ewelina_szyszka 06.01.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam! mam problem - a mianowicie po ostatnich opadach śniegu zauważyłam kupki śniegu pod oknami połaciowymi na poddaszu które nie jest jeszcze ocieplone a dom nie zamieszkany. Dach pokryty jest balchodachówką - papa+pełne odeskowanie. Nie wiem gdzie tkwi błąd- a może jeszcze to nic strasznego jeśli nie jest wykonane ocieplenie? Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem czy mam winić wykonawcę dachu za źle obsadzone okna czy co?Czy to wina nieszczelności okien- i nie mam zielonego pojęcia jak tam ten śnieg śie dostał i dlaczego leży akurat pod oknami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 06.01.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam! mam problem - a mianowicie po ostatnich opadach śniegu zauważyłam kupki śniegu pod oknami połaciowymi na poddaszu które nie jest jeszcze ocieplone a dom nie zamieszkany. Dach pokryty jest balchodachówką - papa+pełne odeskowanie. Nie wiem gdzie tkwi błąd- a może jeszcze to nic strasznego jeśli nie jest wykonane ocieplenie? Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem czy mam winić wykonawcę dachu za źle obsadzone okna czy co?Czy to wina nieszczelności okien- i nie mam zielonego pojęcia jak tam ten śnieg śie dostał i dlaczego leży akurat pod oknami. pozdrawiam To normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_szyszka 06.01.2009 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 A dalaczego -skąd ten śnieg się tam dostał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.01.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 hm...dla mnie to nie jest takie normalne ... mi się w poprzednią zimę kiedy nie miałam jeszcze ocieplenia tak nie robiło ...a też miałam okna dachowe, też deskowany dach tyle że pokryty gontem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.01.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 a zobacz , czy nie masz przypadkiem wywietrzników pootwieranych w tych oknach ...może zawiało sniegiem i przez wywietrzniki naleciało? no bo przeciez kołnierz jest szczelnie przykryty miedzy deskami a blachodachówka więc tędy nie powinno lecieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 06.01.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam! mam problem - a mianowicie po ostatnich opadach śniegu zauważyłam kupki śniegu pod oknami połaciowymi na poddaszu które nie jest jeszcze ocieplone a dom nie zamieszkany. Dach pokryty jest balchodachówką - papa+pełne odeskowanie. Nie wiem gdzie tkwi błąd- a może jeszcze to nic strasznego jeśli nie jest wykonane ocieplenie? Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem czy mam winić wykonawcę dachu za źle obsadzone okna czy co?Czy to wina nieszczelności okien- i nie mam zielonego pojęcia jak tam ten śnieg śie dostał i dlaczego leży akurat pod oknami. pozdrawiam To normalne[/quote Sorry źle odczytałem myślałem że chodziło o kupki na zewnątrz, jeżeli w srodku to jest zrobiona "fucha", chyba że byly otwarte wywietrzniki, myślę że nie powinno nimi wwiewać, nie jestem pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 06.01.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 no to masz problemNie powinno tak być - masz blachę i papę i śnieg nie powinno podwiewać.Jak dasz ocieplenie to ten snieg zatrzyma sie w nim (tzn w wełnie)i wełna bedzie wilgotna (zacznie "gnić" i straci swoje własn. cieplne)Jezeli przez okna to znajdź przyczynę - trudno zebyś później mieszkała z kupkami śniegu w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts