krisfour 05.01.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam, ... w nich wiercić? Chodzi o to, że potrzebuję zlikwidować otwory po kołkach. Czym to najlepiej zrobić żebym potem mogł w tym samym miejscu wywiercić otwór pod np. mniejszy kołek albo trochę z boku wywiercic inny otwór? Jak to zrobię zaprawą gipsową to przy wierceniu w tym samym miejscu ona popeka i kołek nie bedzie sie dobrze trzymał, zeby np. powiesić szafki. Potrzebuje rozwiązania pewnego bo mam ścianę na której jest trochę otworów i po ich zaslepieniu i ponownym wymierzaniu otworów mogę trafić na te same miejsca, ale kołki będę raczej mniejsze - były 10 i 8, a będą np. 8 i 6. Z góry dziekuję za pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.01.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 może jakimś mocnym betonikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 zaprawa wyrównawcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.01.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam, ... w nich wiercić? Chodzi o to, że potrzebuję zlikwidować otwory po kołkach. Czym to najlepiej zrobić żebym potem mogł w tym samym miejscu wywiercić otwór pod np. mniejszy kołek albo trochę z boku wywiercic inny otwór? Jak to zrobię zaprawą gipsową to przy wierceniu w tym samym miejscu ona popeka i kołek nie bedzie sie dobrze trzymał, zeby np. powiesić szafki. Potrzebuje rozwiązania pewnego bo mam ścianę na której jest trochę otworów i po ich zaslepieniu i ponownym wymierzaniu otworów mogę trafić na te same miejsca, ale kołki będę raczej mniejsze - były 10 i 8, a będą np. 8 i 6. Z góry dziekuję za pomoc. pozdrawiam A z czego jest ściana? jak z betonu komórkowego to bym użył dowolnej zaprawy klejowej. Jak z betonu litego to kotwa chemiczna, jak z pustaka to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 05.01.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Ja bym dał CX-5 chyba ceresita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisfour 05.01.2009 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 ściana jest z cegły + tynk pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 06.01.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Zaprawy ceresita cx beda dobre, tylko dodaj piasku aby byly slabsze, takie mocne nie sa potrzebne, a beda wygodne bo szybko wiaza. Generalnie wazniejsze od tego czym to zalepisz jest to, czy uda Ci sie napchac do dziury zaprawy, bo przewaznie to tworzy sie tam poduszka powietrzna i zaprawa jest tylko z wierzchu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisfour 13.01.2009 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Zaprawy ceresita cx beda dobre, tylko dodaj piasku aby byly slabsze, takie mocne nie sa potrzebne, a beda wygodne bo szybko wiaza. Generalnie wazniejsze od tego czym to zalepisz jest to, czy uda Ci sie napchac do dziury zaprawy, bo przewaznie to tworzy sie tam poduszka powietrzna i zaprawa jest tylko z wierzchu.. dzięki czyli najlepiej stosować ceresita cx5 zmieszanego z piaskiem jaki stosunek ceresitu do piasku żeby potem jak natrafię na ten zaślepiony otwór więrtło mi nie zeszło w bok?? jak uzyje samego ceresita to będzie za twardy i napewno zejdzie w bok otwór bo w końcu cx5 to cement montażowy no i słyszałem coś o Botazit MS 5 - używał ktos tego?? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts