Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakiego gipsu stosujecie do gipsowania scian w pomieszczenia

Tomek1719504352

Recommended Posts

dzieki wielkie. dużo osób stosuje gipsar też wiesz czoś na temat tego gipsu??

Osoby zorientowane twierdzą, że gipsar jest za miękki. Ja we wszystkich remontowanych przez siebie mieszkaniach stosowałem gipsar i dla mnie jest OK. Może i miękki, ale łatwo go szlifować i nie jest drogi. Na pewno nie jest na tyle miękki, aby uszkodzić go przy oparciu się o pomalowaną ścianę, a przy uderzeniu czymś twardym każdy jest za miękki.

Reklama dźwignią handlu.

dla amatora takiego jak ja pewnie:) polecam sniezke Start w worku bardzo przyjemne w pracy ale dosyc twarda i wydaje mi sie ze ma szybsze wiazanie w prównaniu do innych to pierwsza warstwa ewentualnie druga i na to finisz z wiaderka na to grunt sniezka farba lateksowa i wszystko jest oki :wink: i wszystko w jednym systemie wiec nic nam sie nie ma prawa zeby sie "gryzło"

chociaz tesowałem tez kombinacja franspol i na to finisz sniezki i tez było oki tak samo szpachlowy z alpolu bardzo przyjemny towar super urabialność kolor kremowy

• 2 weeks później...

Jeżeli położyłeś jedną warstwę gipsaru na cekol to może być problem podczas szlifowania. Jeśli zetrzesz miękki gipsar i dojdziesz do cekolu wtedy ciężko będzie Ci to zrobić na gładko, bo cekol nie będzie chciał sie szlifować, a w tym czasie w gipsarze będzie sie robiła dziura. Musisz uważać żeby nie dojść do tej warstwy podkładowej.

Życzę owocnej pracy.

Najlepiej nie kłaść na siebie różnych gładzi tylko robić całość od początku do końca jedną, nawet jeśli musi to być gipsar, to na dobrze przygotowanej powierzchni też się będzie trzymał. Jeżeli jednak chcesz położyć różne gładzie na siebie to niema przeciwwskazań tylko należy położyć finalnie dwie warstwy aby było z czego szlifować i nie przetrzeć się do innego rodzaju gładzi.

Trochę namieszałem ale mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi.