pluszku 04.01.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Postanowiono, ze w domu bedzie kominek, a własciwie rzecz biorac to koza.Przeznaczenie - "tworzenie nastroju" max 10 razy w roku.Wspomaganie ogrzewania raczej małostotne.Czym kierowac sie w wyborze takiej kozy?Czy musi miec wkład z szamotem?Czy moze lepsze jest podwojne żeliwo?Czy wybierac taki ktory pozwoli na włozenie jak najwiekszych polan?Szukac takiego ktory pozwala na polana > 40 cm czy tez polana 30 cm sa wystarczajace (dostepu do taniego drewna nie mam wiec pewnie bede musiał ten 1-2 m3 na rok zakupic).Czy fakt wyprowadzenie spalin z tyłu lub z góry ma jakies wieksze znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 04.01.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Do tworzenia nastroju to ja bym zrobił kominek otwarty ale koza tez dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 04.01.2009 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Do tworzenia nastroju to ja bym zrobił kominek otwarty ale koza tez dobry wybór Kominek otwarty nie przejdzie bo komin mam tylko fi 200 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 04.01.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Witam.Dobry komin...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blindmen 05.01.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 proponuje koze z szyba malej mocy. sa takie a nawet znajdzesz narozne. co do wylotu to raczej z tylu jesli nie chcesz odzyskiwać ciepła bo mozes odrazu wylot skierowac do koma i bedzies miał ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts