bladyy78 05.01.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Czy wam też sterowniki wskazują inna temperaturę niż jest w rzeczywistości? Bo mój zaniża temperaturę o ok. 12*C.Właśnie dziś podłączyłem sterownik do pompy c.o. z czujnikiem przylgowym i okazuje się że źle wskazuje temp. Temperaturę na kominku mam 70*C tyle wskazuje termometr zanurzeniowy, a sterownik wskazuje temperaturę 58-60*C. Czy możliwe jest żeby były taka różnica pomiędzy temp. wody i obudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clubs 21.11.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 A co tam odpiszę, chyba masz makroterma jak ja, na integratorze mam tem niższą o ok 8-10 st niż na kominku, to podobno z racji zastosowanego wymiennika między ukł otwartym, a zamkniętym. Ludzie piszą tu na forum, że masz jakichś patent na dopalanie spalin w Makrotermie, podzielisz się informacjami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 22.11.2011 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Z czujnikami przylgowymi zawsze jest problem u mnie pomiędzy czujnikiem przylgowym CO a czujnikiem w gnieździe pomiarowym też była wielka różnica. Kolega na forum o brulim proponuje aby czujniki przylgowe tak mocować ( co do istoty) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?188544-bruli.pl&p=4954751&viewfull=1#post4954751 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts