kabibi 24.10.2003 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Czy moglibyście pomóc? Mam wątpliwości czy na poddaszu użytkowym ocieplonym 20 cm wełny mineralnej Rockwoola należy kłaść paroizolację na całości, czy tylko nad łazienką. Producent mówi tylko o łazience a fachowcy, że paroizolacja powinna pójść na całe poddasze. Kto ma rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 24.10.2003 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 musi bezwzględnie iść na całej powierzchni, tak jak i folia wysokoparoprzepuszczalna. co to za producent, co gada takie głupoty? ja bym od niego nie kupiła nawet sznurówek - mogłoby się okazać, że są z makaronu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 24.10.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Gdziebym nie czytał, zawsze była mowa, że folia ma być po całości - bo wilgoć z całego domu - np. oddychanie, kuchnia, akwarium, łazienki itp. idzie do góry razem z ciepłym powietrzem i jak nie będzie folii, wykropli się na wełnie pod dachem (przynajmniej jeśli na zewnętrz jest zimniej niż w środku). Ja w każdym razie mam folię paroszczelną na całej wełnie (a właściewie pod nią ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 24.10.2003 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Ja też mam na całości - te 200 zł więcej mnie nie zbawi. Jak ocieplali poddasze i założyli folię to było czuć, że ciepło wolniej ucieka, ale może tylko mi się wydawało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.10.2003 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 tylko po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 25.10.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2003 Jak najbardziej na całej powierzchni - im szczelniej tym lepiej. Używaj jednak folii opóźniacza (paroizolacji) tylko sprawdzonych firm (np. Proctor), które posiadają odpowiednią paroprzepuszczalność (w granicach 2-6 g/m2/24g.Folia stanowi jednocześnie barierę cieplną - ogranicza, i to w poważnym stopniu, ucieczkę ciepła z pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts