fikolek 06.01.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez fikolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 07.01.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 opowiadaj, opowiadaj, dołącz zdjęcia - będzie bardziej wiarygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawdo 10.02.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 WitamJestem właścicielem firmy Prefdom.Chciałbym kilka rzecz sprostować oraz dodać kilka szczegółów do tej historii.Przyznaję się do błędu w umowie (podbitka,łaty-nie powinno być tego w umowie-choćby dlatego iż nie byłem wykonawcą pokrycia dachu, a jak wiadomo to jest robota dekarza) o którym poinformowałem inwestora jeszcze przed rozpoczęciem inwestycji.Przyznaje się również do opóźnienia( około 30 dni -no chyba że doliczając czas ocieplania budynku styropianem- czego umowa nie obejmowała) - które wynikało z opóźnienia mojego podwykonawcy elementów (z którym po tym opóźnieniu już nie współpracuję) mi bardzo zależało na szybkim rozpoczęciu i zakończeniu inwestycji ponieważ do czasu rozpoczęcia budowy musiałem znaleźć prace zastępcze moim pracownikom które niekoniecznie przynosiły dochód, a zależało mi na ich zatrzymaniu w firmie .Jeśli chodzi o podwalinę ,to projekt budynku jej nie zawierał i w trakcie podpisania umowy małżonka(autora tematu) jak i kierownik budowy(jej ojciec) zostali o tym poinformowani jak i o konieczności dopłaty jeśli się na nią zdecydują.Obecność moja na budowie nie jest moim zdaniem konieczna w pełnym zakresie czasu pracy moich pracowników.Wśród nich był kierownik który nadzorował pracę, a stwierdzenie cytuję ( robiłem to ja codziennie od 7 rano do 16 byłem na budowie i sprawdzałem czy wszystko jest ok. a nie zawsze było) pozostawię bez komentarza. Nadmienię tylko iż "autor " nie posiada wiedzy ani praktyki budowlanej a moi pracownicy pracują na budowach od wielu lat.No tak zapomniałem że my budowlańcy uwielbiamy jak inwestor stoi nad nami od 7 do 16 (dotyczy to chyba nie tylko budowlańców) i my po prostu bez tej pomocy nie potrafimy pracować.No i ostatnia sprawa -poprawki. Niemożna nazwać rzeczy niedokończone - rzeczami do poprawy."Autor" wykazał się wielką wiedzą tematu i wyszukał "rzeczy do poprawki" przed zakończeniem przez nas tych robót.Z powodu pogarszającej się pogody część robót wewnątrz budynku zostawiliśmy na koniec by w pierwszej kolejności dokończyć ocieplenie budynku. W trakcie budowy "autor" zarzucał mi popełnienie wielu błędów przy budowie jego domu,ale osoba która najwięcej w przypadku błędów ma do powiedzenia czyli kierownik budowy ich nie widziała,bo ich nie było a dom został zbudowany zgodnie z projektem za który odpowiada projektant. Reasumując -mam wielki żal do "autora" za takie zakończenie przy którym zapomniał o cenie jaką zapłacił za dom(30 % niższej niż normalnie-dom miał promować budowę domów szkieletowych przez moją firmę ),oraz o innych korzyściach materialnych w formie niższych cen na zakup materiałów (styropian, wełna, okna).Tak naprawdę moją wielką winą jest zaufanie którym obdarzyłem tego inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 10.02.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Uwielbiam ten dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.08.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Uwielbiam ten dział Taki mały offtopic: Aktualnie bardzo ładna jatka toczy sie w ogłoszeniach drobnych na ogłoszeniu jednego glazurnika - 3 wykonawców kontra 2 rozjuszone inwestorki. I robi się naprawde ciekwie. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 24.08.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 podpuszczacz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 24.08.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Jeszcze raz panie Sławku brawo gratuluje . czyli kolejny FAHOFIEC, który za nic ma umowy i terminy.... a rodzina i znajomi myślą, że uczciwie zarabia pieniądze - bo ma przecież BYZNES..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legion99 25.08.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Pan Sławomir mógłby nie wrócić o własnych siłach tam, skąd przywędrował do tej hurtowni, gdybym tylko to ja był na miejscu oszukanego inwestora:) nic mnie tak nie rozjusza jak chamstwo będące następstwem ignorancji- cham zwykle nie potrafi odpowiedzieć na rzeczowe zarzuty, pozostaje mu jedynie bluzg... nie przejmuj się drogi inwestorze- zdecydowanie wyżej stoisz w łańcuchu ewolucji od Pana Sławomira Dąbrowskiego, właściciela firmy Pref-Dom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts