blady00 05.01.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witammam pytanie odnośnie temperatury wody w c.o. na wejściu i wyjściu. Sterownik pokazuje mi temp. czynnika grzeczego a jak to się ma do temp. wyjścia i wejścia?Np. przy 50st. czynnika grzewczegopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.01.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam mam pytanie odnośnie temperatury wody w c.o. na wejściu i wyjściu. Sterownik pokazuje mi temp. czynnika grzeczego a jak to się ma do temp. wyjścia i wejścia? Np. przy 50st. czynnika grzewczego pozdrawiam Sterownik pokazuje temperaturę w kotle i jest to temperatura miejsca jego umieszczenia (w praktyce pomiędzy wyjściem, a wejściem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hans Kloss 05.01.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Teoretycznie, jeśli jest to piec jednofunkcyjny, to przy właczonym obiegu CO temperatura na kotle jest bliska temperaturze zasilania CO. Przy podgrzewaniu CWU jest to temperatura zasilania obiegu podgrzewania CWU. Nie jest to temperatura CWU w zasobniku, bo ta zazwyczaj mierzona jest przez jakiś osobny czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts