Cpt_Q 07.01.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 czy w tym kraju KAŻDEMU, kto wybija się ponad przeciętność trzeba rzucać kłody pod nogi i przyczepiać łatki? Przychodzi czas ciężkiej próby dla Owsiaka. Nie jestem jego fanem, drażni mnie jego image, ale to, co do tej pory zrobił jest faktem bezsprzecznym i takiego kogoś powinno się na rękach nosić. Jeden symbol jest już obrzucany błotem od dawna - tym symbolem, dzięki któremu Polska jest rozpoznawalna w świecie jest Wałęsa. Często bardziej niż Papież. Bywam w szerokim świecie, rzuca mnie w różne zakątki globu i wszędzie, gdzie bym się nie ujawnił skąd przybywam, słyszę słowo Walesa wymawiane w różnych językach i z różnymi akcentami. I dzięki temu, nawet przygłupi robotnik portowy - na Madagaskarze powiedzmy, czy wyspach Pacyfiku - wie coś o Polsce. Drugiemu takiemu się udało. Jak to jedna mądra osoba powiedziała "Kotański umarł wystarczająco wcześnie, aby nie zostać obrzucony błotem przez naszych kochanych rodaków". Codziennie czytam jakieś newsy dotyczące zbliżającego się finału WOŚP. I czekam, kiedy Owsiakowi nerwy puszczą, walnie tym wszystkim i powie "róbta co chceta, ja wysiadam..." http://wiadomosci.wp.pl/kat,83914,title,MSWiA-licytacje-podczas-WOSP-beda-nielegalne,wid,10723847,wiadomosc_prasa.html A komentarze polskich tzw.internautów dotyczące tej sprawy wyglądają np. tak:dziecko to choroba którą należy zwalczać a nie leczyć .. sporą część inkasuje owsik,że żyje w luksusach przez cały rok i część na ten przystanek dla ćpunów i dla chary kryszny, której wyznawcą jest owsik a to co zostanie (nie wiem czy 1/3 pewnie 1/4 idzie na sprzęt dla szpitali) powiedzieć można dobre i to.. ale co z tego sprzętu jak prawda jest taka,że nie ma komu go obsługiwać, a szpitali nawet nie stać na utrzymanie go - WIęC NIE OSZUKUJMY SIę - OWSIK I TA JEGO ORKIESTRA TO PRZYKRYWKA I MYDLENIE OCZU.. MOŻE DZIĘKI TEJ DECYZJI NIE BĘDZIE SŁYNNEGO PRZYSTANKU DLA ĆPUNÓW I MENELI ,MNIEJ KASY, MNIEJ MOŻLIWOŚCI, rzygać się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 07.01.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Zgadzam się z Tobą w 100%. Ciemnogród i mochery niestety stanowią dużą część naszego społeczeństwa, i dopóki będą zagrzewani przez rozmaitych ojców dyrektorów i innych bliźniaków, będą mącić i krytykować wszystko, co się rusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 07.01.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 o ile mi wiadomo, w MSWiA nie rządzą mohery, kaczory i inne oćce dyrektory bałagan administracyjny, typowe...Trzymam kciuki za Owsiaka, on załatwi papiery, to nazwisko otwiera jednak wiele drzwi. A tekstami baranów na interii i onecie szkoda się przejmować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 07.01.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Co do MSWiA to wiem, kto tam rządzi Ale mi chodziło właśnie o komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.01.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 ja organizowałam w Toruniu II finał WOŚP ...dawne czasy, ale do tej pory mocno kibicuję Jurkowi. Jak byłam na porodówce to praktycznie każdy sprzęt miał naklejone czerwone serduszko. Jak córka leżała w szpitalu dziecięcym - również. Ciekawe co za sprzęt byłby w szpitalu gdyby nie WOŚP . Czy w tym naszym kraju zawsze musi znaleźć się ktoś kto musi popsuć coś, czego dokonali inni?! W niedzielę oczywiście idziemy na kolejny finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 07.01.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 moge tylko powiedzieć, że oprócz umiejętności pewnego profesora sprzęt WOŚP uratował życie mojej córki. Sam prof przyznał, że to właśnie ten sprzęt pchnął polską kardiochirurgie dziecięcą na sam top światowy. zawsze będę wdzięczny za to Jurkowi. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 07.01.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Dołączam się - moje dziecię również leżało w cieplarce z WOŚP. Wiecie, paskudnie się z nim obeszli, wykorzystując hasło "Róbta co chceta" - które przecież w 89 roku nic złego nie niosło. Czepili się po dziesięciu latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 07.01.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 czy w tym kraju KAŻDEMU, kto wybija się ponad przeciętność trzeba rzucać kłody pod nogi i przyczepiać łatki? tak, trzeba to jest jedna z odmian świecenia światłem odbitym - krytyk wie, że jest totalną miernotą, więc wali w kogoś wartościowego, przy czym im głupsze argumenty, tym lepiej, bo tym większy odzew 'normalsów' "to już nie jest społeczeństwo, to jest ludność" - jak padło w jakims filmie rada na to jest tylko jedna - dać jeszcze więcej niż rok temu zatem do niedzieli PS: wypocinami dzieci neostrady, tudzież aktywu/elektoratu przegranych partyjek nie warto się przejmować - wszak zero nic nie znaczy a wrażym Finałowi urzędasom życzę braku pomocy medycznej w chwili potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.01.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 A ja im życzę, by w takiej chwili zobaczyli na każdym najmniejszym urządzeniu w szpitalu czerwone serduszko. Może wtedy POMYŚLĄ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 07.01.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 o nie wiedzialem ze oszukiwalem ludzi bo przeciez jako wolontarjusz wosp ktora zorganizowalem w moim miasteczku i latanie od dzwi do dzwi mozna nazwac czyms zlym w recz przeciwnie wiele ludzi w ten sposob zmienilo o mnie zdanie przedtem postrzegali mnie dzieki kolega jako chuliganna a tu ooooooooo to jednak nie prawda on potrafi cos zrobic dla kogos za zwykle dziekuje wiec jak tylko ktos prosto w moje oczy powie ze wosp to zlodzieje to nie recze za siebie popieram jurka do dzis i do dzis jak moge pomagam moze nie jako wolontarjusz ale zawsze cos sie na aukcji kupi i do puszki wzuci pozdrawiam siema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.01.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Psy szczekają, a karawana WOŚP idzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 09.01.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 artykuł z wp. Wielka Orkiestra powoli umiera, bo ludzie chcą na niej zarabiać - czytamy w "Gazecie Wrocławskiej". W niedzielę siedemnasty raz zagra Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Niestety, ta piękna akcja przestaje mieć całkowicie charytatywny charakter. Mimo wyraźnych zakazów Jerzego Owsiaka, coraz więcej lokalnych organizatorów wydaje fortunę na przygotowanie imprez w swoich miastach. Ogromną część tych wydatków pochłaniają honoraria dla artystów. W samym Wrocławiu z wielkiej imprezy na Rynku po raz pierwszy w historii zrezygnowano. Byłaby zbyt droga. Gazeta dotarła do cennika popularnych zespołów, przygotowanego na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Najczęściej wykonawcy za rzekomo charytatywny występ żądają od 50 do 70% swej normalnej - komercyjnej stawki. Wielu lokalnych organizatorów pieniądze wykłada. A to tylko zachęca artystów, by kasowali gotówkę. Niedzielny koncert Elektrycznych Gitar w Jeleniej Górze będzie kosztował organizatorów 20 tys. zł. Wrocław za Arkę Noego wynegocjował cenę 12 tysięcy (standardowa stawka to 18 tys. zł), Bracia Cugowscy wzięli o tysiąc złotych mniej. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,title,Komercja-zabija-WOSP,wid,10732154,wiadomosc_prasa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 09.01.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 i tak mnie wkurza , że państwo z małej litery korzysta z naszych opodatkowanych wcześniej pieniędzy, na załatwienie sprawy za którą jest odpowiedzialna na co dzień i łaski nie robi że to zrobi. Ale łaske robi - i pozwala nam łaskawie co rok, wyręczać ją w pewnym zakresie. Minus Vat oczywiściei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 10.01.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Nie jest mi po drodze z Owsiakiem ale to dzięki niemu wszystkie szpitale , kliniki maja bardzo dobry sprzęt, który niejednokrotnie uratował życie.Bez tych urządzeń, powiedzmy sobie szczerze, bylibyśmy na szarym końcu Europy tfu świata. Niestety nasi posłowie tylko mówią , mówią zresztą co ja będę pisać sami wiecie jak jest. Jedno jest pewne ,niech się uciszą ci którzy tylko żle mówią i nic nie robią albo robia żeby zaszkodzić. Nie chce wrzucić ?ok ale niech nie przeszkadzai !! Mam nadzieję,że niejeden z tych ''wrazliwych '' będąc w szpitalu zobaczy czerwone serce zastanowi się nad sobą. Tylko szlag mnie trafia , na co idą nasze pieniądze z podatków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 11.01.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Hasłem następnego finału powinno być doposażanie szpitali na Madagaskarze czy innym Bangladeszu... ...albo Kiribati... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 11.01.2009 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Hasłem następnego finału powinno być doposażanie szpitali na Madagaskarze czy innym Bangladeszu... ...albo Kiribati... eee...yyy... a dlaczego niby? Sądzisz, że naszym już wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.01.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Andzik, a może posłowie myślą w ten sposób: po co mamy dawać na szpitale jak Owsiak kupi sprzęt? Błędne koło. Ja w tym roku niestety nie poszłam z córką na zbiórkę, bo mała się rozchorowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Sok 12.01.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Właśnie... gdzie idą pieniądze z naszych podatków, jeśli Wielka Orkiestra musi je wspierać pieniędzmi nota bene podatników. WOŚP to taki trochę drugi podatek!! Oczywiście jestem za tą akcją, ale denerwuje mnie, że szpitale wyglądają tak jak wyglądają, lekarze i pielęgniarki strajkują... Oddaję miesiąc w miesiąc 30% moich dochodów na co??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 12.01.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Właśnie... gdzie idą pieniądze z naszych podatków, jeśli Wielka Orkiestra musi je wspierać pieniędzmi nota bene podatników. WOŚP to taki trochę drugi podatek!! Oczywiście jestem za tą akcją, ale denerwuje mnie, że szpitale wyglądają tak jak wyglądają, lekarze i pielęgniarki strajkują... Oddaję miesiąc w miesiąc 30% moich dochodów na co??!! Chociaż generalnie popieram WOŚP, to niestety nieprawidłowości też widzę. Pieniądze zarówno z podatków jak i Owsiaka niestety nie zawsze są wykorzystywane właściwie. W jednym zoz pracuje sprzęt cała dobę, a w innym stoi przykryty pokrowcem bo to nietrafiony zakup. Mam okazję to obserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.01.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Właśnie... gdzie idą pieniądze z naszych podatków, jeśli Wielka Orkiestra musi je wspierać pieniędzmi nota bene podatników. WOŚP to taki trochę drugi podatek!! Oczywiście jestem za tą akcją, ale denerwuje mnie, że szpitale wyglądają tak jak wyglądają, lekarze i pielęgniarki strajkują... Oddaję miesiąc w miesiąc 30% moich dochodów na co??!! Chociaż generalnie popieram WOŚP, to niestety nieprawidłowości też widzę. Pieniądze zarówno z podatków jak i Owsiaka niestety nie zawsze są wykorzystywane właściwie. W jednym zoz pracuje sprzęt cała dobę, a w innym stoi przykryty pokrowcem bo to nietrafiony zakup. Mam okazję to obserwować. Cyma - zgłaszaj do fundacji WOŚP, przeniosą sprzęt do placówki, gdzie będzie wykorzystany. E MAIL [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts