ms. 08.01.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Ja na tej mapie widzę ciekawe rzeczy - działki w doł i na prawo od Twojej - kanalizacja idzie bezkolizyjnie drogami. (zgaduję, że są to istniejące instalacje). Nowa propozycja najpierw przechodzi przez nieruchomości 4169/10, 4169/24, 4169/25 i bez ceregieli wpada do Ciebie. Sąsiada można równie dobrze podłączyć z drogi 5911/1. Gorsza jest ciemnoczerwona kreska, która idzie gdzień hen poza mapę - spokojnie może iść bliżej granicy działki Twojej i sąsiada. W ten sposób wilk byłby syty i owca cała. Możesz się nie zgodzić na nic, wtedy wilk mimo wszystko będzie syty (jakoś kanalizację zbudują), straci owca. marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 08.01.2009 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 przedstawiłem im wariant wywalenia kanalizy na lewo od jego rozgałęzienia, i chciałem żeby to rozgałęzienie przesunąć max do drogi a nitkę dalej puscic drogą, ale to spowodowałoby puszczenie kanalizy po skosie po dzialce sąsiada 4169/24, jeżeli bytak zostalo to i tak dlugosc przekopu prz moją dzialke zostanie ok 30m tj cala zabudowa wgłąb( 16m przed domem +9m dom=25m) w drodze się nie zgadzają....jutro idę do gminy zawetować propozycje i zobaczymy co wynegocjuje- pogadam jeszcze z sąsiadem co na przeniesienie kanalizy na jego część... hmm moze sie uda, a jak nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 08.01.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 w drodze się nie zgadzają.... Kto sie nie zgadza: gmina która jest włascicielem drogi i może też inwestorem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.01.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 środkiem drogi to może nie.Ale w pasie przy drodze, why not? U mojej okolicy zapisy w mpzp nie pozwalają postawić płotu przy drodze. Często we wsi widać, kto grodził się dawno - na styk z asfaltem, a kto już na nowych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.01.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Fakt masz dość długą działkę, więc zmieści się i dom i fantazyjna kanaliza. Takiej działki już jednak nie podzielisz w taki sposób, żeby można było coś tam postawić. Ale o tym już ktoś pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 08.01.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Co to jest ta czerwona krecha przez Twoją działkę, znikająca za mapą?Na pewno nie zgodziłbym się na przeprowadzenie rury przez środek.Kazałbym ją dać bliżej płotu od wejścia.Poza tym czy sąsiad nie może się podłączyć z drogi gdzie jest już kanalizacja (5912 albo 3989? Bliże więc i chyba taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 08.01.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 W życiu bym się nie zgodził na takie ułożenie kanalizy. Bez urazy ale robią z Ciebie kozła ofiarnego. To oni do Ciebie powinni chodzić a nie ty do gminy. W gminie Ci powiedzą ze inaczej się nie da i ty się zgodzisz. Trzeba w takich sprawach być twardym i nie godzić się na wszystko co mówią. Widać ze da się ta kanalizę ułożyć wzdłuż granic tak żeby nie przecinały nikomu działki. Tylko że pewnie koszty są większe a oni chcą jak najtańszym kosztem to zrobić tylko czemu ty masz na tym tracić. Czy nie da się kanalizy ułożyć drogą4169/12 a później pościć ja w granicy pomiędzy twoja 4169/17 a sąsiada działką 4169/18 ?Z tej mapy wynika że będziesz miał 4 studnie kanalizacyjne na swojej działce chyba im zależny na tym żeby w razie awarii podjechali do jednej osoby czyli do ciebie i na tej działce przeprowadzali wszystkie naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 08.01.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Popieram przedpiścę (bladyy78). Przecież wzdłuż działek przebiega jakaś droga, po której dojeżdżacie i planowana kanalizację niech projektują w tej drodze. Kiepsko widać jak układa się teren, przypuszczam że projektantowi nie wychodziły spadki kanalizacji i dlatego skrócił sobie drogę przez Twoja dzialkę. Ale to tez jest do przeskoczenia, najwyżej zrobią sobie małą pompownię albo tłocznię scieków. Moja rada - nie zgadzaj sie na przerycie działki wzdłuz i w poprzek (a zwłaszcza w poprzek). Z mapki widać, że nie wykorzystują istniejącej drogi. A najbardziej chore dla mnie jest to kuriozalne podłączenie sąsiada z działki 4169/8 przez Twoja działkę. Przecież można to zrobić od drogi (działka 5911/1). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts