Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za stan surowy otwarty

legler

Recommended Posts

Witam :D

My na wiosnę zaczęliśmy budowac dom parterowy 100m2 z dachem dwuspadowym, ponieważ dach musiał miec 35 stopni wyszło nam dodatkowo 70m2 poddasza.

Za stan surowy otwarty :fundamenty z ociepleniem, mury, dach deskowany, dachówka ,rynny, tarasy i zamiast podbitki boazeria i heblowane krokwie( wszystko trzy razy malowane na orzech), kanaliza i wylewka.

Za wszystko daliśmy 140.000 + farba i boazeria 3000.

Nie mam pojęcia czy to dużo czy mało :o

witam. mam w zamiarach pobudwanie domku bez garazu do 120m uzytkowych z dwuspadowym dachem. ile tak orientacyjnie moze mnie wyniesc sama robocizna. od wykopów po dach odeskowany. tylko stan surowy otwarty bez matriałów.

Oczywiście dużo zależy od regionu. W okolicach Warszawy minimalna cena robocizny za taki domek to 30-35 tyś. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Ludzie, po co wy robicie dach deskowany?

witam. mam w zamiarach pobudwanie domku bez garazu do 120m uzytkowych z dwuspadowym dachem. ile tak orientacyjnie moze mnie wyniesc sama robocizna. od wykopów po dach odeskowany. tylko stan surowy otwarty bez matriałów.

W zeszłym roku za stan surowy z dachówka ceramiczna zapłaciłem 35 000,lecz z garazem (Zgrabny z przedsionkiem).

Trzeba szukac miałem zaklepane 3 ekipy i tylko jednym zaufalem.Nie zawiodłem sie.

My mieliśmy umówioną ekipę (umawialiśmy się rok wcześniej) za 30tys dom - Powierzchnia domu 158,5 m2 - stan surowy otwarty.

Niestety, mieliśmy przejścia z nimi i musieliśmy szukać na gwałt innej ekipy. I okazało się że w listopadzie 2008 znaleźliśmy ekipę ktora zrobiła nam resztę jeszcze taniej. Obie ekipy to górale :)

propnuję ogłosić się na getup.pl podając numer telfonu w wiadomości - my dostaliśmy przez 3 dni kiedy było ogłoszenie po 15-20 telefonów dziennie od ekip.

Budujemy w okolicach Krakowa

Witam Wszystkich,

może ktoś z Was orientuje się jaki jest koszt wybudowania (wyłącznie robocizna) domu o pow. 222 m2 bez piwnicy z dachem czterospadowym krytym dachówką i garażem na dwa stanowiska w rejonie bielskim? Pytam ponieważ wczoraj otrzymałem kosztorys na 114 tys. - dużo czy do przyjęcia? Jak myślicie?

Dziękuję i pozdrawiam,