stanislaw42 05.01.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam wszystkich w Nowym Roku i zycze wszystkiego najlepszego.Teraz przedzimy do mojego pytania , na ktore chcialbym uzyskac odpowiedz.Mam piec z podajnikiem na eko groszek iten piec znajduje sie w pomieszczeniu gospodarczym temperatura w nim jest teraz okolo -3 stopni jak przyjda wieksze mrozy to napewno bedzie nizsza. Pomieszczenie mam bardzo duze ok. 10mx 6m a wysokie ok. 3,4 m wybudowany na jeden supereks. Czy ta temperatura nie ma wplywu na dzialanie prawidlowego pieca ? Moze musialbym zbudowac jakies scianki aby zmniejszyc pomieszczenie ? Prosze o jakies informacje lub rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.01.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam wszystkich w Nowym Roku i zycze wszystkiego najlepszego. Teraz przedzimy do mojego pytania , na ktore chcialbym uzyskac odpowiedz. Mam piec z podajnikiem na eko groszek iten piec znajduje sie w pomieszczeniu gospodarczym temperatura w nim jest teraz okolo -3 stopni jak przyjda wieksze mrozy to napewno bedzie nizsza. Pomieszczenie mam bardzo duze ok. 10mx 6m a wysokie ok. 3,4 m wybudowany na jeden supereks. Czy ta temperatura nie ma wplywu na dzialanie prawidlowego pieca ? Moze musialbym zbudowac jakies scianki aby zmniejszyc pomieszczenie ? Prosze o jakies informacje lub rady. Temperatura raczej nie jest groźna dla takiego kotła. Są one zaizolowane i nawet jeśli gdzieś nie jest to zrobione dokładnie to gdy w nim się pali to nie stanowi to żadnego ryzyka. Pomieszczenie jednak bym wygrodził. Wygrodzenie spowoduje, że temperatura wewnątrz takiej zaizolowanej zagrody nie spadnie poniżej zera (kocioł też ma spore straty) i przyjemniej będzie go obsługiwać zimą oraz ryzyko zamarznięcia wody w przypadku przestoju jest mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.01.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Temp -3 nie jest tyle straszna dla kotła co dla instalacji. Przecież w tym domu masz też i rury z wodą. Czy nie zamarznie jak masz -3?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts