robi77 05.01.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Jaka kolejność...na ścianach z tynkami gipsowymi maszynowymi? Grunt, farba lateksowa gruntująca i dopiero farba ? A co do uzupełnienia ewentualnych "braków"...masa szpachlowa czy gips szary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 03.03.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Nikt nie wie ? Jestem na tym samym etapie i chcemy z mężem w ramach cięcia kosztów sami zagruntować domek. Tynków mam sporo bo ponad 800 metrów kw. a do tego regipsy. Czy regipsy też gruntować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.03.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Czy regipsy też gruntować ? Podobno wszystko trza gruntować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 03.03.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Ja dawałem prosto na tynk gipsowy "śniezka-grunt" i potem farba docelowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 03.03.2009 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 żadnego gruntu na początek ? A papierkiem docierałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.03.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 żadnego gruntu na początek ? A papierkiem docierałeś ?A czy "snieżka-grunt" to nie grunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
To_masz 04.03.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Ja zrobiłem tak: przetarcie papierem ściernym przegipsowanie gdzie było trzeba (mimo wszystko - chciałem mieć perfekcyjne ściany ) i jeszcze raz przeszlifowanie. gruntowanie i następnego dnia malowanie wyszło super - ściany gładziutkie - do czasu przeprowadzki - obecnie na części występuje faktura stworzona przez moje pociechy (plastikowy młoteczek czyni 'cuda') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts