się kładę spać, to przed zaśnięciem - jeżeli nie czytam książki, to sobie w sypialni też jakiś program lubię obejrzeć np któryś z Discovery, albo TV Polonia.

W kuchni natomiast i przed południem wszędzie u nas króluje radio :) "Jedynka", "Trójka", a żona rano "Tok FM". Tak do późnych godzin popołudniowych żaden TV nie jest włączany.

Może mój niedosyt się bierze stąd, że będąc w pracy przez kilka miesięcy nie mam w ogóle TV ani Internetu. I też żyję :)

A więc zanim użyjesz słowa "zboczenie" trochę się zastanów. Bo to, że mam kilka telewizorów nie musi oznaczać, że ciurkiem przed nimi siedzę.

Jakby tak policzyć skrupulatnie nie odbiegam pewnie zbytnio od średniej krajowej pod względem czasu spędzonego przed ekranem. W większości coś tam sobie oglądam niejako przy okazji, robiąc kilka innych rzeczy na raz.

Teraz np. piszę ten post, "National" w tle, a wokół rozłożone teczki z rachunkami, bo sobie porządek robię.

...Poseł Piechociński jak se zrobił porządek na biurku to miał do sprzedania 150 kg makulatury...

Ja to wrzucam w czarną dziurę i spox 8)

no nie gadaj.... już wiem dlaczego Ci się kanalizacja zapchała http://cdrlab.pl/forum/images/smilie/icon_hahaha.gif

Co to dziś o sprzątaniu biurek, też to zarządziłam. A w kwestii telewizorów to 1 i właśnie dlatego mam czas na przesiadywanie przed komputerem bo moi panowie "uprawiają" sport przed telewizorem.

W nowym miejscu będą 2 ponieważ "Wielkie projekty", "Jak to jest zrobione", czy moje ukochane filmy przyrodnicze coraz częściej kolidują ze sportem.

Pozdrawiam nieposiadających.

• 3 weeks później...
A kocham go dlatego, że kiedys usłyszałem od mądrych ludz

"jeżeli nie zobaczysz 8 razy chały - to nie odróznisz nigdy arcydzieła"

dlatego namietnie oglądam wszystko - żeby potem rozdzielić.

Pilot ma dobre baterie - więc nie ma problemu :D

Ja telewizora nie kocham, za to lubię telewizję :)

No dobra czepiam się. Też mi się szybko zużywają baterie w pilocie i same piloty łatwego życia nie mają. Człowiek musi mieć w życiu również niezbyt górnolotne rozrywki, przecież czasem trzeba odpocząć.