Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt SZEHEREZADA 2G pracownia DOMINANTA

Recommended Posts

Na początku pragniemy wszystkich przywitać i życzyć Szczęśliwego Nowego Roku.

Zdecydowaliśmy się na budowę domu Szeherezada 2g z pracowni Dominanta.

( http://www.dominanta.pl/oferta/Szeherezada_2G.html ) .

Chcielibyśmy zwrócić się do Was drodzy forumowicze z pytaniem o koszty budowy takiego domu. Interesuje nas kompleksowe podejście do tematu- czyli budowa pod klucz.

Dom na parterze ma 169m2 powierzchni + 71m2 podłogi na poddaszu. Okna plastiki w okleinie, dach z dachówki ceramicznej.

Otrzymaliśmy propozycję od jednej z firm w wysokości 744 000zł + 7% vat za stan pod klucz. W tym również kocioł , oczyszczalnia ścieków , biały montaż itd.Zostaje tylko kwestia kostki i ogrodzenia frontu działki no i mebli i można mieszkać. Wydaje się nam to jednak dość sporo.

Jaka kwotę należy przyjąć np za stan developerski ?? Jest to chyba dla nas najbardziej obiektywny stan aby porównać różne ekipy, bo wiadomo że z wykończeniem można poszaleć z kasą

Może znacie jakieś ciekawe i godne polecenia ekipy. Inwestycja w Łodzi, planujemy zacząć jak tylko pozwoli na to aura.

Pozdrawiam

Dziekuję za odpowiedź. Jak się ma zatem koszt SSO do reszty kosztów ?

Nie ma takiej relacji.

Jedni twierdzą, że to 30% całej inwestycji inni, że 50%. Ale to tylko puste liczby.

Zbyt wiele zmiennych, by dać sensowną odpowiedź. Jeśli ktoś Ci ją da, to: albo na tyle kosmiczną, by mieć zapas błędu, albo nieprawdziwą. Innej opcji nie ma.

Chyba, że dokładnie sprecyzujesz wszystkie dane mające wpływ na cenę. A trochę ich jest, uwierz mi.

Pozdrawiam.

Widze ze jesteś z Łodzi. Masz może na miary na sensowna ekipę ?

Mam mocno średnią, dość drogawą i wymagającą stałego załatwiania im każdej, bez mała, dupereli.

Zajrzyj w temat: Grupy Budujące i tam wejdź na grupę łódzką lub zajrzyj na wątek przyklejony do Grupy Budujące pod. tytułem polecane usługi i produkty.

http://forum.muratordom.pl/grupa-lodzka-polecane-uslugi-i-produkty,t104043.htm

Pozdrawiam.

PS. Gdzie będziecie budować ?

• 2 weeks później...

Witam Wszystkich!

Infer ja również jestem mocno zainteresowany tym projektem....Czy może odpowiedział Ci już ktoś na temat kosztów z jakimi trzeba się liczyć budując ten dom?

Na różnych stronach firm które oferują owy projekt na sprzedaż widnieje kwota 352tyś za stan deweloperski - wycena datowana na wrzesień 2008. 184k - surowy otwarty, 169k - wykończenie.

Moim zdaniem jak za tak ładny i przestronny dom to nie wiele. Podziel się proszę swoimi informacjami w tym temacie.

Pozdr.

PM

• 3 weeks później...

Witam

Jakoś we wrześniu czy październiku pytałem w Dominacie jak szacują koszt domu wg. tego projektu. Miły człowiek powiedział, że bliżej nie umie określić bo nikt indywidualny jeszcze tego nie stawiał. Tylko jakaś jedna firma w Polsce kupiła na osiedle o ile pamiętam. Ale oceniał że "pod klucz" to będzie jakieś 3500 zł za mkw. Jestem zdecydowany na ten projekt z kosmetycznymi wręcz zmianami. Pozdrawiam wszystkich któży będą z nim walczyć. Ja pod Warszawą.

Zed

• 3 months później...
Halooo, czy nikt nie buduje Szeherezady? mi się ten projekt bardzo podoba i jest poważnym kandydatem do wygrania castingu na mój wymarzony dom :lol: . Bardzo chciałabym zobaczyć zdjęcia z realizacji, o oględzinach w realu już nie wspomnę. Cenne są wszelkie uwagi i opinie :D :D :D

Halooo, czy nikt nie buduje Szeherezady? mi się ten projekt bardzo podoba i jest poważnym kandydatem do wygrania castingu na mój wymarzony dom :lol: . Bardzo chciałabym zobaczyć zdjęcia z realizacji, o oględzinach w realu już nie wspomnę. Cenne są wszelkie uwagi i opinie :D :D :D