legler 04.01.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 witam. mam w zamiarach pobudwanie domku bez garazu do 120m uzytkowych z dwuspadowym dachem. ile tak orientacyjnie moze mnie wyniesc sama robocizna. od wykopów po dach odeskowany. tylko stan surowy otwarty bez matriałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAWID S 05.01.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Istotne jest gdzie chcesz to budowac.Cena sie rozni w zaleznosci od regionu.Jak chcesz budowac,czy bedzie ekipa,czy bedzie to system gospodarczy i duzo wkładu twojej pracy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolasia 05.01.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam My na wiosnę zaczęliśmy budowac dom parterowy 100m2 z dachem dwuspadowym, ponieważ dach musiał miec 35 stopni wyszło nam dodatkowo 70m2 poddasza. Za stan surowy otwarty :fundamenty z ociepleniem, mury, dach deskowany, dachówka ,rynny, tarasy i zamiast podbitki boazeria i heblowane krokwie( wszystko trzy razy malowane na orzech), kanaliza i wylewka. Za wszystko daliśmy 140.000 + farba i boazeria 3000. Nie mam pojęcia czy to dużo czy mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolasia 05.01.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Zapomniałam dodac, że to robocizna z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gako 11.01.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 witam. mam w zamiarach pobudwanie domku bez garazu do 120m uzytkowych z dwuspadowym dachem. ile tak orientacyjnie moze mnie wyniesc sama robocizna. od wykopów po dach odeskowany. tylko stan surowy otwarty bez matriałów. Oczywiście dużo zależy od regionu. W okolicach Warszawy minimalna cena robocizny za taki domek to 30-35 tyś. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ludzie, po co wy robicie dach deskowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sky4 11.01.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Zbieram oferty na budowę st. surowego pod Poznaniem (chodzi mi o kompleksowe podejście do tematu). Ceny za 150 m2 (wliczając w to garaż) od 160-190 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 12.01.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Robocizna za stan surowy w zeszłym roku za taki mały domek była minimum 40tys, a do tego za dach około 20 tys. To w tym roku nie ma co liczyć że będzie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal.p 13.01.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 witam. mam w zamiarach pobudwanie domku bez garazu do 120m uzytkowych z dwuspadowym dachem. ile tak orientacyjnie moze mnie wyniesc sama robocizna. od wykopów po dach odeskowany. tylko stan surowy otwarty bez matriałów. W zeszłym roku za stan surowy z dachówka ceramiczna zapłaciłem 35 000,lecz z garazem (Zgrabny z przedsionkiem). Trzeba szukac miałem zaklepane 3 ekipy i tylko jednym zaufalem.Nie zawiodłem sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzemiennik 13.01.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 My mieliśmy umówioną ekipę (umawialiśmy się rok wcześniej) za 30tys dom - Powierzchnia domu 158,5 m2 - stan surowy otwarty. Niestety, mieliśmy przejścia z nimi i musieliśmy szukać na gwałt innej ekipy. I okazało się że w listopadzie 2008 znaleźliśmy ekipę ktora zrobiła nam resztę jeszcze taniej. Obie ekipy to górale propnuję ogłosić się na getup.pl podając numer telfonu w wiadomości - my dostaliśmy przez 3 dni kiedy było ogłoszenie po 15-20 telefonów dziennie od ekip. Budujemy w okolicach Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.01.2009 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 leglerWITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekotwock 14.01.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 my za SSO 150 m2 w 2008 r + oddzielny garaż 35m2 zapłaciliśmy 32tyś.budowa otwock.jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asabird 21.01.2009 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Misiek! Ale tanio! Ja buduje na wiosne w Falenicy - najtansza oferta jaka znalazlam na sso to 60 tys. robocizna. Daj please namiar na tę ekipę: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekotwock 22.01.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Misiek! Ale tanio! Ja buduje na wiosne w Falenicy - najtansza oferta jaka znalazlam na sso to 60 tys. robocizna. Daj please namiar na tę ekipę: [email protected]wysłałem namiary na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beny94 22.01.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 witamsso 130m uzytkowej plus garaż 30m 35tyś wszystko od ziemi po dach z przykryciem zaczynamy jak tylko pogoda pozwoli ściany solbet ideal PW 36cm bez żadnych dociepleń , dach blacha z pospyką , genialnie to wygląda a waga w porównaniu do dachówki 1do 10pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bielszczanin 22.01.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Witam Wszystkich,może ktoś z Was orientuje się jaki jest koszt wybudowania (wyłącznie robocizna) domu o pow. 222 m2 bez piwnicy z dachem czterospadowym krytym dachówką i garażem na dwa stanowiska w rejonie bielskim? Pytam ponieważ wczoraj otrzymałem kosztorys na 114 tys. - dużo czy do przyjęcia? Jak myślicie? Dziękuję i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asabird 23.01.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 wysłałem namiary na prv Nie doszly, nie mam nic na priv (tu wyskoczyl kilka razy error) ani na mailu [email protected]. Bardzo czekam na ten namiar. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts