rafałek 24.10.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Mam "tabelę elementów scalonych" z wyceną projektu. Koszty zakupu to 20% wartości materiału, koszty pośrednie to 80% robocizny + 80% sprzętu, do tego zysk 20% robocizny + 20% sprzętu + 20% kosztów pośrednich. Wychodzi z tego że za dom mam zapłacić 376,5 k.Jak sądzicie, ile z tego da się urwać?Projekt domu na http://www.apa-domy.com.pl/babie_lato/projekt1z.htm Nie chcę od razu robić poddasza - tylko gołe ścianki, a kosztorys przewiduje poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość KTOŚ MI ZABRAŁ NICKA 24.10.2003 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Jeżeli wycena jest w porządku to myślę, że lekko 20% robocizny i min 30% materiałów, troszkę w tym siedzę, sam buduję i tak to mniej więcej wyglądało w moim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts