szuna 06.01.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Mam problem..... z wykonawcą mebli kuchennych. podwyższył sobie kwotę o drobne 5000 nie mam z nim żednej umowy pisemnej. kiedy poprosiąłm o fv dpoliczył mi jeszcze podatek 22%. Nie zapłaciliśmy mu tego i w efekcie dostaliśmy wezwanie do zapłaty z kancelarii prawnej i jak nie to oni idą z tym do sądu. Co ja mam zrobić!!! pomóżcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 06.01.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Wiele nieporadzimy. Nie masz umowy , przyjęłaś fakture na kwotę wyższą o 5000 musisz zapłacic. Gdybys jeszcze nie przyjmowała faktury można by cos zaradzic. Tym żądaniem faktury sama sobie strzeliłaś gola bo przyjecie faktury świadczy o tym że zgodziłas się na kwotę na fakturze zapisaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuna 06.01.2009 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 ja nie przyjęłam fv. on ją przywiózł ale jej nie podpisaliśmy potem przesłał poczta listem polecony odesłaliśmy i napisaliśmy że jej nie przyjmujemy gdyż nie jest zgodna z naszą umową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 06.01.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Odpisac do kancelari, że zapłacicie po wystawieniu faktury zgodnej z kwotą umówioną. Lub zapłacic mu przelewem tylko tyle na ile się umówiliście. Wszystko dokumentowac i przesyłac faksem i listem poleconym za potwierdzeniem odbioru. Pytanie czy w trakcie prac nie zwiększył sie jakoś zakres lub rodzaj uzytych materiałów. A na przyszłośc zawierac uwowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts