Krychlis 07.01.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 proszę o pomoc: czy okno dachowe powinno być z nawiewnikiem? czy też można sobie odpuścić nawiewnik??dodam, że na pewno zdecydowałem się na okna fakro FTS, a dom w którym chcę je zastosować przynajmniej na razie nie będzie zamieszkały cały rok. a przy okazji co wchodzi w zestaw montażowy okien Fakro?? są tam stalowe kątowniki z otworami i wkręty do zamontowania do krokwi?? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.01.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 koniecznie , ponad wszelką wątpliwość- z nawiewnikiem nawiewnik przydaje sie choćby po to, żeby Ci sie para na oknie nie skraplała tylko se spokojnie przez ten otwarty nawiewnik wyparuje mam porównanie, bo wszedzie mam z nawiewnikami a w łazience bez- i wiem, że okno dachowe bez nawiewnika to kiepski pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.01.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 nie wiem jak w Fakro, ale w Velux'ach miałam wszystko co potrzebne do montażu łacznie z częściami które mi zostały ... chyba potrzebne są do montażu roletek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krychlis 07.01.2009 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 a może się zdarzyć, że pomimo zamkniętego nawiewnika dalej powietrze jest nawiewane?? tzn. chodzi mi po prostu o szczelność takiego nawiewnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 07.01.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 (...) a przy okazji co wchodzi w zestaw montażowy okien Fakro?? są tam stalowe kątowniki z otworami i wkręty do zamontowania do krokwi?? (...) Odnośnie kątowników, wkrętów itp to podpowiedź masz w instrukcji dostępnej na stronie producenta http://www.fakro.pl/att/COMMON/instrukcje_mont/FTS_-V.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.01.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 a może się zdarzyć, że pomimo zamkniętego nawiewnika dalej powietrze jest nawiewane?? tzn. chodzi mi po prostu o szczelność takiego nawiewnika a co? termosik se budujesz że sie martwisz o każdy gram powietrza w domu? a masz przewidziane grzejniki pod tymi oknami dachowymi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krychlis 07.01.2009 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 zamierzam zastosować w tym domku ogrzewanie kominkowe, a oprócz tego grzejniki elektryczne zamontowane rozumiem najlepiej pod oknami!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.01.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 grzejniki zawsze najlepiej pod oknami - właśnie ze względu również na skraplanie wody ... także pod oknami dachowymi powinny być, choć ja nie mam (ale mam tez problem z jednym z okien , więc jakby nie mogę się wiarygodnie wypowiedać w kwestii) co do połączenia kominek + grzejniki elektryczne tez się nie wypowiem, bo w temacie nie jestem (choć na mój chłopski rozum ja bym se elektrycznych grzejników nie zamontowała ) natomiast co do wywiewników jestem w pełni przekonana, że być w oknach dachowych musowo powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 07.01.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 grzejniki zawsze najlepiej pod oknami - właśnie ze względu również na skraplanie wody ... także pod oknami dachowymi powinny być, choć ja nie mam (ale mam tez problem z jednym z okien , więc jakby nie mogę się wiarygodnie wypowiedać w kwestii) co do połączenia kominek + grzejniki elektryczne tez się nie wypowiem, bo w temacie nie jestem (choć na mój chłopski rozum ja bym se elektrycznych grzejników nie zamontowała ) natomiast co do wywiewników jestem w pełni przekonana, że być w oknach dachowych musowo powinny Wytłuszczone -jeśli chodzi o grzejniki elektryczne to raczej nie wyrażałbym tak zdecydowanej opinnii. Ale raczej niech się wypowie jakiś fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 07.01.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Jak napisała moja ulubienica Dagullka nawiewniki być muszą Jak masz nawiewnik, a nie chcesz żeby nawiewał to go możesz zamknąć, a jak nie masz nawiewnika a chcesz go otworzyć, to go nie otworzysz, bo go nie masz pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 07.01.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 mam porównanie, bo wszedzie mam z nawiewnikami a w łazience bez- i wiem, że okno dachowe bez nawiewnika to kiepski pomysł Jak to Daggulka wymyśliłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.01.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 natomiast co do wywiewników jestem w pełni przekonana, że być w oknach dachowych musowo powinny A ja nie mam nawiewników, ale mam grzejniki pod oknami i nie mam najmniejszego problemu ze skraplaniem się wilgoci na oknach. Dodam jeszcze, że mam okna Optilight, czyli też nie najwyższa półka i żadnych problemów (na razie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts