Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co wokół kominka na podłodze....

Damon

Recommended Posts

dziękuję za opowiedz.

A może wie ktoś ile kosztowałaby taka szyba o wymiarach minej wiecej 1mx0,6 m.

I jeszcze proszę o zdjecia , jeżeli ma ktos takie rozwiązanie u siebie.

Takiego rozwiązania prawdopodobnie nie znajdziesz. Jest to nowatorski sposób zabezpieczania posadzki drewnianej przed ewentualnym żarem z kominka.

Koszt takiej płyty mogę podac za kilka dni. Firma która robiła tą dużą płytę ze zdjęcia na mojej stronie o grubości 3,5cm jest z Trójmiasta.

dziękuję za opowiedz.

A może wie ktoś ile kosztowałaby taka szyba o wymiarach minej wiecej 1mx0,6 m.

I jeszcze proszę o zdjecia , jeżeli ma ktos takie rozwiązanie u siebie.

Takiego rozwiązania prawdopodobnie nie znajdziesz. Jest to nowatorski sposób zabezpieczania posadzki drewnianej przed ewentualnym żarem z kominka.

Koszt takiej płyty mogę podac za kilka dni. Firma która robiła tą dużą płytę ze zdjęcia na mojej stronie o grubości 3,5cm jest z Trójmiasta.

byłabym wdzięczna za te informacje . czekam 8) , no i namiar na tę firmę tez poproszę :-)

ja chciłabym położyc u siebie pod kominkeim kawałek szkła (hartowane , zbrojone, laminowane - no właśnie jakie się nadaje?).

quote]

Ja bym się bała, że ciągle to będzie trzeba pucować :roll:

wydaje mi się, ze powinno byc to nawet łatwiejsze w utrzymaniu czystości niż np gres polerowany (np kremowy). Bo takie rowizazanie tez biore pod uwagę

• 2 months później...
A ja trochę z innej beczki mam pytanie.

Będziemy kłaść gres rektyfikowany, ale zastanawiamy się ile tego kłaść - tzn. na jaką odległość od kominka powinna podłoga być niedrewniana? (Kominek robimy narożny z boczną szybą).

minimum około 0,8-1,0m.

Podoba mi się pomysł z szybą, nie podoba mi się, że to musi być aż metr :evil: Monika, pomysł zrównania szyby z drewnem - rewelacja! Tylko patrzeć jak jakiś kumaty projektant to podłapie :lol: Jeśli chodzi o szybę w stropie: rodzice koleżanki mają takie coś od wielu już lat. Wygląda naprawdę super, efektownie i stylowo (chociaż po kilku latach powstało pęknięcie na długość ok 20cm), ale szczerze, chodzi się raczej wokół niż przez... bo chociaż teoretycznie nie ma szans, żeby to spadło to jednak jakiś irracjonalny podświadomy lęk jest... :roll: Wracając do szyby pod kominkiem - to fajne rozwiązanie i wbrew pozorom nie tylko do nowoczesnych, oszczędnych wnętrz. Nie za bardzo podobają mi się otoczki z płytek czy też ogólnie innego materiału niż reszta podłogi, więc szkło hartowane: jestem za! :D

• 1 month później...