kaura 07.01.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witam Jak jest u was w tej kwestii. Ja mam garaż dwustanowiskowyok 50 m2. Brama segmentowa dość duża i wydaje mi sie że przez nieszczelności w niej ucieka mi dużo ciepła. Jak to wygląda u was. Jeśli chodzi o temp to przy zewnętrznej ok -16 mam w garazu 0-2 stopnie. Mam w garażu grzejnik włączony. Temperatura wydaje mi się troche za mala. Co o tym myślicie Mam tak samo, tylko garaż na 30m2 i bez grzejnika, do tej pory bez aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 07.01.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 jeszcze a'propos ocieplenia pod wylewką w garażu... moi fachowcy od jastrychu kazali zabrać styropian przy samej bramie tak na 0,5m żeby przy wjeździe jastrych nie pękał - spodziewałem się, że będzie to przemarzać ale nie chciałem żeby coś tam pękało... zrobiłem wczoraj eksperyment - na podłodze przy bramie garażowej postawiłem w pojemniczkach wodę po dwóch stronach bramy(prawej i lewej). W nocy było jakieś -23stopnie na dworze. W garażu jest grzejnik (około 3m od bramy) rano w garażu było 5 stopni ale cała woda w obu pojemnikach zamarzła. Kawałek dalej gdzie stało wiadro z wodą na części ocieplonej , jakieś 2 m dalej, woda nie zamarzła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 07.01.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 U mnie podłoga w garażu nieocieplana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 07.01.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 U mnie wczoraj o 20:00 było 2 oC, SSZ, garaz ok. 1m zagłębiony, ściana trójwarstwowa w garażu/piwnicy, na podłodze narazie tylko podbeton, wjazd 5m szerokości w tej chwili zabity dechami i uszczelniony folią, w "bramę" wstawione stare dębowe drzwi, trochę nieszczelności jest niestety, zero ogrzewania, na parterze było 1 oC. Jak na tak niskie temp. wydaje mi się to niezłym wynikiem. Nie mam zamiaru dawać styropianu w podłogę garażu, szkoda odcinać się od ciepełka ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts