Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mroźne powietrze przez okap!!!!

Recommended Posts

Wlata i pizga chłodem!

FAJNIE, BO WIDAĆ GDZIE!!! :lol:

A co się z tym co wlata dzieje?!!!

Rozdyma Ci budę do wypęku?! :o :o :o

Może masz pieska , co to zjada?

No, to on się zaraz rozpęknie!!! :lol: :lol: :lol:

Co się dzieje z tym, co wlata?

Adam M.

Inaczej już nie umiem.... :cry:

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Zmierz wilgotność :D

I nie irytuj się - Twój problem jest tak stary jak wentylacja grawitacyjna i moda na budowanie hermetycznych domów z superszczelnymi oknami , drzwiami , bez nawiewników etc ...

Nie dziw się chłopakom że się bawią Twoim problemem - bo co roku jak przyjdą mrozy takich tematów jak Twój pojawia się tu a z kilkanaście ...

Niestety wentylacja grawitacyjna jest bardzo kulawym rozwiązaniem do którego jeszcze bardzo niewielu przykłada dużą wagę - no bo co - kilka kratek wentylacyjnych i po kłopocie ...

Odpowiednia ilość nawiewników , odpowiednia do tego ilość wywiewów , rozmieszczonych w odpowiednich miejscach i wentylacja grawitacyjna hula aż miło i nie ma takich problemów ...

Ja mam w domu wentylację grawitacyjną i do tego z kominkiem otwartym w salonie - i żadne tego typu przypadłości u mnie nie występują - ale to już kwestia prawidłowego projektu i wykonania wentylacji grawitacyjnej .

Zajrzyj do jakiego marketu.

Maja tam całą półkę w cenach od około 30 zł do.. złoconych za 3000zł.

Przynieś, postaw i zapomnij na jakie 2 godziny.

Potem obejrzyj wskazania i....

Jak napiszesz temat "w domu Sahara!, żyć się nie da!" - to będziemy radzić jak to szaleństwo wentylacyjne opanować...

:lol:

Sufity już obejrzałeś? Wyłaz na strych też?

Adam M.

Nie ma to jak kilku "cwaniakow" zacznie pomagac :D Ale pomgliscie, otworzylem popielnik przez ktory wwiewa powietrze do kominka z zewnatrz i jest duzo lepiej. W kuchni prawie normalnie.

Masz jeszczse wkład kominkowy do d... czasem grzeje, i dodatkowo wentyluje (wyciąga powietrze z domu)

W pierwszym podejściu poczytałem że 86%...

Omamy jakieś mam.

Tych 30 paru się spodziewałem przy opisywanych objawach...

Bogaty facet jesteś... Tak okolicę dogrzewać... kompletnie charytatywnie... i w dobie katastrofy eko termicznej Ziemi...

Adam M.

Tak!

W pierwszym podejściu musisz zrozumieć o co tu chodzi.

Potem, jak już wiesz czego szukasz, znaleźć i załatać te dziury, co je niepotrzebnie masz.

Teraz masz tak:

Wlata to rześkie i się grzeje od Twojego kaloryfera i za Twoje pieniądze.

Potem robi się letkie i ulata pod sufit.

Tam szuka sobie - I ZNAJDUJE!!!- jaką dziurę , no to se letko przez nią ucieka, zabierając ze sobą sporą ilość wody (pary wodnej) zawartej w powietrzu wnętrz.

WRAZ Z JEJ CIEPŁEM PAROWANIA!!! (zobacz w jakich tablicach - jakim!), za które też zapłaciłeś. TEGO nie zobaczysz, bo to "ciepło utajone" :lol: :lol: :lol:

Zobaczysz pośrednio, jak Ci rachunek za energię (gaz) przyniosą!

Chałupa jest niepotrzebnie przewentylowana, a to nie jest dobre, tanie i zdrowe.

Wymiana powietrza jest zbyt intensywna.

Adam M.