frykow 04.01.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Sprawa jest taka: 1) stoi sobie komin wykonany z cegły pełnej o wymiarach 110x60cm, w środku znajduje się kanał dymowy z wkładem ceramicznym, od podłogi aż po dach. Do tego kanału można dostać się zarówno z przodu jak i z tyłu komina 2) no i teraz chcielibyśmy mieć kominek ale żeby miejsca nie zajmował - czyli najlepiej aby go jak najgłębiej w ten komin schować - czy to jest wykonalne? Pierwsza wizyta w "salonie kominkowym" dała odpowiedź przeczącą - Pan stwierdził, że nie można naruszać konstrukcji komina. Ale czy faktycznie nie da się tego jakoś rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 04.01.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 No ciekawe pytanie.U mnie komin wygląda tak (patrząc z przodu kominka): WC-SK-WCO-WKKomin z cegły pełnejWC- wentylacja wc 14x14SK - spalinowy kominka 14x27cmWCO - wentylacja kotłowni 14x14WK - wentylacja salonu z kominkiem 14x14 Tez może bym wbudował wkład tak, jak Ty? Z tym, że u mnie "wkucie" się w komin nie powinno osłabić konstrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 04.01.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 tu się pytałeś i odpisałem http://forum.muratordom.pl/kominki-pomoge-i-doradze-we-wszystkim-co-dotyczy-kominkow,t36429-1560.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 04.01.2009 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 tu się pytałeś i odpisałem http://forum.muratordom.pl/kominki-pomoge-i-doradze-we-wszystkim-co-dotyczy-kominkow,t36429-1560.htm O kurcze, przegapiłem odpowiedź. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts