kamilsmok 06.01.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam.Czy mogą mi państwo doradzić w sprawie oderwania płytek w łazience.Mam przyklejone płytki w łazience na płycie karton gips , płyta jest koloru zielonego czyli jest specjalna do łazienki. Płytki zostały przyklejone na samej płycie.Mam problem ponieważ zabrakło mi jednej płytki nad wanną Jest to płytka "czarny mat monokolory" nigdzie nie można dostać takich płytek, producent wstrzymał ich produkcję ponoć.Chciałbym oderwać płytkę z niewidocznego miejsca w łazience i przykleić ją w puste miejsce nad wanną.Czy mogą Państwo doradzić mi w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 06.01.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 młotek + przecinak... chyba ze klej byl slaby to wtedy wystarczy czyms podwazyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 06.01.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 młotek + przecinak... chyba ze klej byl slaby to wtedy wystarczy czyms podwazyc Młotek + przecinak to raczej spowoduje, że płytka się już do niczego nie nada... Może spróbować "wyciąć" płytkę razem z papierem z płyty KG (objechać na około ostrym nożem, potem delikatnie podważyć i liczyć, że papier rozwarstwi się lub odejdzie od gipsu. Później zostaje już "tylko" oczyścić płytkę i gotowe. Miejsce po płytce pewnie trzeba jakoś zabezpieczyć (papier mimo, że niewielką to jednak jakąś ochronę daje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 06.01.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 sorki nie doczytalem dokladnie ze plytka ma przetrwac wez cienki brzeszczot i piluj plyte GK dookola (po fugach), potem mocniej szarpnij i plyta gk powinna sie oderwac razem z plytka. pytanie tylko czy plyta byla przyklejana czy przykrecana do profila? trzeba to zrobic delikatnie zeby nie uszkodzic krawedzi plytki, ale sie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinoc 07.01.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Do oderwania nadciętej płyki polecam tzw. dzwon do przepychania zlewu ( to taka zwykła gumowa przyssawa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.01.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Do oderwania nadciętej płyki polecam tzw. dzwon do przepychania zlewu ( to taka zwykła gumowa przyssawa) Tzw. "usta Mariana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziku27 08.01.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 odrap fuge do okola i potem podwaz plytke twarda szpachelka,odejdzie razem z papierem z plyt.Wiele razy tak robilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts