Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRILL elektryczny.


magpie101

Recommended Posts

Mam od 3 lat grill elektryczny philipsa, ktory jest zamykany (tak jak sandwicz), mieso w nim grilowane zima nie jest zle ale przypomina bardziej uparowane, bo sok nie ma gdzie splywac, wiec miesa dusza sie w soku wlasnym.

 

Przymierzam sie do zakupu grilla bez przykrycia z tacka na ociekajacy tluszcz.

Drodzy Forumowicze jesli korzystacie z takich urzadzen to prosze podzielcie sie opiniami i podajcie jakiej marki macie grill i cene. Z gory dziekuje za podpowiedzi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

magpie101

 

ja mam takiego elektrycznego grilla z pokrywą , jakiejś włoskiej firmy , kupiona w Media Markcie, płyta główna ryflowana , żeliwna, ciężka z otworkami przez , który skapuje właśnie tłuszcz, pod spodem rynienka . Pokrywa szklana taka jak np. do patelni. Spisuje się rewelacyjnie . Przykrycie nie ma nic do rzeczy , wszystko to wina otworów na skapujący tłuszcz.

Robę na nim często filety z kurczaka w ziołach i grzanki z serem żółtym i mini zapiekaneczki z pieczarkami i z serem .

Próbowałam rybę , ale mi nie wyszła , może zależy to od rodzaju ryby.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moj grill to jest urzadzenie 3w1 w zaleznosci od tego jakie wkladki wloze (grill, sandwicz, gofry) i od zwyklego sandwicza jest dwa razy wieksze. Nie ma w nim pod wkladkami grilowymi zadnych otworow dlatego mieso sie dusi bardziej niz griluje.

Co do pokrywy to nie upieram sie, ze nie musi jej byc, nie mam w tej kwesti okreslonego zdania i dlatego pytam tutaj.

 

Ekspres tez planowalam kupic tylko przelewowy, a dzieki rada Cpt_Q kupilam zupelnie inny niz zamierzalam i nie zaluje (tutaj mozna poczytac http://forum.muratordom.pl/ekspres-do-kawy-przelewowy,t141087.htm).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a ja mam tefala i jestem zadowolona - tłuszczyk kapie do specjalnej rynienki z wodą - zero problemów z myciem :D

Jedzonko "ugrylowane" a nie ugotowane. mniam 8)

 

A mozesz podac symbol tego grilla.

 

bardzo proszę :Tefal BG 2100 Grill Easy , jest naprawdę "easy" , no i taniutki w porównaniu z wielkimi kombajnami :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

bardzo proszę :Tefal BG 2100 Grill Easy , jest naprawdę "easy" , no i taniutki w porównaniu z wielkimi kombajnami

 

Dziekuje bardzo!! A mozesz napisac czy miesko jest tak ugrilowane jak z grila takiego letniego (oczywiscie pomijajac zapach, chodzi mi o wyglad).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

bardzo proszę :Tefal BG 2100 Grill Easy , jest naprawdę "easy" , no i taniutki w porównaniu z wielkimi kombajnami

 

Dziekuje bardzo!! A mozesz napisac czy miesko jest tak ugrilowane jak z grila takiego letniego (oczywiscie pomijajac zapach, chodzi mi o wyglad).

 

No nie ma szans na "okopcenie zapaszkiem węgla", ale wyglad nie odbiega niczym od klasycznie grillowanego jedzonka- nawet paseczki są od rusztu. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 weeks później...

Grill kupiony taki

http://www.agd-rtv.net/images/img_bg/hd4427.jpg

 

Wlasnie bralam ten pod uwage i tefala, tefal okazal sie duzo mniejszy i przerazilo mnie w nim to, ze ruszt byl z cienkich drucikow, a zaraz pod spodem grzalka, ktora moznaby dodknac widelcem przy przewracaniu jedzenia (to tylko moje odczucia, byc moze wcale tak sie nie dzieje).

 

Do zakupionego grilla nie mam zastrzezen poza tym, ze trzeba kroic cienko mieso. Do tego zamykanego, ktory mamy mozna bylo wkladac mieso faszerowane i wszystko bylo upieczone - uduszone, a na tym odkrytym tak sie nie da, bo mieso w srodku byloby surowe, trzeba grilowac pojedyncze plastry.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month później...

A mnie już dawno korci, aby sobie taki grill zafundować tj. ten z odkrytą grzałką, bo kiedyś o tym czytałam, że bardziej ten typ polecają. Dziewczyny na promocjach też zwykle tego w stylu tefala używają:)

 

Mam tylko pytanie, jak długo się rozgrzewa i jak długo się smaży? Do tej pory używałam piekarnika, ale zanim się nagrzał to z 15 minut, fakt, że karkówka to 5 min, i mięciutka, ale piekarnik trochę prądu to jednak ciągnie:(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam grill elektryczny z rynienką na tłuszcz i pokrywką. Pokrywka się przydaje, bo mięso grillowane pod przykryciem nie wysycha tak bardzo.

Polecam karkówkę z grilla. Zawsze dokładam parę pieczarek posypanych solą (rewelacja), grilluję też cukinię i inne warzywka. Osobiście wolę grillowanie na elektrycznym sprzęcie, bo np mięso nie ma zapachu z węgla. Mnie taki zapach trochę drażni. Zdarza się, że w lato na tarasie odpalam właśnie grill elektryczny, zwłaszcza kiedy zależy mi na czasie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month później...
bardzo fajne urządzenie, przyznam, że chyba się skuszę na zakup, bo niby sezon grillowy się zaczyna, ale nie zawsze pogoda dopisze...

a możecie mi zdradzić, jak cenowo te zabawki wyglądają? :) i jak duże są? bo kuchnia mała i już zapchana po kilku latach użytkowania ;)

 

cenowo wglada to nastepujaco:

 

pierwszy gril kosztwał mnie 150 zł kupiony na Allegro bo w Media kosztuje 280 zł

 

drugi też kupiony na Allegro 280 zł w Media itp, nie mieli

 

ja uzywam bo nie lubię potraw samażonych w tłuszczach tylko preferuję lekka kuchnię i korzystam z tych urzadzeń bardzo często.

z zamykanego grilla korzystaja moje dzieci robiąc gorące kanapki i tosty.

 

szczczerze polecam oba :D :D :D :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...