tokas 04.01.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 W łazience bedzie ogrzewanie podłogowe. Do tego bedzie kaloryfer - drabinka. I tu mam pytanie jak rozwiazać podłaczenie grzejnika - czy wystarczy zastosowac grzałkę na prąd aby w okresach użytkowania łazienki go podłączać czy tez wciagnąć go do obwodu z innymi grzejnikami na kondygnacji i sterować wyłacznie zaworem termostatycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 04.01.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 podłączyć do co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teston 04.01.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Ja bym podłączył do CO ale wstawił bym też grzałkę na ewentualne zimne dni latem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.01.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Ja bym podłączył do CO ale wstawił bym też grzałkę na ewentualne zimne dni latem.Pozdrawiam Dokładnie - nawet nie chodzi o lato, ale jesienią jak c.o jeszcze nie odpalone można znakomicie ręczniki wysuszyć czy też dogrzać łazienkę jak jest zbyt zimno ... Zdecydowanie grzałka elektryczna w ręcznikowcu w łazience jest bardzo przydatna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychos 04.01.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Ja mam przygotowaną instalację tak: grzejnik z grzałką podłączony do c.o.W górnej łazience takowy grzejnik będzie podłączony do podłogówki (tak zarządził hydraulik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hans Kloss 05.01.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Podłaczenie drabinki w łazience do podłogówki to chyba dziwna hybryda. Podłogówka z założenia powinna chodzić na niskich temperaturach, a CO na wyższych i można to regulować jakimś termostatem na grzejniku. Może sie nie znam, ale wydaje sie, że hydraulik idzie tu cos na skróty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 05.01.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 a ja myślę że to całkiem niezły pomysł żeby drabinka w łazience była podpięta do podłogówki (o ile ta podłogówka też jest w łazience) drabinka w łazience ma suszyć ręczniki a nie grzać skoro jest tam podłogówka - w zimie to nie problem ale w lecie można by lekko odpalić podłogówkę na pętli łazienkowej i drabinka by też działała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 05.01.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 zastanawiam się czy te w porywach do 30 kilku stopni w największe mrozy będzie coś istotnie suszyć, czy nie tyle samo albo i więcej osiągniemy po prostu dobrą wentylacją w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 05.01.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 ja mam drabinkę w łazience podpiętą pod pętlę CO grzejnikową a ponadto jest tam podłogówka w lecie będzie chodzić podłogówka w łazience a drabinka będzie zimna - lepiej jednak jakby była choć trochę ciepła nie? w tej chwili mam drabinkę elektryczną w łazience (500W z termostatem ustawionym tak że drabinka jest ciepła) i świetnie się sprawdza przy dosuszaniu ręczników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 05.01.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 ja mam drabinkę w łazience podpiętą pod pętlę CO grzejnikową a ponadto jest tam podłogówka w tej chwili mam drabinkę elektryczną w łazience (500W z termostatem ustawionym tak że drabinka jest ciepła) i świetnie się sprawdza przy dosuszaniu ręczników To w końcu masz elektryczną, czy podłączoną do CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wgregor 05.01.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 W łazience jest dość silna (50-70m3/h) wentylacja z dołu do góry, czyli wieszanie drabinki "grzejącej " to przeczysta głupota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 05.01.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Wgregor - nie jest lecz powinna być Ja mam podłogówkę osobno i drabinkę osobno, inaczej sobie nie wyobrażam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 05.01.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 ja mam drabinkę w łazience podpiętą pod pętlę CO grzejnikową a ponadto jest tam podłogówka w tej chwili mam drabinkę elektryczną w łazience (500W z termostatem ustawionym tak że drabinka jest ciepła) i świetnie się sprawdza przy dosuszaniu ręczników To w końcu masz elektryczną, czy podłączoną do CO? no tak... tam gdzie buduję mam podłogówkę i drabinkę wodną a tam gdzie aktualnie mieszkam (inne miejsce) drabinkę elektryczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 05.01.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 W łazience jest dość silna (50-70m3/h) wentylacja z dołu do góry, czyli wieszanie drabinki "grzejącej " to przeczysta głupota. czyli większość ludzi to głupcy a tylko wgregor jest mądry i nie zrobił sobie drabinki w łazience na ręczniki tylko tańszy wieszaczek za 12zł z marketu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wgregor 05.01.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 W łazience jest dość silna (50-70m3/h) wentylacja z dołu do góry, czyli wieszanie drabinki "grzejącej " to przeczysta głupota. czyli większość ludzi to głupcy a tylko wgregor jest mądry i nie zrobił sobie drabinki w łazience na ręczniki tylko tańszy wieszaczek za 12zł z marketu Nie wiem czy wiekszość bo nie badałem, ale ci co piszą że grzejnik jest suszarką - nigdy nie suszy ciepło a wentylacja . rurka grzeje tylko kawałeczek recznika. Kto ma drabinkę w łazience , albo jest wpuszczony w maliny albo jest głubcem. To wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 05.01.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Nie wiem czy wiekszość bo nie badałem, ale ci co piszą że grzejnik jest suszarką - nigdy nie suszy ciepło a wentylacja . rurka grzeje tylko kawałeczek recznika. Kto ma drabinkę w łazience , albo jest wpuszczony w maliny albo jest głubcem. To wszystko. Głubcem to chyba tylko jesteś ty ignorancie ... Od roku / 1 sezon zimowy / używam w łazience elektrycznie pędzonego ręcznikowca / grzejnik na ręczniki - jakby Wgregor nie wiedział / . Znakomicie suszy wilgotne ręczniki po kąpieli , taki ręcznik nań powieszony już po godzinie jest suchy i ciepły - w poprzednim roku jak grzejnika nie używałem ręczniki jeszcze po kilku godzinach były wilgotne ... Ups... - zapomniałbym - wentylacja w łazience funkcjonuje bardzo dobrze - nawet po obfitej kąpieli wilgoci i pary w łazience jest znikoma ilość ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wgregor 05.01.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 I wentylacja w łazience skuteczna i drabinka dmucha ciepłym powietrzem w dółsą dwa wyjściaalbo masz corellię albo jesteś głubcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 05.01.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 tak czytam Wgregora i sobie myślę, że kurna mam jakieś głupie ręczniki, bo na grzejniku lepiej schną niż gdzie indziej ....niezwłocznie przeprowaadzę z nimi rozmowę wychowawczą ! Wgregor w swojej łaskawości zapomniałes dodać, że najlepiej osusza wentylowanie ogrzanym powietrzem, a takiego obecnie ani widu w naturze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 05.01.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 moje ręczniki też są "głubcami" (cokolwiek to znaczy) i schną na ciepłym grzejniku drabinkowym el. A jak żona wyłączy grzejnik przy suszeniu włosów suszarką i zapomni później go włączyć to cholery nie chcą schnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wgregor 05.01.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Nic nie zapomniał. ktos kto jeszcze takie cudo montuje , zapomina o tym, że ogrzewanie kosztuje, a certyfikacja i licznik wiele spraw zweryfikuje. Wrócilem wczoraj od znajomych z Danii , gdzie sporo przebyalem pracując i tam po "zcertyfikowaniu " domów sporo osób stawia obok już istniejących ogrzewanych gazem , 70-90 m2 domki termosy z 40 to cm wełną w podłodze ścianie dachu , by mieszkac tam zima.Grzejnik drabinkowy to wyrzucanie ciepła! czyli głupota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts