wierzba75 07.01.2009 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Jaką macie różnicę pomiędzy temp zasilania a powrotu, u mnie wyglada iż piec na siłe probuje utrzymac ok 8 stopni roznicy. Np. na zasilaniu 55 a na powrocie 47 ( temperatura otrzymana z parametru d.41)A tak naprawde woda powracajaca do pieca ma ok. 33(temperatura mierzona recznie na ruze powrotnej) Wyglada iz piec miesza wode przy uzyciu zaworu zwrotnego.Czy to jest normalne zachowanie. Wydaje mi sie iz optymalna jest jak najnizsza temperatura powrotu, wtedy kondensacja przebiega najwydajniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 09.02.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 No wlasnie ja tez tak mam ze roznica zasilania a powrotu jest w granicach 7-8 stopni a tak naprawde nitka powrotu pod kotłem zmierzona jest okolo 10C mniejsza np. d.40 to 50 d.41 to 43 a nitka powrotna ma tak z 33C.Czy to normalne zachowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts