prawus 06.01.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 koniec budowy, na zewnątrz zimno jak na Syberii - więc zleciłem badanie termowizyjne domu - wnioski - parter ok - ściana z 20 cm wełny zdała egzamin - pan wykrył zimno tylko w drzwiach na taras - 3 szybowe M&S- zawiasy na dole i na górze a na środku ramy zimno, na wszystkich 4 drzwiach więc jak sądzę błąd technologiczny - zgłosiłem do producenta - trzeba dołożyć trzeci zawias lub rygiel, na piętrze gorzej panowie od ocieplenia nie przyłożyli się i w ściance kolankowej widać braki ocieplenia - MOŻE KTOŚ MA POMYSŁ jak to naprawić - przychodzi mi do głowy wiercenie otworków i wpuszczanie piany- mało inwazyjne , a pomieszczenia gotowe do wniesienia mebli, mile zaskoczyły okna dachowe Langer - czeskie - pan aż sobie zapisał nazwę bo sam buduje sobie dom ii stanowczo odradzał Fakro - podobno w badaniach termowizyjnych wypadają fatalnie . Ogólnie polecam 1,5 godziny, 600 zł i wiem więcej o moim domu , a przede wszystkim mając wydruki zdjęć termowizyjnych wiem dokładnie gdzie poprawić lub naprawić- polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.01.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 ... Ogólnie polecam 1,5 godziny, 600 zł i wiem więcej o moim domu , a przede wszystkim mając wydruki zdjęć termowizyjnych wiem dokładnie gdzie poprawić lub naprawić- polecam dołozyłbyś jakies pięc stów /1000 zł + VAT/ i miałbyś tzw"swiadectwo energetyczne" w takim swiadectwie wyniki miałbyś z pewnościa lepsze /a w związku z tym lepsze samopoczucie z dobrze wydanych pięniędzy/ a tak co ? wydałes szesc stów i straciłes spokój duszy ... marny interes ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 07.01.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Ja nie chcę wiedzieć, żeby mnie coś gnębiło, bo po co, skoro zużycie 150kg eko starcza spokojnie na 10dni, 140m2, średnia 22-23st całą dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 07.01.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 ... Ogólnie polecam 1,5 godziny, 600 zł i wiem więcej o moim domu , a przede wszystkim mając wydruki zdjęć termowizyjnych wiem dokładnie gdzie poprawić lub naprawić- polecam dołozyłbyś jakies pięc stów /1000 zł + VAT/ i miałbyś tzw"swiadectwo energetyczne" w takim swiadectwie wyniki miałbyś z pewnościa lepsze /a w związku z tym lepsze samopoczucie z dobrze wydanych pięniędzy/ a tak co ? wydałes szesc stów i straciłes spokój duszy ... marny interes ... Nie wiem czy to dobry pomysł masz swiadectwo przed ewentualna poprawka i jak poprawisz to kolejne swiadectwo , a wogóle po co Ci swiadectwo energetyczne potrzebne jest tylko w przypadku sprzedazy domu i to jak sobie zażyczy kolejny wlasciciel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 07.01.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 do odbioru nowo zbudowanego domu niestety też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 07.01.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Na szczęście udało mi się złożyć paiery do PINB-u 30 grudnia 2008. Hurrrrrra. Chociaż będę w pełni się cieszyć jak minie 21 dni, bo sąsiad już dostał niestety pisemko o uzupełnienie braków.... Ajur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.01.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 na piętrze gorzej panowie od ocieplenia nie przyłożyli się i w ściance kolankowej widać braki ocieplenia - MOŻE KTOŚ MA POMYSŁ jak to naprawić - przychodzi mi do głowy wiercenie otworków i wpuszczanie piany- mało inwazyjneMoże zamiast piany jakaś wełna wdmuchiwana. Mniej palna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.01.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 na piętrze gorzej panowie od ocieplenia nie przyłożyli się i w ściance kolankowej widać braki ocieplenia - MOŻE KTOŚ MA POMYSŁ jak to naprawić - przychodzi mi do głowy wiercenie otworków i wpuszczanie piany- mało inwazyjneMoże zamiast piany jakaś wełna wdmuchiwana. Mniej palna. Tylko, że do pianki wystarczy mały otworek w ściance w miejscu o niższej temp., a do wełny trochę większy no i parametry wełny trochę gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawus 07.01.2009 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 zrobiłem badanie termowizyjne żeby poprawić , a zwłaszcza wiedzieć czy moje wysiłki przy budowie domu energooszczędnego miały sens - na marginesie MIAŁY- dzięki badaniu mogę poprawić - bo wiem o nich- z certyfikatu pożytek ten sam jeżeli poparty będzie takim badaniem - jeżeli nie - to dla mnie pieniądze w błoto wyrzucone - ja domu nie sprzedaję tylko będę w nim mieszkał - przy okazji wszelkie reklamacje poparte takim badaniem (okna , wykonawcy ocieplenia są dużo łatwiejsze , nie mówimy o odczuciach tylko pokazujemy dowody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 07.01.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 do odbioru nowo zbudowanego domu niestety też No to nieźle ,czytałem gdzies na necie ze swiadectwo jest tylko potrzebne przy sprzedaży domu , czy to jest pewne ,że przy odbiorze tez? Sa jakies paragrafy itd? , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 07.01.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Juz znalazłem jednak trzeba przy oddaniu do użytkowania... a to link str rządową jakby ktos chiał poczytac http://www.mi.gov.pl/2-48203f1e24e2f-1790251-p_1.htm ale ile kosztuje takie swiadectwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 07.01.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 ...ale ile kosztuje takie swiadectwo? skocz do góry na początek wątku albo tu: http://forum.muratordom.pl/post2982232.htm#2982232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawus 08.01.2009 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 przygotowałem się jak na wojnę- z moimi mostkami termicznymi - kupiłem 10 nabojów z pianką , powierciłem otwory w kartongipsie - w miejscach które wskazała kamera termowizyjna i w efekcie zużyłem 2 pianki - okazało się że obraz z kamery pokazujący 0,5 m2 zimnego miejsca to szpara 2 centymetrowa między płytami wełny - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.01.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Czyli zamawiając kogoś z kamerą dobrze mieć pod ręką od razu kilka pianek. Jak coś się znajdzie, od razu do dzieła i oglądać wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkrzyz 08.01.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Czy mozesz dać jakiś kontakt do tego człowieka z kamerą termowizyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalryba 08.01.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 przygotowałem się jak na wojnę- z moimi mostkami termicznymi - kupiłem 10 nabojów z pianką , powierciłem otwory w kartongipsie - w miejscach które wskazała kamera termowizyjna i w efekcie zużyłem 2 pianki - okazało się że obraz z kamery pokazujący 0,5 m2 zimnego miejsca to szpara 2 centymetrowa między płytami wełny - otwory w kartongipsie? sadzilem ze bedziesz uszczelnial od zewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 08.01.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Do bani panie z tą termowizją...! Ogladam efekty termowizji i bryndza... Np. to... To facet czy kobieta..??!! http://images46.fotosik.pl/47/9f8b861ae3ed8feb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 08.01.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 08.01.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 baba na pierszy rzut oka to tak... ale dlaczego miedzy nogami znajduje się źródło ucieczki ciepła..??! u faceta to rozumiem, jest mostek, ale u baby..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 08.01.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 baba na pierszy rzut oka to tak... ale dlaczego miedzy nogami znajduje się źródło ucieczki ciepła..??! u faceta to rozumiem, jest mostek, ale u baby..??? ...bo za dużo dziurek i piździ eee znaczy cug większy i wieje. ....może reku by załatwił sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts