magpie101 03.01.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Mam od 3 lat grill elektryczny philipsa, ktory jest zamykany (tak jak sandwicz), mieso w nim grilowane zima nie jest zle ale przypomina bardziej uparowane, bo sok nie ma gdzie splywac, wiec miesa dusza sie w soku wlasnym. Przymierzam sie do zakupu grilla bez przykrycia z tacka na ociekajacy tluszcz.Drodzy Forumowicze jesli korzystacie z takich urzadzen to prosze podzielcie sie opiniami i podajcie jakiej marki macie grill i cene. Z gory dziekuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.01.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 A nie można tego Twojego po prostu nie zamykać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 03.01.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 magpie101 ja mam takiego elektrycznego grilla z pokrywą , jakiejś włoskiej firmy , kupiona w Media Markcie, płyta główna ryflowana , żeliwna, ciężka z otworkami przez , który skapuje właśnie tłuszcz, pod spodem rynienka . Pokrywa szklana taka jak np. do patelni. Spisuje się rewelacyjnie . Przykrycie nie ma nic do rzeczy , wszystko to wina otworów na skapujący tłuszcz. Robę na nim często filety z kurczaka w ziołach i grzanki z serem żółtym i mini zapiekaneczki z pieczarkami i z serem .Próbowałam rybę , ale mi nie wyszła , może zależy to od rodzaju ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 03.01.2009 23:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Moj grill to jest urzadzenie 3w1 w zaleznosci od tego jakie wkladki wloze (grill, sandwicz, gofry) i od zwyklego sandwicza jest dwa razy wieksze. Nie ma w nim pod wkladkami grilowymi zadnych otworow dlatego mieso sie dusi bardziej niz griluje.Co do pokrywy to nie upieram sie, ze nie musi jej byc, nie mam w tej kwesti okreslonego zdania i dlatego pytam tutaj. Ekspres tez planowalam kupic tylko przelewowy, a dzieki rada Cpt_Q kupilam zupelnie inny niz zamierzalam i nie zaluje (tutaj mozna poczytac http://forum.muratordom.pl/ekspres-do-kawy-przelewowy,t141087.htm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.01.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 a ja mam tefala i jestem zadowolona - tłuszczyk kapie do specjalnej rynienki z wodą - zero problemów z myciem Jedzonko "ugrylowane" a nie ugotowane. mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.01.2009 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 a ja mam tefala i jestem zadowolona - tłuszczyk kapie do specjalnej rynienki z wodą - zero problemów z myciem Jedzonko "ugrylowane" a nie ugotowane. mniam A mozesz podac symbol tego grilla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.01.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 a ja mam tefala i jestem zadowolona - tłuszczyk kapie do specjalnej rynienki z wodą - zero problemów z myciem Jedzonko "ugrylowane" a nie ugotowane. mniam A mozesz podac symbol tego grilla. bardzo proszę :Tefal BG 2100 Grill Easy , jest naprawdę "easy" , no i taniutki w porównaniu z wielkimi kombajnami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.01.2009 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 bardzo proszę :Tefal BG 2100 Grill Easy , jest naprawdę "easy" , no i taniutki w porównaniu z wielkimi kombajnami Dziekuje bardzo!! A mozesz napisac czy miesko jest tak ugrilowane jak z grila takiego letniego (oczywiscie pomijajac zapach, chodzi mi o wyglad). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.01.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 bardzo proszę :Tefal BG 2100 Grill Easy , jest naprawdę "easy" , no i taniutki w porównaniu z wielkimi kombajnami Dziekuje bardzo!! A mozesz napisac czy miesko jest tak ugrilowane jak z grila takiego letniego (oczywiscie pomijajac zapach, chodzi mi o wyglad). No nie ma szans na "okopcenie zapaszkiem węgla", ale wyglad nie odbiega niczym od klasycznie grillowanego jedzonka- nawet paseczki są od rusztu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.01.2009 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Malka jeszcze raz dziekuje, bo grill bardzo mi sie podoba i ma duza moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.01.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 nie ma sprawy No jest fajny, to chyba jeden z nielicznych grilli, który rozkładasz na części i myjesz w zmywarce oczywiście bez grzałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.01.2009 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Grill kupiony takihttp://www.agd-rtv.net/images/img_bg/hd4427.jpg Wlasnie bralam ten pod uwage i tefala, tefal okazal sie duzo mniejszy i przerazilo mnie w nim to, ze ruszt byl z cienkich drucikow, a zaraz pod spodem grzalka, ktora moznaby dodknac widelcem przy przewracaniu jedzenia (to tylko moje odczucia, byc moze wcale tak sie nie dzieje). Do zakupionego grilla nie mam zastrzezen poza tym, ze trzeba kroic cienko mieso. Do tego zamykanego, ktory mamy mozna bylo wkladac mieso faszerowane i wszystko bylo upieczone - uduszone, a na tym odkrytym tak sie nie da, bo mieso w srodku byloby surowe, trzeba grilowac pojedyncze plastry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa1 11.03.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 A jak ten grill jest bez przykrywki to nie roznosi się zapach po całym domu? Ja robię grilla w mikrofali, bo mam taka możliwość, jest smacznie i nic się nie roznosi po domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.03.2009 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Mam tez grill z przykryciem, obojetnie na ktorym smazymy zapach mieska czuc w domku. Ale to nie jest taki zapach jak z grilla podworkowego tylko raczej taki jakbys na plycie obiad gotowala (tez czuc zapachy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 13.03.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 A mnie już dawno korci, aby sobie taki grill zafundować tj. ten z odkrytą grzałką, bo kiedyś o tym czytałam, że bardziej ten typ polecają. Dziewczyny na promocjach też zwykle tego w stylu tefala używają Mam tylko pytanie, jak długo się rozgrzewa i jak długo się smaży? Do tej pory używałam piekarnika, ale zanim się nagrzał to z 15 minut, fakt, że karkówka to 5 min, i mięciutka, ale piekarnik trochę prądu to jednak ciągnie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.03.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Mam grill elektryczny z rynienką na tłuszcz i pokrywką. Pokrywka się przydaje, bo mięso grillowane pod przykryciem nie wysycha tak bardzo. Polecam karkówkę z grilla. Zawsze dokładam parę pieczarek posypanych solą (rewelacja), grilluję też cukinię i inne warzywka. Osobiście wolę grillowanie na elektrycznym sprzęcie, bo np mięso nie ma zapachu z węgla. Mnie taki zapach trochę drażni. Zdarza się, że w lato na tarasie odpalam właśnie grill elektryczny, zwłaszcza kiedy zależy mi na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.03.2009 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Na grilu pokazanym wyzej mieso grilujemy okolo 15 minut, musza byc plastry max 1 cm grube. W grilu zamykanym (mam philipsa) mieso frilujemy 5-7 minut i w nim robimy wszystkie kawalki miesa faszerowane czyli grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 13.03.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 a ja mam takie http://www.ariete.pl/zdjecia/zdjecia/d86.jpg http://www.ariete.pl/zdjecia/zdjecia/d89.jpg i nie potrafię bez nich żyć - totalne uzależnienie !!!! robię w nich wszystko - no prawie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sweetstar 28.04.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 bardzo fajne urządzenie, przyznam, że chyba się skuszę na zakup, bo niby sezon grillowy się zaczyna, ale nie zawsze pogoda dopisze... a możecie mi zdradzić, jak cenowo te zabawki wyglądają? i jak duże są? bo kuchnia mała i już zapchana po kilku latach użytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 29.04.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 bardzo fajne urządzenie, przyznam, że chyba się skuszę na zakup, bo niby sezon grillowy się zaczyna, ale nie zawsze pogoda dopisze... a możecie mi zdradzić, jak cenowo te zabawki wyglądają? i jak duże są? bo kuchnia mała i już zapchana po kilku latach użytkowania cenowo wglada to nastepujaco: pierwszy gril kosztwał mnie 150 zł kupiony na Allegro bo w Media kosztuje 280 zł drugi też kupiony na Allegro 280 zł w Media itp, nie mieli ja uzywam bo nie lubię potraw samażonych w tłuszczach tylko preferuję lekka kuchnię i korzystam z tych urzadzeń bardzo często. z zamykanego grilla korzystaja moje dzieci robiąc gorące kanapki i tosty. szczczerze polecam oba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.