groomek 06.01.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 zaskoczył mnie dziś Pan wydający PNB, zadzwonił i zażyczył sobie abym jak najszybciej poprawił na dokumentacji którą złożyłem do uzyskania PNB kilka kwestii oto one:- że architekt powinien podać na mapie z adaptacją budynku "stosunek powierzchni budynku do powierzchni działki"Rzeczywiście mam taki zapis w MPZP że ten stosunek nie powinien przekroczyć 0,3-0,4 ale czy nie jest to czepianie się?Przecież wiadomo ile ma mieć dom: 141 m i widomo też ile ma działka: 1200m2. Więc stosunek na pierwszy rzut oka jest poniżej "normy"Jak mu wybić zgłowy jego pomysł żeby to dopisywać?Nie chce mi się jechać do mojego architekta po taka pierdołę Poza tym powiedział mi że na mapie z adaptacją budynku powinny być zaznaczone strony świata i że on tego u mnie nie widzi i też chce żeby to poprawić Generalnie facet chyba się czepia, ale jak mu wypersfadować te jego pomysły i czy są one zasadne??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.01.2009 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Nie, nie czepia się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 07.01.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Co powinien zawierac projekt :ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 3 lipca 2003 r.w sprawie szczegółowego zakresu i formy projektu budowlanego (Dz. U. z dnia 10 lipca 2003 r.) rozdział 3 paragraf 8 pkt 3.1 paragraf 8 pkt 2.4."3. Część rysunkowa, o której mowa w ust. 1, sporządzona na mapie zgodnie z § 7, powinna określać: 1) orientację położenia działki lub terenu w stosunku do sąsiednich terenów i stron świata;" 4) zestawienie powierzchni poszczególnych części zagospodarowania działki budowlanej lub terenu, jak powierzchnia zabudowy projektowanych i adaptowanych obiektów budowlanych, powierzchnia dróg, parkingów, placów i chodników, powierzchnia zieleni oraz innych części terenu niezbędnych do sprawdzenia zgodności z ustaleniami miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego lub decyzją o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu, jeżeli jest ona wymagana zgodnie z przepisami o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts