szydas 05.01.2009 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 witam,mam problem z drzwiami wejściowymi. są drewniane, mahoniowe. ładne, solidne, ogólnie podobają się nam. ale mam z nimi problem - stopniowo się wypaczają, jakby wybrzuszały się na zewnątrz. zimą problem się nasila, trudno zamknąć drzwi na klucz bez dociśnięcia ich kolanem, od środka trzeba naprawdę mocno ciągnąć za klamkę, by zasuwa wskoczyła we właściwe miejsce. u góry i na dole drzwi ładnie przylegają do uszczelki, w środku widać wyraźną, kilkumilimetrową szczelinę.czy istnieje jakiś skuteczny sposób na wyprostowanie wypaczonych drzwi? będę dzwonił do producenta, ale chciałbym usłyszeć również opinię kogoś, kto ma jakieś podobne doświadczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 06.01.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 napisz ile lat maja te drzwi wklej kilka zdjec bedzie latwiej cokolwiek doradzic ciekawi mnie jak wygladaja sloje drewna na ramiaku drzwi czy nie ma na srodku sekow lub sloje sa zwezone.drewno zyje po scieciu 60 lat jak mawiali starzy ciesle.sa metody zeby "naciagnac" drzwi w druga strone ale na to potrzeba kilka dni. drzwi nalezy zdjac, polozyc na plask podeprzec na koncach drzwi i obciazyc srodek workiem ok. 20-30 kg i obserwowac co sie dzieje zeby nie przegiac w druga strone, ale efektu nie moge gwarantowac wszystko zalezy od tego jak jest wykonany ramiak drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 06.01.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 ps. sprawdz czy futryna drzwi nie jest wypaczona lub skrecona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 04.01.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 podnoszę temat, bo zdaje się że mnie dopadła ta sama (wręcz identyczna) historia... żeby zamknąć drzwi czasem trzeba nimi po prostu trzasnąć. Przeraża mnie wymiana bo drzwi mają dopiero pół roku!! a złościć się po prostu nie mam już siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts