jurekpr 06.01.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Mam spory problem z kilkoma schodkami na zewnątrz. Zrobione są z płytek gresowych półmatowych, stopnie wykończone aluminiowymi listwami z rowkami. W lecie wszystko było OK, schody, nawet mokre, nie były śliskie. Ale w zimie, w czasie mrozu - masakra. Śnieg pod podeszwami butów lub leżący na schodach, nawet półmilimetrowa warstwa, i już istne lodowisko. Trzeba co chwilę zmiatać śnieg ze schodów, aby nie dopuścić do tragedii. Nawet nasza suka Bajka, choć ma cztery łapy, ślizga się na tych schodach w zimie niemiłosiernie. Wygląda wtedy jak na filmie Disneya. Jest na te schody jakaś rada? Czy zostaje tylko młotek i nowe płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.01.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 możesz zawsze coś na nie jeszcze przykleić z wierzchu. Teście mają takie zielone a'la trawniczki. Jakiś sztuczny materiał z włoskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.01.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Albo je podgrzewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.01.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Albo sypać solą i piaskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurekpr 07.01.2009 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Dzięki za rady. Zastosowałem się do ostatniej, ale przymierzam się do zakupu takiej taśmy przeciwślizgowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miHoo79 18.01.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 naklej tasme bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgajos 19.01.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Miałem taki sam problem.Krawędzie schodów zeszlifowałem na szerokość 3cm ze szkliwa ,powierzchnia musi być porowata.Na te miejsca nałożyłem żywice epoksydową zmięszanę z bardzo drobną białą marianką.Wynik rewalacja.Można też z piachem mają pare kolorów.Ja dzwoniłem do Organika Sarzyna tam podali mi dystrybutorów na moim terenie. Nie pamiętam jakiej żywicy używałem,było to dość dawno,jest jej kilka gatunków.Dystrybutor powinien mieć ulotki informacyjne,poczytasz to coś odpowiedniego dobierzesz,możesz poradzić się przedstawiciela.Jak masz zacięcie to cały taras możesz zrobić w paski.Do tego celu piach kwarcowy musi być o jak najgrubszej granulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts