juismen1 03.01.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 mam pytanie w myśl nowego planu zagospodarowania przestrzennego działka o której bedę mówił została zakwalifikowana jako rolniczo budowlana, złożyłeem podanie o przekwalifikowanie tego gruntu na budowlano usługowy i chc zapytać czy jest to mozliwe i jaki jest czas oczekiwania na takie decyzje dziwną sprawą jest to ze wszystkie działki wokół mojej są budowlano usługowe tylko moja ma inny charakter nie wiem dlaczego kartograf tak zrobił. proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 03.01.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 hej, a potrzebujesz te uslugi ? bo moze na tej rolno-budowlanej skorzystasz placac nizszy podatek .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juismen1 05.01.2009 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 no właśnie o to chodzi że potrzebuje te usługi bo nic na tej działce nie mogę zrobić to nie chodzi o podatek a chcę tam przenieśc swoją działalnośc a w okolicy nikt nie prowadzi dzialalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 05.01.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 a co w geodezji stwierdzili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 06.01.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 w myśl nowego planu zagospodarowania przestrzennego działka została zakwalifikowana jako rolniczo budowlana ... dziwną sprawą jest to ze wszystkie działki wokół mojej są budowlano usługowe tylko moja ma inny charakter czy ten plan jest już uchwalony i obowiązuje? jeśli tak to dlaczego nie złożyłeś wniosku do planu w trakcie jego opracowania? twoi sąsiedzi pewnie to zrobili i mają budowlano usługowe. Jeśli nie i plan jest w trakcie opracowania to musisz pilnować, np być obecnym na wyłożeniu do publicznego wglądu i zobaczyć na co jest przeznaczony teren, możesz kwestionować. W trakcie opracowywania planu nie ma żadnej decyzji. Twój wniosek do planu i inne wnioski są uchwalane przez Radę gminy - czy będą uwzględnione w planie zagospodarowania czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juismen1 06.01.2009 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 hej Wiesz ten plan juz wszedł w życie i obowiązuje od hmm gdzieś 6 miesięcy, wiem że tak się stało przez moje zaniedbanie ale wtedy nie myslałem że będę chciał zrobić na tej działce jakieś przedsięwięcie łee:( a ten problem poruszyłem bo chodiz mi oto czy składając takie zwykłe podanie o przekwalifikowanie terenu coś tym wskóram czy trzeba uruchomić inne mechanizmy by to uzyskać??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juismen1 06.01.2009 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 a w geodezji stwierdzili że dziwne że pani kartograf zakwalifikowała ten teren do rolno budowlanych bo ziemia jest tam 4 klasy raczej nic tam sie uprawiacx nie da sa tam słupy wysoiefo napięcia a zaraz obok przebiega linia kolejowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts