baz 06.01.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam Jak jest u was w tej kwestii. Ja mam garaż dwustanowiskowyok 50 m2. Brama segmentowa dość duża i wydaje mi sie że przez nieszczelności w niej ucieka mi dużo ciepła. Jak to wygląda u was. Jeśli chodzi o temp to przy zewnętrznej ok -16 mam w garazu 0-2 stopnie. Mam w garażu grzejnik włączony. Temperatura wydaje mi się troche za mala. Co o tym myślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.01.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Teraz -23 Już rano nie odjechałem Sorry, już uciekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 06.01.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Ja mam garaż w bryle budynku (szeregówka), ale nie ogrzewam, choć mam grzejnik, to temperatura utrzymuje się na poziomie 6-7*C. Co ciekawe w piwnicy też nie ogrzewanej, ale połowę schowanej w ziemi mam temp. 11*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 06.01.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 A po co w garażu ma byc cieplej.Chyba ze jest tam Piec CO z automatyka to ona musi byc na plusie. jezeli same samochody to nawet nie pożądane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 06.01.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Dom w zabudowie szeregowej garaż ogrzewany grzejnik na gwiazdkę temp 8-10 C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 06.01.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 dom z garaż ocieplonym, grzejnik zakręcony...przy samej bramie gdzie stawiam "dziób" auta komputerek wskazuje -5sC ... jak go obróciłem to komp wskazał +3sC różnica 8stopni na 4,6 metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baz 06.01.2009 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 a jak z bramą garażową, u mnie najgorzej jest na łaczeniach segmentów oraz na górnej uszczelce tam najwięcej ciepła ucieka.Czy u was przez bramę też tyle ucieka. No i boli mnie cały czas ta temperatura mimo ogrzewania. Garaż mam w bryle budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baz 06.01.2009 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 om z garaż ocieplonym, grzejnik zakręcony...przy samej bramie gdzie stawiam "dziób" auta komputerek wskazuje -5sC ... jak go obróciłem to komp wskazał +3sC różnica 8stopni na 4,6 metra czyli jednak to standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.01.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Brama uchyla, grzejnik w garażu na minimum auto pokazło dziś +2 na zewnątrz w nocy było -16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 06.01.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 na zewnątrz -24 stopnie. w garażu grzejnik i temperatura +5stopni (trochę mało)(zasilanie grzejnika +55stopni, grzejnik przykręcony) garaż ocieplony styropianem nem tylko 10cm - edit:czterometrowa, segmentowa brama wjazdowa Hormann grubości 4cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.01.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Dom w zabudowie szeregowej garaż ogrzewany grzejnik na gwiazdkę temp 8-10 C Garaż dwustanowiskowy ocieplony w bryle budynku / dostawiony jedną ścianą do budynku / , ogrzewany , brama 5m Hormanna , w garażu grzejnik , głowica ustawiona na gwiazdkę / czyli nie grzeje / temp w garażu 8 - 10 stopni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hans Kloss 07.01.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Garaż dwustanowiskowy w bryle budynku. Mam kaloryfer, ale zakręcony. Teraz przy temp minus kilkanaście stopni, w garażu mam ok. +4st. Generalnie to codziennie garaż dogrzewają... dwa stygnące silniki samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 07.01.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Garaż dwustanowiskowy w oddzielnym budynku gospodarczo-garażowym. Temp. na zewnątrz ok. -20 st.C, wewnątrz ok. -20 st.C. Bram garażowych jak i drzwi wejściowych chwilowo brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 07.01.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Garaż na dwa auta. Grzejnik na gwiazdce. Na zewnątrz dziś było -12, wewnątrz +7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 07.01.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Garaz w bryle budynku graniczący z kotłownią, w garażu około 15st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 07.01.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 10 cgaraż jest w bryle - SSZ - w budynku (po 2 stronie) grzeje jedynie koza przerobiona ze starego pieca gazowego, w garażu źle zamontowana brama i trochę z niej ucieka ciepła.wynik całkiem niezły, ale koza pali non stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barteks31 07.01.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 pytanie z innej beczki, macie ocieploąa podłoge w garażu, jeśli tak to czym i jak grubo? spotkałem sie z opiniami ze jeśli sie garażu nie ogrzewa to nie ma sensu kłaść na podłoge styro ponieważ ziemia oddaje sporo ciepła zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 07.01.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 pytanie z innej beczki, macie ocieploąa podłoge w garażu, jeśli tak to czym i jak grubo? spotkałem sie z opiniami ze jeśli sie garażu nie ogrzewa to nie ma sensu kłaść na podłoge styro ponieważ ziemia oddaje sporo ciepła zimą. temp zew -23 w garazu + 8, dalem styropian 2 cm na podloge , grzejnika brak i kotlownia sasiaduje z garazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.01.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 pytanie z innej beczki, macie ocieploąa podłoge w garażu, jeśli tak to czym i jak grubo? spotkałem sie z opiniami ze jeśli sie garażu nie ogrzewa to nie ma sensu kłaść na podłoge styro ponieważ ziemia oddaje sporo ciepła zimą. Mam ocieploną podłogę w garażu - styro 10cm - tak jak w pozostałych pomieszczeniach w domu . PS. Nie chcę ciepła z ziemi - wolę nie dopuścić do ucieczki ciepła z mojego garażu właśnie do ziemi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tig1 07.01.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 moim zdaniem nie ma sensu kłaść styropianu jesli garaż jest wolnostojacy i nieogrzewany, natomiast gdy jest w bryle domu to temperatura wewnatrz jest zawsze sporo na +, a poprzez nieocieploną posadzkę tracimy calkiem sporo z tego ciepełka, zdecydowanie ocieplać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts