aml11 24.10.2003 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Witajcie Mam problem z odprowadzeniem pary wodnej przez folię wysokoparoprzepuszczalną firmy Lafarge. Problem pojawił się w momencie położenia wełny mineralnej 15cm między krokwiami. Na spodniej części membrany tworzą sie krople wody i sciekaja po wełnie mineralnej. Nie mam pojecia co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Dom jest nowy(zamieszkały) i do momentu położenia wełny wszystko było OK. POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 26.10.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 Witajcie Mam problem z odprowadzeniem pary wodnej przez folię wysokoparoprzepuszczalną firmy Lafarge. Problem pojawił się w momencie położenia wełny mineralnej 15cm między krokwiami. Na spodniej części membrany tworzą sie krople wody i sciekaja po wełnie mineralnej. Nie mam pojecia co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Dom jest nowy(zamieszkały) i do momentu położenia wełny wszystko było OK. POMOCY Czy dałeś folię paroszczelną (opóźniacz pary) ? Nie piszesz nawet o tym, czy wełna mineralna jest czymś od środka osłonięta (np. płyty gipsowo-kartonowe). Jeżeli nie to to jest właśnie przyczyną. Nawet folia wysokoparoprzepuszczalna nie jest w stanie przepuścić całej wilgoci pochodzącej z wnętrza domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.11.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 jak wyżej + to co napisał poprzednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts