adam Rej 03.01.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Bardzo proszę o informacje. "Fachowiec" zrobił mi schody z drewna dębowego, które były układane na chodach wczesniejwylewanych (dwa lata wczesniej).... problem polega na tym, że stopnie zaczęly pekać co może być przyczyną? dom jest ogrzewany od początku zeszłego roku. Mówiąc szczerze nigdy się nie spotkałem z takim problemem u innych znajomych... ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meranti1 03.01.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Pierwsze pytanie czy stopnie są zrobione z klejonki, jeżeli nie to już masz odpowiedz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_em 03.01.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Dokładnie tak! Jesli są z litego dębu to tak będzie i nic na to nie poradzisz. Uznaj to za zaletę i swoisty urok i tyle. Ale jesli jest z klejonki to reklamuj! Nie ma prawa pękać! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 04.01.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 oddaj je stolarzowi i niech sie nauczy robic ,poniewqaz przy dzisiejszej tachnice nie ma prawa peknac lakier na stopniu a co dopiero stopień,taz jestem stolarzem i jak odbiorca uprze sie ze stopień ma wygladac jak jeden element bez spoin na wierzchu to kleimy 5 warstw drewna ułozonego krzyzowo i na wierzch jedna lamele 7 mm ,wszyscy na pierwszyzut oka twierdza że to nie klejonka i że peknie ,nic podobnego wykonałem setki stopni i nie ma prawa peknac ,drewno do klejenia max 8% wilgotnoisci sezonowane,3 miesiaące lezakowane po sklejeniu w klimacie jakim stopień ma przebywac ostateczne,i sa tego efekty jest tylko jedno ale cena 300 zł stopień polakierowany do montazu,inni biora duzo mniej i dlatego niestac ich na suszarnie i nowe technologie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edison 04.01.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 ersste, skąd bierzesz obłóg o szerokości schoda i grubości 7mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 04.01.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Produkuje podłogi szer do 35 cm i długosci 6 m i zmuszony jestem ciac sobie elementy poniewaz inni maja z tym problem lub nie wiedza ile maja wziaśc ,zaczało sie od tego ze miałem wykonac oscieznice szer 30 cm z łukiem z jednej lameli,puzniej zaczałem kleic kantówki na drzwi nastepnie podłogi jednolamelowe szer 20 cm dzis nie mam problemu wyciąc 35*600 cm wysuszyc i wyszlifowac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekw007 25.01.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Czy schody klejone obłogowane są równie trwałe jak te klejone z litego drewna? Czy obłóg wytrzymuje "próbę czasu"? Nadaje się na schody?Proszę o odpowiedź bo nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 26.01.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Ja powoli czuje, że będę miała podobny problem.. Schody zrobione są od jakiś 2 miesięcy. Stopnie dębowe, klejone z węższych elementów.. klejenie widać choć dopiero z bliska. Spocznik chyba z jakiejś klepki - małe deseczki. No i właśnie na spoczniku połączenia między nimi zaczynają pękać Do tego na kilku stopniach drewno zaczęło nieco ciemnieć... Jak na to patrze to myślę, że mój tata - stolarz amator zrobiłby to lepiej.. Skoro mamy już tu fachowca to Ersste powiedz jaka jest średnia cena za stopień? Napisałeś coś o 300 zł ale nie za bardzo zrozumiałam z kontekstu.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts